mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Rubic cube. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Rubic cube. Papar semua catatan

Rabu, 26 Oktober 2011

Settling Rubic Cube

Aku buat a bit slow la, but still ok kot. Tujuh step. 1st dapatkan t dulu. Pastikan warna tepi sama dengan warna tengah bahagian sisi tu. Warna tengah tu la warna sebenar bahagian tersebut, warna tu kekal tak bergerak kalau korang perasan. 2nd samakan bucu. So sepatutnya satu lapis dah setel. 3rd dapatkan lapis kedua. Pastikan warna bucu sisi juga sama. 4th dapatkan t untuk warna akhir. Bahagian sisi tal perlu lagi sama ketika ini. 5th selesaikan warna tersebut. 6th barulah kita setelkan bahagian bucu dan yang 7th dah setel. Terbaeekkk!!!!

Nanti aku tunjukkan gerakan tangan untuk setelkan 7th step nih....
Published with Blogger-droid v1.7.4

Rubic cube

Lama tak main kiub rubik. Last sebelum aku masuk ke ppd. Masa tu memang aku letak sebijik lam pusat akses aku. Sapa dapat setel kurang 2 minit aku kasi 10 ringgit. Sampai ke la tadak budak aku yang dapat duit tu. Masa verifai ogos tetiba demam rubik balik... Balik muar itu hari beli sebijik nak kasi kebah. Sekali dapat ke ziqri.. Habishhh... Tadi dapat beli sebijik lagi kat tesco. Belasah lagi la... Sebelum encik ziqri belasah benda ni
Published with Blogger-droid v1.7.4