mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label buah-buahan. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label buah-buahan. Papar semua catatan

Rabu, 15 Disember 2010

Back to normal

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar Dah balik ke asal balik dah. Lepas seminggu yang penuh dengan kesibukan, kenduri dan hapdet blog gaya merempit; hari ni dah mula start kerja balik. Walaupun ambik cuti 5 hari ja, aku rasa macam dah terlalu banyak pulak kerja tertinggal. Maklum la, kerja pejabat; makin ditinggal, makin berlambak.

Semalam aku gi daftar inaz ke nuri nusa perintis. Mak aih.. yuran semua dah naik.. nak buat camner kan. Sekali nak gi beli buku iqa, tak bukak lagi la pulak. 22 haribulan nanti baru start jual buku. Tak kisah lah. Yang penting singgah makan dulu. Belasah ajer la apa yang ada.

Itu cerita semalam. Hari ni penuh dengan kesibukan balik. Ada audit la pulak hari ni. 5 fail aku kena amik. Tak kisah sangat pasal memang aku jaga sendiri fail aku tu. Lam tengahari dapat emel pasal anugerah inovasi johor la pulak. alhamdulillah.. Guru Data dapat kat JB, web rendah menengah bandar habis JB sapu jugak.. luar bandar ja sayang sikit. Maybe pasal aku tak menekan sangat yang kat luar bandar nih.. Takpa.. takpa.. tahun depan kita push balik..

Balik sebelah petang memang niat nak bawak bebudak ni gi taman kekanak. Memang semalam lagi dah cakap. Setiap petang pasni nak ke taman. Nak jogging.. Balik kampung itu hari pun ramai yang dah menegur.. Perut makin kedepan ni sapa nak jawab kan.. Pasal hujan dah tukar plan la pulak.. melantak la pulak kat char koew tiau depan wan seng.. Dah sudah.. ini memang jamin terbalik dah ni.. Tapi memang leh tahan la char koew tiau kat sini.

Sebelum balik rumah, singgah kedai buah.. Beli vitamin c asli kat kedai tuh.. Betul la. Buat apa kita amik supplement yang berlambak lambak kat kedai tu, sedangkan Tuhan dah bagi benda tu secara fitrah kat kita. Ambik lebih tambah mudarat. Baik ambik yang asli Tuhan bagi. Makan banyak pun tak apa..

Dah la merepek sikit sikit cukup la.. Pasni nak seterika baju pastu nak lepak depan tv layan bola. Malaysia lawan Vietnam.. Untung Sabut masuk final kan.. Klik cerita penuh untuk detail>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Melaram la pulak dengan jeans baru yang beli kat baling.. harga mahal giler RM14.90 satu.. Dah aku rembat dua pasang. Hehehehe.. Baling beb baling!!!

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Resit pendaftaran inaz.. Nak kena bayar second round nih la pulak.. Perghhh.. yuran dah naik tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Olan Char Koey Tiau.. Sebelah Wan Seng kat Nusantara..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lepak ngan Ziqri yang dah 9 bulan. Dah besar tau dia.. Bulat ya Rabbi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Buat kepak kepak pun dia tak heran.. Layan jee

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa yang nak lari dari kamera.. namun cubaan dia langsung satu duit tak guna

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik inaz mesti nak duduk kat kerusi baby. Adik dah besar la dik

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah sampai dah minuman kami.. cam biasa.. ais limau wajib aku punya, teh ais mama punya.. adik dan iqa share mango blended.. tu pun tak abis

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah sampai char koey teow.. kerang ajee

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Proses bahagi untuk iqa dan inaz

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Cubaan mama suap kat Ziqri menghasilkan tindak balas ziqri menangis kepedasan.. hehehe.. tu la.. kasi sikit punya banyak.. isap susu ajer la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Daging kaki sapa yang tembam sangat ni, tentulah ianya kepunyaan al ziqri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sempat lagi tapau mee goreng.. tapi harga .. astargfirullah.. RM5.. ka aku memang dah lama tak keluar makan mee goreng??

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 12 September 2010

Pit Stop #2 : Hentian Rehat Bukit Gantang

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 11 September 2010
Masa : 2.30 petang
Tempat : Hentian Rehat Bukit Gantang
Mood : Alamak...

Ni hentian kedua. Sama cam haritu, iqa pulak nak buang air. Ingat nak turun makan sekali kat sini, sekali adik inaz membuta dengan jayanya. Kejut, buka mata; tutup mata balik. Empat lima kali buat cenggitu, aku ngan ziqri terpaksa la nunggu kat keter.. sian iqa, hasrat dia nak makan kat gerai tak kesampaian, last-last bungkus makan lam keter jer. Masa tu boleh la pulak si inaz ni bangun.. Kelakar betul.. Aku pun bengang jugak pasal tak boleh nak amik gambo sekitar bukit gantang ni. Kalau nak tahu hentian rehat bukit gantang ni la yang paling banyak gerai buah dia..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa yang ketensenan, hari tu iqa paham la tak leh makan kat gerai pasal bulan puasa; kali ni pun tak leh lagi.. huhuhu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sebab utama iqa tak leh makan kat gerai pada hari itu.. kaki sampai ke atas tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lens berkabus tu.. keluar masuk aircond

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kehadiran rela yang menjaga parking memang banyak membantu.. TQ TQ

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Suasana hentian rehat bukit gantang.. dari jauh ajer la

Enjoice...Sharing is power!!!