mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label blogger. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label blogger. Papar semua catatan

Jumaat, 23 Oktober 2015

MYDIN PELANGI INDAH Opening Ceremony

MYDIN PELANGI INDAH Opening Ceremony

MYDIN PELANGI INDAH Opening Ceremony

Tadi petang. Masa lepak lepak kat Mydin Anjung Nusajaya tetiba ada emel baru tiba. Eh. Azlan Shah. Apsal la pulak. Sekali ni Azlan Shah dari Mydin. Jemputan Khas untuk Blogger semasa majlis pembukaan rasmi Mydin baru, Mydin Pelangi Indah. Sekali layan. Emmm.. Nasib tak baik. 29 Oktober tu orang SIRIM turun ke opis untuk audit. Takpe lah. Takde rezeki. Kepada yang berkesempatan. Yok luang masa ke sana pada waktu tu. Chaiyok! Yok layan isi emel tu.


OPENING CEREMONY OF MYDIN PELANGI INDAH

DAY      : THURSDAY
DATE    : 29th OCTOBER 2015
TIME     : 9.00 A.M

MYDIN is delighted to invite bloggers to Opening Ceremony of MYDIN Pelangi Indah at Persiaran Pelangi Indah, Taman Pelangi Indah, 81800 Ulu Tiram, Johor.

MYDIN Pelangi Indah is the 19th hypermarket of MYDIN and the 5th branch in Johor. MYDIN has already opened 4 branches in Johor namely, MYDIN Mart Johor Bahru, MYDIN Anjung Bazaar, Nusajaya, MYDIN Kulai Hypermarket and MYDIN Taman Rinting Hypermarket. MYDIN Pelangi Indah provides a diverse range of facilities such as WIFI, Prayer Room, Automated Teller Machine Services (ATMs), Disabled Parking, Nappy-Changing Room, Food Court as well as conducive Mall for shoppers to shop their needs and desires.

Shoppers can maximize their shopping needs from 19 shoplots filled with variety of items and services. They can also recharge and relax while eating at Restoran Marrybrown, Restoran Ayam Penyet AP, Chicken Rice Shop, CoolBlog and many more. MYDIN Pelangi Indah enables local community to obtain their daily necessities in conveniently and at reasonable prices. A host of fun-filled activities will entertain the whole family and shoppers could also enjoy a week full of promotion.

Kindly refer to the below address and opening itinerary for media reference:

MYDIN Pelangi Indah
PTD 120470, Persiaran Pelangi Indah
Taman Pelangi Indah
81800 Ulu Tiram, Johor
Tel : 07-862 4651   Faks : 07-862 4034

Sabtu, 3 Januari 2015

How about live blogging again

How about  live  blogging again. Peralatan semua dah ok semula. Hmmm... cambest juga kalau mula semula. Tapi takde watermark lah pulak. Pikio. Pikio.

Khamis, 23 Mei 2013

Aktiviti semalam


Aktiviti semalam. Hmmm.. apa yang dibuat semalam ahh.. Memula pergi lelepak tajri. Balik rumah mama paksa makan malam. makan seafood bagai. pastu... buat kelas blogging. Ahahaha... mementang baru belajo buat blog, dah kena ajar supaya blog mama cun... meme la kena cari templete lain kan. mana la kelas pakai yang stenderd. ajo wat link, masuk gambo, label dan... pastu tido la... penat..

Rabu, 22 Mei 2013

Mama belajar blogging

Mama belajar blogging. Siang tadi ada LDP. Belajar buat blog kat sekolah dia. Balik bising-bising. tak puas hati la tu. Takpa. Kasi tutorial sikit. Ajar serba sikit. Tukau template untuk blog. Wallaaaa... setel. Dah... mama pun dah sukahati. Esok boleh kasi touchup sikit.

Sesapa nak gi melawat blog nieza leh ler ikut sini... niezamknace.blogspot.com... caiyookk..

ps : jangan lepas ni lagi menggila cam aku udah ler...



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Khamis, 14 Mac 2013

Himpunan Guru Muda 1 Malaysia Zon Utara - Persiapan

Himpunan Guru Muda 1 Malaysia Zon Utara - Persiapan

Keluarkan semula entry yang dah lepas... lama dulu... kat kedah. seken last himpunan awal. Paginya bertolak dari rumah den kek kampung la kan. Gambar wajib mesti la amik...

Himpunan Guru Muda 1 Malaysia Zon Utara - Persiapan

Gambar wajib amik setiap pagi - gunung baling

Himpunan Guru Muda 1 Malaysia Zon Utara - Persiapan

dah la makan nasi lemak ikan masin, tambah ikan gelama lagi tu

Ahad, 10 Mac 2013

Lamo botul den tak nulih

Lamo botul den tak nulih. Asik keluo ajo. Kojap kek kodah, kojap kek sabah. Mana den tak jojak sojak kobolakangan nih. Merepek la nulih nogori lak. Hehehehe.. Sekali hari Rabu itu hari, akhirnya; kaki aku sakit kat ibu jari. Pulak dah. Dah lama tak kena nih. Ni ler jadinya kalau aku selalu gerak. Minggu lepas antara minggu yang setiap hari aku travel 200++ km setiap hari, going and back. Akhirnya, akhirnya.

