mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label model. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label model. Papar semua catatan

Selasa, 23 September 2014

Belimbing Buluh bos


Belimbing Buluh bos. Lepak lepak peningkan kepala. Nak cari solution. Bos lak bawak belimbing buluh. Sepelastik tuh. Makan ni nescaya selesai masalah. Lain masalah aku buat. Habih aku modelkan belimbing besi ni ngan dua model tersohor. Memula ngan wana. Dapat segenggam. Pastu nak kasi luke skywalker pun glamer. Tapi sebijik ajer la. Cari yang paling kecik. Jadiii... Last last bukannya makan. Diposing posing yang banyak. Ehehehe... Dapat la gumbira jap kepala otak yang berserabut ni.

Khamis, 19 Disember 2013

Tawaran Guru Program Tahfiz Model Ulul Albab

Tawaran Guru Program Tahfiz Model Ulul Albab. Perhatian kepada Guru j-QAF / GPI / GTPI yang hafaz Al-Quran 30 juzuk ... memiliki Diploma atau Ijazah Tahfiz ... berminat untuk menjadi Guru Program Tahfiz Model Ulul Albab (45 guru diperlukan) di 3 sekolah terpilih yang akan beroperasi pada Januari 2014 dengan kadar segera seperti berikut : -

1. SMKA Kedah
2. SMKA KL
3. SMAP Bentong, Pahang

Keterangan lanjut, sila hubungi Ustaz Muhamad Shafie bin Haji Ismail (Ketua Unit Kelas Kemahiran Al-Quran KKQ) di Bahagian Pendidikan Islam, Kementerian Pendidikan Malaysia ... sama ada pm beliau di facebook atau di talian 019-3059791 / 019-6886188 / 03-83217322 / email shafie.ismail@moe.gov.my

Inilah peluang kepada ustaz / ustazah yang hafiz dan hafizah mengajar tahfiz sepenuhnya sebagaimana Darul Quran.


Send from e-mail

Sabtu, 17 Ogos 2013

Tun Dr Mahathir Mohamad lancar model Proton baharu, Suprima S di bangunan Matrade hari ini


Tun Dr Mahathir Mohamad lancar model Proton baharu, Suprima S di bangunan Matrade hari ini. Ni la rupa model baru proton yang sibuk digembar gembur selama ni. Kereta ni adalah kereta Preve versi Hatchback. Proton Suprima S akan dijual pada harga RM76,338 (on the road) bagi jenis Executive dan RM79,988 bagi jenis Premium. Kita tungguuuu...



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 22 Januari 2011

Ronoroa Zoro : the picas

Klik untuk gambar yang lebih besar
Lama dok terkurung lam kotak.. sekali terkeluar...
Tadi sesaja dok belek belek kotak kotak aku dulu. Kotak masa aku pindah dari kuala selangor ke JB. Ni antara 2 kotak aku yang memang aku tak keluarkan isi dia. Sebabnya.. Ni semua model model yang aku simpan semenjak aku bujang lagi.. Dari gundam wing deathscythe, ghost in the shell sampaila ke model besi wunan ngan sang asura. Aku pernah kuarkan sekali raksasa syaitan si wunan tu. Terjerit jerit si iqa. Sudahnya.. semua tersimpan kemas lam kotak sampai ke la.

Pagi ni saja kuarkan dok belek belek balik. Pegang si usagi yojimbo, ingat ninja turtle; vanessa william, ingat pemandu manta lam mask. Huh.. memang model aku ni dah masuk nak sebaya ngan aku dah. Dan semuanya masih tip top. Tengok cara jaga la beb. Memang aku saja simpan sebab aku suka sangat model nih. Lagi pun leh jadik model aku untuk photoshoot gak kan.

Pagi ni saja aku kuarkan si ronoroa zoro, dari one piece. Aku suka model model cenggini. Point gerak dia banyak. Memacam aksi aku leh setel. Cuma pasal aku amik gambo pun bersam encik ziqri ni. Setting lebih kurang ja, dan lebih banyak mengubah kedudukan bila tangan dia dah menjalar. Apa nak jadi bapak si ziqri nih.. dah nama mainan kasik ajer la kat saya kan.. hihihi..

