mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label zoom-a. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label zoom-a. Papar semua catatan

Khamis, 18 Mac 2010

Aktiviti Iqa semasa Zoom-A mengong

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarBoleh pulak zoom-a ni buat hal. Tapi itu tak bermakna iqa leh lepas cenggitu jer cuti-cuti mesia sekolah nih..

Apa yang aku buat adalah suruh dia mewarna pakai kaler kayu. Bukannya apa. Iqa ni memang lemah mengaler pakai kaler kayu. Pasal dia belajar mengaler pakai oil pastel. So memang la lukisan dia warna cantik pakai oil pastel. Tapi bila suruh pakai kaler kayu, hmmm.. memang tersangat la menyedihkan mata memandang... Jadi semasa zoom-a tengah buat hal cenggini, aku suruh la dia mengaler pakai kaler kayu. Tapi tulah.. cepat naw mengadu penat..

::Klik untuk cerita penuh::





©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Banyak jugak yang aku suruh dia warnakan.. leh tahan la..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa tak larat la bah.. dah banyak dah ni mengaler tau..



Enjoice...Sharing is power!!!

Rabu, 17 Mac 2010

Zoom-a dah OK

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarKalau perasan semalam sistem Zoom-A ada sikit wengg.. kalau korang perasan la. Pasal aku dah suruh si Iqa ni buat BM cam biasa.. sekali buka ada bengong la pulak. Macammana pulak ni.

Yang perasan bila masuk dia tulis situ Tingkatan.. sejak bila lak si zoom-a ni ada tingkatan.. maybe rancangan jangka panjang dia kot. Bila select jer subjek terus wenggg.. Try call tak berangkat. Maybe sebab lepas office hour kot. Dan aku biasanya suka call talian tetap dia.. Masa ni baru aku perasan makluman pasal maintainance server dia.. tapi bila banding balik, cam tak kena jer masa dia. Cuba korang perati tempat yang aku dah markkan tu..

Anyway.. aku dah test tadi dan nampaknya sistem dia dah kembali ok.. Pasni leh ler si iqa sambung buat balik kertas-kertas digital yang ada lam tu..

::Klik untuk cerita penuh::





©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kat tempat yang aku tanda tu tak pernahnya kosong.. dan.. ada tingkatan??

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Walau dah pilih, tingkatan masih wujud... there's something about maryyy...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sahih bengong.. untuk semua subjek..



Enjoice...Sharing is power!!!

Rabu, 10 Februari 2010

Seharian tanpa kamera

©2010mknaceunlimitedHari ni, seharian; aku berjaya hidup tanpa memegang kamera. Benda yang paling tak suka adalah bila aku tak dapat ambik gambo. Kira hari ni memang menyedihkan. Banyak sangat benda nak buat sampai terlupa nak amik gambo..

Memula, seawal pagi lagi aku dah ada kelas. Pastu ada relief class. So, straight aku tak leh nak amik kamera. Lagipun dari pagi aku dok settle tiket untuk daftar zoom-a budak aku. Settle jer kelas ganti aku terus agih-agihkan tiket-tiket pendaftaran zoom-a. Pastu terus makan pasal masa rehat nanti aku nak uruskan pendaftaran zoom-a bebudak ni.

Settle jer pendaftaran semua, baru aku dapat tarik napas sikit. Masa ni la baru aku dapat haplodkan semua gambo-gambo sukan ke internet. Settle. Pastu usop lak mintak tolong pasal bola zon skudai ni. OK.. terus tolong dia. Print balik semua buku tahun lepas. Pastu pasal pendaftaran aku buat download online jer. Pastu pengurus emel jer balik ke emel sekolah aku. Senang sikit pengurusan semua tu.

Pastu anto iqa gi sekolah agama. Sambung balik hapdet laman web. Sedo-sedo dah jam 3.15. Pi la ambik iqa balik. Pastu sempat singgah kedai beli nasi lemak. Pas makan baring-baring jap. Sedo-sedo dah nak maghrib dah.. Hari ni rekod la buat aku pasal zip bawah beg lowepro aku langsung tak disentuh..

ps : gambo kamera yang digunakan adalah gambo kamera hazim.. tumpang tayang haaa...



Isnin, 8 Februari 2010

Pendaftaran akaun Zoom-A pelajar

©2010mknaceunlimitedPagi ni aku baru memulakan sesi pembayaran untuk pendaftaran akaun Zoom-A untuk pelajar-pelajar yang dah bayar duit itu hari. Cam biasa memula aku print out dulu senarai nama bebudak yang dah bayar. Ada 12 orang semuanya termasuk Iqa ngan Muaz. Dua orang ni jer yang tahap 1 setakat ni.

So, lepas printout untuk simpanan fail, baru aku bukak Maybank2u untuk buat pembayaran kepada one touch education.. Ada banyak cara tapi aku lebih prefer bayar online guna Maybank2u. Mintak-mintak lepas la akaun Maybank diaorang. Pasal sebelum-sebelum ni tak leh pasal katanya aku tak leh transfer ke akaun perdagangan ke apa cenggitu la. Nak tak nak kena ler transfer ke akaun Public Bank diaorang.

::Klik untuk cerita penuh::


©2010mknaceunlimited
List pertama dan pembayaran pertama untuk bebudak aku. Ada lagi ni, tapi aku akan kumpul untuk pembayaran esok.

©2010mknaceunlimited
Dah tu baru aku transfer jumlah yang dikehendaki. 12 orang kali R10 sama dengan RM120. Bayar jer ke akaun Maybank diaorang...

©2010mknaceunlimited
Dah settle tu baru kita faxkan senarai pelajar mengikut kelas dan slip pembayaran tadi ke one touch.. Settle.. sekarang tinggal tunggu diaorang release ticket aje la..