mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label A. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label A. Papar semua catatan

Rabu, 19 Ogos 2015

A little Kacang Pool with data analysis


A little Kacang Pool with data analysis. Hmmm... Singgah jap sarap. Sambil study data. Last last study data yang lebih. Makan. Pun sambil tengok data lagi. Confirm. Terus pilih sample sekolah untuk diverify.

Selasa, 28 Oktober 2014

RAPID Pengerang - a slight review on-site


RAPID Pengerang - a slight review on-site. RAPID Pengerang stand for Refinery and Petrochemical Integrated Development Pengerang. Foto-foto sekitar mesyuarat dan lawatan tapak hari ini.

Ahad, 26 Oktober 2014

A farewell party for a departing staff


A farewell party for a departing staff. Cewahhh! Tajuk BI tuh. Teringat satu ketika dulu yang mana aku pernah tulih blog lam english tu. Sampai ada orang kata. Tukar la balik. Tak best. Hehehe. Sesaja ja tulih tajuk cenggitu. Yang BMnya "Jamuan Budi Dikenang". Khusus untuk Puan Syikin yang dah bertukar ke PKG Parit Bunga. Tahniah dan terima kasih atas sumbangan selama ini di SPMICT JPN Johor. Ada jodoh bertemu lagi. Good luck di tempat baru.

Sabtu, 4 Oktober 2014

A macro photography session on a bee


A macro photography session on a bee. Lepak lepak jap. Nampak sekor lebah. Berlegar dari satu bunga ke satu bunga. Grap the camera. Dan. Sesi penggambaran bermula.

A nice burger time after bersesak di Mydin Nusajaya


A nice burger time after bersesak di Mydin Nusajaya. Boleh tahan orang semalam. Sampai hampir clear troli kat luar. Rasanya, hari ni lagi sesak lagi menyesakkan gamaknya. Kot.

Khamis, 26 Disember 2013

A little bit of panorama during lunchtime

A little bit of panorama during lunchtime. Hehehe. Petang ni sambung lagi tuh

Rabu, 4 Disember 2013

A little bit of Danga City Mall

A little bit of Danga City Mall. Masa senggang sempat jalan jap kat sini neman si mat nor yang nak beli tab sama i pad air. Sayang i pad air lum sampai. Tab pulak kurang pilihan. Yok gi tempat lain lak.

Rabu, 21 Ogos 2013

Shoot the moon : a galaxy camera review


Shoot the moon : a galaxy camera review. Actually aku tak plan pun pasal nak amik gambo bulan ke apa. Pasal tadi aku sangat penat. So, so, so tired today. So, bila iqa ajak gi beli buku nota sains tadi pun aku pergi dengan perasaan berat weihhh... memang penat. Tapi maybe Tuhan want to give me something back, as I pleased others kan. Masa aku nak masuk rumah selepas balik tadi tertiba mata aku tertumpu ke scenery di atas ni la. Wow.. apa kata aku try amik gambo bulan using galaxy camera kan. Read on...

Selasa, 10 Julai 2012

A short photoshoot session

mknace unlimited™ | kebudak kerol @ a short photoshoot
yeayyy... dah setel sumer...
Balik jer dari sekolah agama, singgah kedai buku beli sampul surat, kertas photo untuk print gambo passport, pastu gi pos opis beli setem. Aiii... penat gak nak daftar sekolah nih.. Sumer setel. Tinggal nak ambik gambo jer. Aku simple jer. Amik jer sendiri. Barang sumer dah ada. Tu yang mama tegur, dah lam tak amik gambo, tetambah lepas dah masuk jabatan kan. Ni baru aku kuar balik segala mak nenek mini studio aku nih. Buat apa perabis duit kalau tak nak guna kan. Walau sekali sekala, tetap berguna beb. Setel jer photoshoot terus print. Setel. Tinggal nak submit borang semula ajer. Penaaattt!!!!



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

mknace unlimited™ | kebudak kerol @ a short photoshoot
bila nak mula nih
mknace unlimited™ | kebudak kerol @ a short photoshoot
aikkk
mknace unlimited™ | kebudak kerol @ a short photoshoot
seronok ngan raket
mknace unlimited™ | kebudak kerol @ a short photoshoot
pantang tangan hero sorang nih...
mknace unlimited™ | kebudak kerol @ a short photoshoot
mana tudungnyer nih
mknace unlimited™ | kebudak kerol @ a short photoshoot
pantang suruh posing
mknace unlimited™ | kebudak kerol @ a short photoshoot
mana nak gi tu
mknace unlimited™ | kebudak kerol @ a short photoshoot
pose 1
mknace unlimited™ | kebudak kerol @ a short photoshoot
pose 2
mknace unlimited™ | kebudak kerol @ a short photoshoot
pose 3
mknace unlimited™ | kebudak kerol @ a short photoshoot
pose 4
mknace unlimited™ | kebudak kerol @ a short photoshoot
seronot nampak
mknace unlimited™ | kebudak kerol @ a short photoshoot
aikkkk
mknace unlimited™ | kebudak kerol @ a short photoshoot
pose 1
mknace unlimited™ | kebudak kerol @ a short photoshoot
pose 2
mknace unlimited™ | kebudak kerol @ a short photoshoot
pose 3
mknace unlimited™ | kebudak kerol @ a short photoshoot
pose 4
mknace unlimited™ | kebudak kerol @ a short photoshoot
amboi amboi amboi
mknace unlimited™ | kebudak kerol @ a short photoshoot
ayo sama ziqri
mknace unlimited™ | kebudak kerol @ a short photoshoot
ziqri sama kakak ayo nyer
mknace unlimited™ | kebudak kerol @ a short photoshoot
sukanyeeerr...
mknace unlimited™ | kebudak kerol @ a short photoshoot
adik dah ilang tudungnyer
mknace unlimited™ | kebudak kerol @ a short photoshoot
jom reramai jom
mknace unlimited™ | kebudak kerol @ a short photoshoot
mata ada sikit kero ayor
mknace unlimited™ | kebudak kerol @ a short photoshoot
bertepuk sana beraket sini
mknace unlimited™ | kebudak kerol @ a short photoshoot
seronot nampak