mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label solved. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label solved. Papar semua catatan

Jumaat, 25 Disember 2015

Illustrator Problem Crash on save : Solved

Illustrator Problem Crash on save : Solved
Illustrator Problem Crash on save : Solved

Dah setel artwork, asal nak save jer mesti crash. Asal nak save crash. Sampai seketika, aku sendiri dah tensen. Memang bebetul tensen. Hangin satu badan. Dahlah nak kena submit artwork urgent. Seharian buat. Nak save crash. Seharian bengong. Mr.F kata maybe tak cukup memory. RAM kena tambah. Aku rasa tak kot. Sebab aku pulun pakai Photoshop OK jer.

Dua hari kebelakangan ni aku pulun lagi. Simple artwork jer. Tetap crash, Pusing kepala nak cari solution. Ubah scratch disk. Tetap jadi. google nyer google. Gigih baca forum. Akhirnya. Masalah PRINTER! Cam tak logik kan. Tapi itu lah solutionnya.

Illustrator jadi bengong bila dia tak jumpa valid printer. Dan memang aku pakai network printer. So. Solution dia. Tukar Adobe PDF sebagai Default Printer. Just open printer nyer list. Select dan tukar printer tu. Setel. Alhamdulillah. Baru clear sikit kepala aku.

PS : Gambo tu takdo kono mengeno. Just sesaja pakai sebagai bukti aku dah setel problem. Wakakaka.

Jumaat, 2 Januari 2015

Android Tips | Whatsapp hanging on initializing issue solved

Android Tips | Whatsapp hanging on initializing issue solved


Dari Oktober 2014 kot aku hadapi isu nih. Langsung tak dapat nak log masuk Whatsapp. Yang terbaeekkk!!!! dia hang dekat initializing page ajer. Tapi widget semua leh papar. Tapi just papar ajer la. Nak masuk baca tok leh.

Puas aku godak dari Oktober. Apasal masalah ni boleh berlaku, dan pelbagai solusi aku cuba. Hasilnya fail, fail dan terus fail. Apa aje yang aku tak cuba. Format phone. Done and failed dengan jayanya. Delete contact done. pun done and failed dengan jayanya.

Masalah besar adalah... kebanyakan group penting dekat organisasi aku, samada kecik sampai ke beso, aku ler adminnya. dah adminnya sendiri bingai whatsappnya nak jadi gape. At last. Petang ni. Aku gamble setelah jumpa satu solusi yang lain dari yang lain. Apa ayat dia... jeng jeng jeng...

Please try to to make sure of the version of the messenger you have is (Version 2.11.169), and then try to download the application manually from whatsapp website (http://www.whatsapp.com/android/) and install it manually, while installing it it will ask for replacement, hit yes and continue installing, this will give you the previlage to avoid losing all previous data and to recover whatsapp's data.

Pergghhh... just install apk direct dari web whatsapp. So aku pun donload. Install atas software sedia ada. Memang kira overwrite lah kan. Tu pun. Tiga kali cubaan overwrite jugak. Alhamdulillah. Selesai masalah. Yang pasti. Cerita lama semua hilang. Aku tak kisah pun. Yang penting semua group asal ada kan.

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free