mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label persembahan. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label persembahan. Papar semua catatan

Ahad, 30 September 2012

Legoland Getaway 23/9 updated

Minggu ni aku kuar dengan kebudak ajer. Berempat ngan kebudak. Tapi hampir semua kitaorang layan. Cuma yang extreme jer tak boleh sebab ketinggian kebudak harus la lebih 120cm kan.

ps : ni kira sesi balas dendam pasal aku tak dapat gi masa pelancaran rasmi legoland semalam la ni

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
jom serbu legoland lagi

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
kat sini nampak lengang lagi

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
dah sampai tengah ada badut n seangkatan dengannya

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
siap main permainan yang selalu budak cina main tu, tak tau nama la pulak

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
baru sampai ke pintu

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
orang leh tahan gak pagi ni

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
tempat cenderamata, cepat jom ke sini... hehehe

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
malas la pulak si iqa ngan adik inaz nak beratur main keter nih

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
mainan pertama kami

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
ready dik!!!

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
adik dah mula cuak

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
kuat memeluk pemegang

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
adik memang dah takut tu

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
adik takut ke dik

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
layan duplo dulu

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
camni ke pakai bah

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
ok... semua ready haaa

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
camno nak pakai nih

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
amboi amboi

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
layan train kecik sedas

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
beratur nak naik the tower

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
lambat lagi nih

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
dah naik dah

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
memula naik statik, kat atas baru berpusing

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
admin building

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
prehistoric area dalam land of adventures

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
egyptian area dalam land of adventures

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
miniland

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
the kingdom

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
main castle dalam the kingdom

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
imagination

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
legoland express yang sentiasa ramai orang

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
layan kebudak main lam the shipyard ler dulu

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
penat nak nunggukan 12.15 untuk masuk ke city stage

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
ternganga layan

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
siap ada sarkis tu
mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
leh tahan


mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
dah mula persembahan

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
punya la ramai orang dok melayan.. ropernyer ada group dok menari gangnam style tetengah medini mall

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
bersemangat sungguh

mknace unlimited™ | Legoland Getaway 23/9 updated
gangnam style ending



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 4 Disember 2010

KIK 2010 - Day 1 : Hari Pembentangan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 30 November 2010
Masa : Sepanjang hari
Tempat : Ballroom III, Hotel Premiere, Klang
Mood : Susah nak cakap, dah macam rojak dah ha..

Dah sampai pun hari yang ditunggu-tunggu. Segala penat lelah selama ni akan dipersembahkan pada juri. Team impak nombor 3 dalam list pagi ni. Layan dulu dua persembahan kumpulan awal dengan debaran. Bila sampai ja sesi soal jawab kumpulan kedua, terus aku readykan laptop.

Dah. Jom kita presentkan hasil kita. Tapi memang sakit hati bila dia kata persembahan yang gagal. Sebab utama, kita lebih dok tumpu masalah dan hasil akhir. Bab skrip perisian, cara kerja kita tak present dan tak masuk lam buku. OK. Memang aku akui aku tak masukkan benda tu lam presentation, tapi kenapa terus chop gagal. Aku siap dah tunjukkan demo dan dah running dah SiSP1 kat layar. Just sebab aku tak tunjukkkan yang kami yang bina sistem tak bermakna aku tak hargai segala penat lelah kami selama ni. Aku dah tunjukkan apa yang dah kami berjaya buat kat JB. Dan sekolah dan PPD dah dapat kebaikan dari sistem ni. Aku pun tak paham pasal apa.. sampai la ke satu kumpulan seterusnya.. Sistem tak dapat nak tunjukkan, tak nampak sebarang live demo, walau juri lain puas mintak buat live demo, boleh buat bodo ja; dan juri yang satu ni terus mengatakan inilah sistem terbaik yang kita cari dan secara terang lagi nyata bagi 85 dari 100.. Satu-satunya kumpulan yang dinilai just dari skrip yang dah dibukukan sehingga mencapai tahap SOP katanya. Shoot.. Lantak kau la.. Cuma aku tensen habis bila dia kata presentation kami gagal, terang-terangan juga. Macam ada sesuatu ja.

Kan dah bebel lebih lebih pulak. Bukannya nak kata kami ni bagus sangat, tapi setidak tidaknya jangan la tunjuk secara terang yang bila mana terlalu taksub dengan satu kumpulan tu, kumpulan lain yang buat sistem yang sama kategori leh dibantai abis-abis. Untuk pengetahuan semua, yang bawak sistem online cuma dua ja untuk kali ni ya.. Takpa.. suka hati dia la nak buat camner.. dia kan ada kuasa. Sapa la kami kan.

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jom turun ke Ballroom III

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ambik gambor dari pintu depan ke ballroom

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni main pintu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni masuk terus jumpa porter

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Cun tak hotel ni.. sebelah tesco ja

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kumpulan pertama gigih membuat pembentangan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Semua berdebar.. sampai kameraman pun gegar masa amik gambo

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kata berdebar.. tu yang dok baca majalah pc tu apa kes

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Semua ahli kumpulan impak berbaris kat atas pentas

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Encik Jamal memulakan pembentangan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Cik Lah pulak sambung

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sementara tu kami yang kat bawah ni sibuk ngan presentation yang menyokong pembentangan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Juri mula menyoal.. perghhh.. berasap. Paling best aku boleh jawab ja terus dari meja bawah.. sungguh nakal seperti biasa.. aku dah tak naik pentas lagi dah..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah setel.. dok nengok pembentangan kumpulan lain melalui tv yang disediakan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sempat lagi posing tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tak tau apa kes sampai jadi lagu ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Masih kool and steady walau tensen kena bantai tadi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Boleh la.. we are still the best what

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Semoga berjaya. Pastu kita gi sambung makan kari lagi.. Leh la aku chop hotel ni sebagai.. hotel kari pelik!!

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pembentangan disambung lagi sampai la ke petang.. sesambil tu cik hanafi dah dok skodeng paper ja pasal ipad yang launch hari ni kat malaysia.. aku nampak machines ja lepas nih

Enjoice...Sharing is power!!!