mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label homestay abah. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label homestay abah. Papar semua catatan

Jumaat, 21 Ogos 2015

Back To Nature 2015 Throwback : Homestay Abah with Gunung Baling view


Back To Nature 2015 Throwback : Homestay Abah with Gunung Baling view. Memula dok pakai kamera biasa ja. Apa kata sesekali tukar pakai SJCam kan. Layan.

Selasa, 26 Mac 2013

Homestay Abah - Penambahbaikan

Homestay Abah - Penambahbaikan dibuat lagi. Tamabah bangunan baru lagi. So, kini dah ada dua rumah under the name of Homestay Abah. Untuk yang lama, besar. Boleh muat sehingga 30 orang. 5 bilik tidur, ruang tamu yang besar, dapur, 2 bilik air, dua tandas, semuanya berasingan. Untuk yang in progress ni, kita buat ala-ala hotel, dua bilik, ruang tamu, dapur, 2 bilik air + tandas. Dedua ada ruang lepak yang best mengadap ke gunung baling. Boleh enjoy scenery masa pagi dan petang. Kalau masa sawah menguning tu lagi best. Apa pun kalau nak detail boleh gi ke laman web Homestay Abah di alamat http://homestayabah.wordpress.com. So, just browse to see the progress bagi bangunan baru yang dibina bersebelahan dengan bangunan yang lama. Bukan apa, ramai yang nak tapi tak boleh nak masuk. Full booked. Bila ada dua, senang ler sikit untuk layan permintaan tetamu kan. Boleh jugak contact terus ngan tokei, cikgu abu hassan di talian 013-4365352. Harga jamin anda puas hati.


Ahad, 24 Februari 2013

Seharian di Baling

Lama tul entry ni dok bersarang lam blogger. Tak post post jugak. Hari ni pun paksa diri untuk menulih dan tekan butang post pasai pekan rabu minggu lepaih kat baling. hahaha... tu yang dok kata dah lama bersarang lam blogger. tinggai nak tekn butang post ja.

So, rabu lepas pakat keluaq pi pekan rabu macam biasa la. ni ja hari yang ada untuk aku enjoy kat baling. khamihnya dah mula nak sibuk kat aloq setaq dah.

Seharian di Baling

Macam besa, gambaq gunung belakang rumah aku memang tak lepaih dari lensa kamera henpon aku nih. Tapi sesambil tu ambik gak gambaq rumah aku ni.

Seharian di Baling

Ahad, 17 Februari 2013

On the road again to Baling

Hari esoknya, baru kami gerak semula ke baling. Lepas subuh semua dah siap. Beli sarapan roti canai, sarap then terus gerak.

On the road again to Baling

Brli roti canai kat sini. Aku nombor 3 order, so... cepat la dapatnya

On the road again to Baling

Isnin, 4 Jun 2012

Homestay Abah : Makeover baru



Nampaknya Homestay Abah pun dah dinaik taraf. Tambah lagi dua bilik, tambah Astro. Perrgghh!!! Mantoppsss... Tapi harga still antara yang terendah di sini. Apapun, kalau berminat leh gi ke website http://homestayabah.wordpress.com/ untuk maklumat yang lebih terperinci.

Lokasi : 15C/1, Kampung Pokok Sena, 09100 Baling, Kedah
Koordinat : 5.666712, 100.911535

Check out “Homestay Abah” at Google Maps




Via PC edisen

Jumaat, 10 Disember 2010

Homestay Abah : Updated

©2010mknaceunlimited : Klik untuk ke web homestay abah
Semalam ambik masa petang yang indah untuk sesi penggambaran kat dalam homestay abah nih. Sebelah malam dapat jugak update web homestay abah.. Sapa nak tempah, review boleh gi ke web >>>

HOMESTAY ABAH

Enjoice...Sharing is power!!!