So, Khamis tu masih kena gi meeting di muo. Sesaja paksa lagi kaki tu. Masa balik memang sangat terasa. Tapi wat bodo jugak. Jemaat amik CRK. Masih ok. Maybe a little bit of flanil and some rest can heal the leg. Nak buat camno, Sabtu makin sakit. Dan pagi ni hampir aku tokleh gerak. Gi ler klinik, jugak. And get the MC for tomorrow, with a new set of medicine. Get well soon la for my leg...

ps : mula selasa ni nak travel merata lagi... for the whole two week... Boleh ker aku tanggung???

Lamo botul den tak nulih

Hari Jemaat, both of my leg are bungkus penuh... Melarat ke kiri sebab aku gunapakai kaki kiri penuh masa kaki kanan aku sakit

Lamo botul den tak nulih

hari ahad pun ramai orang jugak. kaki tengah perit ni memang memberi pengalaman best kat aku menahan sabar

Isnin, 28 Mei 2012

New fresh look

Dah lama aku ngan templet yang memang aku memenatkan diri untuk coding sampai blog aku nampak cam wordpress gitu. Dari mula aku berhijrah dari fotopages pada tahun 2007, sampai ke la; tu la templet yang aku pakai.

Dan hari ni, aku ubah ke satu templet tersedia iaitu ethereal kaler oren. Fresh, sedondon ngan mobile version yang jugak pakai yang sama. 5 tahun berlalu, sudah tiba masa untuk aku bagi feel baru pada blog aku. Terbaeekkk!!!!

Via tab7aje


Ahad, 22 April 2012

Welcome back my x8

Aku dah lama nak root n hapgred my x8 ni. Ye lor. Still eclair beb. Eeee. Not even close to froyo pun. So, semalam memang aku gamble. Nasib la kan. Study rooting, study os. Dah puas hati, aku mulakan. Alhamdulillah. Semua bereehh... Segala software yang aku nak pun dah leh jalan, especially instagram n blogger. Yihuu.. Nanti aku masukkan n3 pasal upgrading x8 yer... adios...

Blogging from x8



Sabtu, 18 Februari 2012

Pagi from Kampung Melayu

Hmmm... Lepak jap layan scenery. Pasni nak kuar beli sarap ngan kebudak, sebelum ke PPD sambung projek egHadir. Kebetulan hari ni blogger apps ada update, n aku terus download and use. Hehehe...


Sabtu, 28 Januari 2012

Test using Blogger


Akhirnya... Dapat gak aku donlod Blogger official. Yang peliknya, naper malaysia nyer apps takde. Terpaksa browse gegiler khinzir cari apps ni jer.

Ahad, 25 Disember 2011

Android Apps : Blogaway



Baru beralih dari Bloggerdroid kepada Blogaway. Kisahnya Bloggerdroid ni banyak masalah, dan menyebabkan aku terpaksa format tab, bukan sekali, tapi dua.

Berbalik pada Blogaway. Lebih mudah, senang handle. Cuma image cuma boleh upload satu je. Nak haplod lebih, edit, insert yang nombor dua. So, kat situ cons dia la kan.

Apa pun dengan sistem yang lebih mudah dan ringan cenggini, lebih mudah kita nak live blogging. Cuma aku rasa cam geo tagging lokasi tu kekadang tak tepat. Terpulang la. Aku kekadang pakai jugak, terutama ketika outstation. Saja nak nayang blogging dari mana kan.

Apa pun aku kasi 4 bintang untuk apps ni. Kalau setel part image tu memang star penuh la.



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Sabtu, 4 September 2010

Cerempet tul la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 4 September 2010
Masa : 9.20 malam
Tempat : Depan komputer den
Mood : Bingai tul la mangkuk nih

Memang mangkuk tul la mangkuk nih.. dah la hack aku nyer google akaun. Kan dah habis aku nyer gmail sama blogger tak leh masuk; sebabnya google dah sekat pasal dia kesan aktiviti spamming yang menggila. Nak tak nak kena contact google dan tak sampai 5 minit dah setel semua. Tengok la apa yang dah dia send.. Memang menggila dia hantar spam kat akaun lain yang pernah contact aku.. So sesapa yang dapat emel spam tu.. Abaikan saja.. Hampeh tul si hacker mangkuk nih.. Nyusahkan orang jer.. Cit podah..

Enjoice...Sharing is power!!!

Rabu, 17 Mac 2010

Mknace's new header...coming soon

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarYang semasa ni dah sampai ke penghujung perkhidmatannya.. Header blog ni akan dibuat baru. Of course yang ada gambo kami berlima macam yang dedulu tu.. yang kat fotopages tu.. Sementara waktu.. header blog ni akan memaparkan semua header-header blog yang pernah aku pakai sejak berkecimpung di dunia maya ini...







Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 27 Februari 2010

KamiBlogger Biggest Contest

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarBerita baik kepada blogger-blogger kat luar sana. www.fcucommunity.net telah menganjurkan satu pertandingan untuk blogger. Hadiah dia boleh tahan beb. Apa tunggu lagi, tetambah kepada blogger-blogger tegar tu. Ni la masanya untuk hangpa semua kebas hadiah dia yang leh tahan bestnya tu. Pendaftaran bermula sekarang. Pertandingan akan bermula senayan ni, 1 Mac sampai 20 Mac.. Aku?? Aku tak suka sangat contest-contest cenggini. Hangpa kebas jer la hadiah dia tu..

Link terus ke tempat pendaftaran

Enjoice...Sharing is power!!!