Sekaligus aku wat sample pada yang ramai tanya. Apa beza bukaan aparture bila kita amik gambar. Ya.. silakan nengok apa bezanya>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni kedudukan dia. Nampak ada jarak dari kamera ke aku dan model ke background.. setting bodo bodo ja.. kalau nak jual baru aku setting bebetul. Untuk gambo ni aku pakai lens tamron 17-50 f2.8 aku..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Maka bermula la sesi tunjuk beza.. yang ni diambil pada aparture kecik f18.. untuk imbangkan aku pakai shutterspeed 1/10s dan pakai tripod. Nampak semuanya jelas dari depan sampai belakang. Cahaya pun sekata walau flash aku letak tepi.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni pada aparture sederhana, f5.6. untuk imbangi aku pakai shutter 1/500s. Nampak belakang dah mula kabur dan nampak sangat kesan cahaya.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni aparture beso, f2.8.. nampak sampai abis blur kawasan lain. Yang bebetul aku fokus ja jelas kelihatan sharp..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pastu.. apa lagi.. pakai lens kegemaran aku.. tamron 70-300mm nak layan macro sikit. Yang best pasal model ni adalah.. kita bebas nak buat gaya untuk dia.. walau pun gaya sekeping ja aku kasik.. tapi agak puas hati la pagi nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dari tadi tarik pedang.. tak kuar kuar jugak la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sampai dah berkerut dahi tak jugak kuar pedang tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pandang sana la pulak..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Paling best amik gambo model ni apabila kita ambik dari low angle.. paling tak best bila kita nyer tripod takleh rendah lagi.. huhuhu.. sapa suruh ilangkan head tripod sepaider tuh. huhuhu

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 5 Disember 2010

Garmin Nuvi 1250 : tested

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 5 Disember 2010
Masa : 10.00 pagi
Tempat : Serata JB
Mood : Tip top!!!

Hari ni baru berkesempatan nak ngetest Garmin nuvi baru nih.. Ni garmin model baru, ganti model 205 yang biasa aku pakai nih. Si azam gatai bebenor nak makai bende alah ni. Pastu aku kasik dulu aku punya.. Pasal aku nyer dah hapdet peta bulan 9 punya.. Pastu untuk azam kena la aku beli yang baru.. Dan mana la aku tahu 205 punya model dah tak kuar lagi. Nak tak nak beli la model 1250 nih.. Harga pasaran lam RM550.. Sekali masa PC Fair itu hari, leh la pulak aku pow tokei kedai tu sampai dapat RM485.. Beli aje la..

Apa kelebihan nuvi 1250.. Yang pertama dia ada dual screen bila nak masuk simpang yang bersimpang siur orang putih cakap. So tak ler teragak agak mana simpang yang nak amik. selain tu, dia punya sistem lebih laju mencari tempat. Tapi yang aku perasan, nak on lambat sikit dari 205. Apa lagi kelebihan dia.. dia lebih nipis.. Tu jer kot.. Nak tengok lebih klik baca lebih >>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni isi perut lam kotak dia.. Takde la semak cenggini, ni aku yang selongkar.. tu pasal semak samun tuh..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lebih cantik(?!), nipis

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nampak cun kan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni dia punya pemegang.. juga lebih nipis

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah disambungkan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Charger lam keter pun lebih elegen dia wat

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tambah satu lagi aksesori baru.. ni kira tapak kekal lam keter..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nipis kan.. tapi maybe aku suka 205 yang lebih bulky.. hitam itu lebih menawan kot

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah sambung

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Camni la kedudukan dia lam keter

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah letak dah..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah sedia untuk bekerja.. untuk tunjuk dual map tu nenanti la aku hapdet.. tak berani lagi nak letak.. takkan nak drive sambil amik gambo kan..

Enjoice...Sharing is power!!!

Selasa, 11 Ogos 2009

Project Codename : Transformer 2



Project Codename : Transformer 2

Tadi masa balik dari sekolah, kebetulan keter pun dah abis minyak. Biasanya memang tak masuk kaunter pun, tapi sebab mama dahaga tahap dewa terpaksa la masuk ke kaunter. Sekali dok perati potimus prime ni ngan megatron; si indon depan aku ni pun lambat lak dia bayar, nak jadi citer boleh lak aku terdetik nak beli.

Boleh beli baper?
Abang nak beli mana?
Potimus ka, megatron ka, boleh beli dua ka?
Abang nak ngan yang kuning ngan biru tu pun boleh bang.
Takpe la. Nak dua ni jer.
OK



Maka terciptala episod bengong kali ni. Maybe sebab aku rasa dah lama aku tak amik gambo model. Tapi malam ni aku tak rasa nak amik gambo model, tapi aku nak amik gambo aku sama iqa menjahanamkan potimus prime sama megatron ni.



Memula kuarkan dulu dari pastik. Iqa sibuk sangat nak bukak. Ha.. bukak ajela dua-dua sekali Iqa. Boleh.. Habis jahanam kertas tu dkoyakkannya. Itu lum kita tangan potimus tercabut. Meriam megatron tercabut. Hahahaha. Layann..






Foto montaj