mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label bengkak. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label bengkak. Papar semua catatan

Rabu, 14 Ogos 2013

Ke klinik jugak akhirnya


Ke klinik jugak akhirnya. Lama aku tahan ni kalau nak ikutkan. Sebelum cuti raya lagi. Rasa sakit sikit, sapu ubat, sakit, sapu. OK. Tapi lepaih kena jem ituhari, yang sampai 14 jam on the road tuh... (sapa soh balik hari Ahad kan... ekekeke), pastu balik sini masih tak dapat rest yang cukup; akhirnya, pagi tadi kaki aku bengkak jugak akhirnya. Uih uih uih. Tapi aku try jugak gi opis hari ni sebab aku rasa lepas aku telan ubat dan sapu krim (yang dah lama dah tu, sakit masa TPM turun Johor itu hari yang sampai aku sibuk tak hengat donia tuuu..). Akhirnya, sebelah petang tadi aku dah tokleh tahan lagi dah. Ayoyoyo... Balik sampai umah, terus ajak orang umah gi klinik. Aku bawak balik tadi pun slow ja pasal dok tahan sakit jah... Read on...

Jumaat, 31 Disember 2010

Lebam lagi kaki aku!

Klik untuk gambar yang lebih besar
Kena lagi kaki aku nih. Tak abis abis.
Susah mau cakap. Berderet deret kaki kanan aku ni kena. Tak kaki kanan, kaki kiri. Sakit tu. Kalau tak sakit tak kisah la. Ni dah nampak bengkak dan lebam dah terutama tang dua jari kaki hujung tu. Kisahnya aku terjatuh tadi masa pasang balik reel langsir yang jatuh. Nak buat camner. Memang tak jangka langsung. Sapa suruh pasang lam keadaan marah kan. Tapi bukan marah pasal ziqri tu, marah pasal aku carik skru drebar bunga tak jumpa. Apapun padan muka aku sendiri. Sapa suruh marah marah kan..

Ni dah reel langsir yang ketiga aku pasang lam minggu ni je. Tu yang menyirap sikit tu. Tangan ziqri memang boleh tahan. Pantang lepa, tarik. Pantang sikit gi tepuk. Pantang nampak, masuk mulut. Tu yang reel langsir pun dah jatuh ditarik dia. Lum kira tali pinggang aku yang dah makin buruk asyik kena gigit je. Balik baling ari tu pun dah tak jumpa tali pinggang pesen yang aku nak ni dah. Pening pening.

La ni, tahan ja la sakit kaki aku tu. Picit sikit sikit. Sapu flanil. Dah hilang rasa kebas tu sapu lagi. Ni dah nampak sengsangat bengkak dia tu>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pelaku utama, tangan terpantas sejak iqa dan inaz.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tengok la tu. Sempat lagi capai camera casing aku.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mesti taruk lam mulut punya. Gigit jangan tak gigit.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah siap pasang balik dah.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pelik tak macamana aku leh jatuh dari tilam cenggini..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni pandangan sebenar sebab aku leh jatuh. Tilam tu terjuntai dan aku pijak situ. Langsung jatuh ke bawah, kena pulak besi buai yang setia menanti kat bawah. Perghhh.. sib baik aku sempat angkat skru drebar yang aku pegang.

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 4 Julai 2010

Akhirnya, aku mengalah juga

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Three straight day driving lam wira manual, BP-JB-BP; nampaknya aku dah takleh nak kata aku leh tahan lagi dah. Aku leh cakap, tapi badan aku kata takleh gi dah. Hari Jemaat, jalan terhincut-hincut.. Masih paksa diri jugak. Tapi hari sabtu lepas, memang dah kantoi dah kaki aku.

Sekali nengok memang ada bengkak sikit. Lepas urut, sapu ubat yang doktor kasi. Pastu terus bandage. Doktor kasi MC satu hari. Jangan banyak gerakkan kaki. Tu yang mama dok bising, jangan ingat awak tu muda lagi.. Dulu boleh la kesana kesini, siap bawak motor lagi. Sekarang ni anak pun dah beso. Ingat-ingat sikit..

Klik untuk cerita penuh



Sakit tu kena urut.. pergghhh..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Enjoice...Sharing is power!!!