Khamis, 18 Mei 2017

Majlis Konvokesyen 2016 Sijil Darjah Khas Agama Zon 3 dan 4 daerah Johor Bahru


Majlis Konvokesyen 2016 Sijil Darjah Khas Agama Zon 3 dan 4 daerah Johor Bahru. Ni cerita yang a bit dah lama. Majlis Konvo Sekolah Darjah Khas Iqa. Buat pada 13 Mei yang lepas. Sama dengan mulanya larian muafakat guru itu hari. So. Hari tu memang aku tak join kumpulan hari guru. Cuma aku ikut perasmian Menteri Pendidikan kat Angsana aje sebelah petangnya. So. Pagi tu awal kami gerak. Singgah kat perling nak sarap. Satu kedai pun tak bukak lagi. Last last makan nasi lemak tepi jalan ngan air milo dari kedai mesra petronas. Takpe la. Janji perut berisi. On the way memang nampak ramai yang berbaju KrMJ. Dah laluan dan tempat hampir sama kan. Cuma aku lajak terus ke Pusat Islam. Sampai sana. Pergghhh... Kaku jap. Sudah. Daftar kena dengan cikgu sekolah agama dia. Poning beb. Iqa ni ngajinya kat sekolah lain. Ambik periksa kat sekolah lain. Result semua kat sekolah diambil periksa. Mana la dia nak cam sangat geng geng dia. Kekeke. Terpaksa la tanya setiap ustaz ustazah setiap barisan mana satu sekolah agama iqa ni. Takpe la. Tu jadi ingatan untuk inaz, iqi dan ici nanti. Kekeke. Masuk dalam. Lepak. Alhamdulillah. Dapat seat yang strategik. Snap snap pun bermula. Cool aje majlisnya. Memang meraikan pelajar yang berjaya. Setel aje ada sesi bergambar ikut sekolah pulak. Sampai ke petang jugak jadinya majlis ni. Perut dah bunyi. Jom cari tempat makan. Video dia nanti dululah ye. Penat Hari Guru pun belum hilang.

posing dulu sebelum keluar

rupanya memang aku tak sesuai sungguh pakai selfie stick ni. gego abis beb. tahniah mama. selfie stick bertuko tangan.

tengok. pakai tangan kosong aje. kan tak gego

satu gerai pun lum bukak. tumpang guna meja dan sinki aje

posing jap depan pusat islam


we all


orang dah ramai

ketemu juga ustaz dia


lepak. alhamdulillah. seat yang strategik

penyusunan sedang berjalan

tengah setting tempat nak bagi sijil

sambil berbincang perjalanan aturcara



seat iqa. depan aku aje

dah masuk dah




penerangan aturcara



siap tunjuk demo

selawat team


vip






emcee memulakan bicara


bacaan doa




ucapan aluan






ucapan perasmi




majlis konvo bermula






iqa






cenderamata


satu demi satu sekolah. aku pun dah lupa sekolah yang diambil






















sekolah iqa. pastu terus aku stop amik gambo. banyak kot sekolahnya



iqa

dan mama


dan aku


bersama rakan seSTF






yok gi makan. lapo


---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #J3‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun‬ #like‬‎ #life‬ #colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,

0 komen: