mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label malay. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label malay. Papar semua catatan

Sabtu, 21 Januari 2012

Movie Review - Papa I Love You [2011]



Memang terbaeekkk!!!! Cerita ni ada kelainan berbanding cerita cerita melayu lain. Memang best. Jalan cerita simple. Kisah pengorbanan dan kasih sayang dua bapa sebenarnya.

Baha, mulanya memang pemalas dan tak bertanggungjawab, mula berubah lepas kematian isteri dia. Dia buat apa saja untuk anaknya mya.

Datuk tak ingat nama pulak ada krisis dengan anak dia lisa, dan sentiasa cuba nak mendekatkan diri semula ngan lisa.

Pertemuan baha ngan lisa yang kemudiannya bertambah erat menyebabkan datuk tadi menggunakan baha dalam usaha dia nak berbaik semula dengan lisa, tapi tindakannya membeli baha tidak disenangi both baha dan lisa.

Tindakan baha seterusnya menyedarkan datuk tadi dan akhirnya dia insaf dan kesemuanya live happily ever after. Kekeke.

Apapun memang cerita ni lain dari yang lain. Aku kasi 4 bintang. Terbaeekkk!!!!



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
Galaxy Tab

Ahad, 6 Februari 2011

Movie Review - Magika (2010)

Klik untuk gambar yang lebih besar
4 bintang setengah aku kasik
Memang satu kelainan filem muzikal arahan edry nih. Memang best. Dia berjaya bawak kita ke satu dimensi baru berkaitan ngan watak watak dongeng orang melayu kita. Memang cool.

Cerita pasal Ayu dan adiknya Malik yang tersesat ke alam bunian lepas si malik ni jatuh ke perigi masa dia sembunyi ketika maghrib. So, bila sampai ke sana malik kena culik ngan nenek kebayan. Maka bermula la kisah ayu yang mengembara dengan di bantu oleh badang dalam mencari adiknya dan keluar dari alam tersebut.

Apa pun memang best sengsangat cerita ni. Lain dari yang lain. Memang aku kasi 4 bintang setengah. Balqis berdua pun dah ulang kali keempat dah sehingga entri ni ditulis. Marbeles.

Enjoice...Sharing is power!!!