mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label pantai. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label pantai. Papar semua catatan

Ahad, 19 Mei 2013

Edisi lama : Jengjalan Melaka Day 2


Edisi lama : Jengjalan Melaka Day 2. Setel bab hari 1 yang penuh dengan gembel gembelan. Masuk la pulak hari kedua. Hari ni belasah dulu mandi puas puas kat pool sampai kecut. Dah puas hati kat situ baru la sibuk nak meronda melaka or what-so-ever. Jom kita...

Edisi lama : Jengjalan Melaka Day 1


Edisi lama : Jengjalan Melaka Day 1. Hah... ni lagi satu... laaaaaaammmaaa jugak. Sampai yang pengantin yang baru pun dah jadi lama. 24 Mac lepas kami pakat pi melaka. nak pi kenduri adik penguin sorang ni. Punya la best, sampai sesat dan banyak benda tak jangka jadi. memula kes salah rumah. pastu kes gamble nak tidur resort. hehehe... memang best la cuti kali tu.

Sabtu, 23 Mac 2013

Jenjalan petang di Felda Residence, Tanjung Leman

Lupa la pulak nak masukkan suasana petang di Felda Residence. So... Layan nooo...

 
Café

 
swimming pool

Khamis, 4 November 2010

Jom Ronda-Ronda : Tepian Pantai Mersing

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 2 November 2010
Masa : 6.35 petang
Tempat : Sekitar Seri Malaysia
Mood : Sesaja hirup udara petang

Petang tu, balik bilik jap; tukar baju, terus keluar balik. Sesaja nak amik angin petang. Stress jugak dok ngadap ja monitor seharian. Lagi satu pasal malam ni pun boleh dok lunjur kaki, so; bolehla jengjalan jap sementara nunggu masa makan malam kul 7 malam nanti kan. Berdua dengan En.Shamsul memasing ngan kamera memasing, habis satu pantai mersing kitaorang redah. Klik sana, klik sini.. Balik malam tu sempat lagi amik gambo malam kat seri malaysia. Tempat yang sama aku amik 2 tahun lepas..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Amik lagi gambo moto polis trafik ni..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni ler diaorang nyer tempat asal rupanya.. sini buat training

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Deretan moto L

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jom jengjalan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lepak kat pantai la kejap

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jalan utama dari hotel seri malaysia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah nak sampai tepi pantai dah pun

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nampaknya sini pun dibuat kerja-kerja menambak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pentas yang dah uzur tarak sapa nak setel

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Abis pantai mersing ni buat seketika

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pandangan sisi pentas uzur nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Rupanya peta pulau pulau kat mersing, aku ingat apa la bendanya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Memang besar jadinya tempat nih nanti

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nama pun dataran pulau..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sesaja snap gambo kedai balqis nih.. nak tunjuk sama iqa ngan inaz

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah sampai balik dah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Cecukup la petang ni kan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Amik la sekali.. yang tak best pasal pakai flash bodo kamera ja..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni la tempat yang sama aku berdiri 2 tahun lepas. Tanpa flash. f2.8, shutter 10 seken

Enjoice...Sharing is power!!!