mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label kip mart. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label kip mart. Papar semua catatan

Jumaat, 19 September 2014

Merayap ke Columbia Asia Hospital di pagi Jumaat


Merayap ke Columbia Asia Hospital di pagi Jumaat. Rutin jemaat sekali setiap bulan sekarang adalah check-up mama di Columbia Asia. Awal pagi dah terpacak. Nak kejo nombor. Pagi ni lewat sikit bangun. Biasanya lepas subuh aku akan lepak depan PC. Tapi pagi ni aku leh baring balik. Udahnya terlajak. Isi minyak lagi. Bla bla bla. 7.30 pagi baru bertolak ke sana. Dapat la giliran ketiga. Takpe la. Sarap dulu. Pastu lepak balik nunggu doktor. Sekali nurse datang masa dok lelepak layan Kompleks Bunga Raya nyer upacara. Doktor akan lewat. So dah kena ubah schedule ke petang. Lepas Jemaat. Langsung gerak ke KIP Mart. Kekonon nak beli peralatan Iqa. Tapi malang. Kedai semua lum bukak. Balik ajer la cenggini. Tunggu...

Selasa, 24 Disember 2013

Ke kip mart memburu item

Ke kip mart memburu item. Balik ja dah ada ngajak ke kip mart. Nak beli mixer la. Baulu la. Layan ajer la. Mixer elba lam rm145. Kat gp takde stok. Baulu dapat ler seploh sebesen tu.

Ahad, 28 Julai 2013

KIP Mart : Param dan pasar basah


KIP Mart : Param dan pasar basah. Hari Ahad, 14 Julai; terasa nak gi KIP Mart. Cari bahan basah. Boring la dok gi cari kat param ja. Orang punya la ramai, nak tolak troli pun kemain susahnya. Nasib nasib. Masa balik, amik angin jap, merayap ke param dia. Quite nice... Read on

Sabtu, 25 Mei 2013

Outpost, KIP Mart Tampoi


Outpost, KIP Mart Tampoi. Kalau nak beli uniform, aksesori; biasanya kat sini la kami pergi. KIP Mart Tampoi. Bukannya apa. Senang. all in one place. Takde situ, gi kedai lain yang bertabur lam tu. OK. Jom kita meronda jap. Bukannya senang nak cari barang untuk kebudaks yang badan dia comel nih.

Sabtu, 4 Februari 2012

KIP Mart ronda ronda



Setel jer part tu, terus gerak ke KIP Mart. Nak setelkan list shopping tadi. Ngan tudung iqa, aksesori lain dan pelbagai lagi. Tengah jalan hujan. Habis queue panjang aku tadi. Terus parking dan masuk ke kip mart. Target utama tudung dan aksesori iqa.



OK. Target utama setel. Anak tudung penuh. Selai dua hinggit. Kira ok ler tu. Borong 3 jer. Tudung tak jadi beli pasal dia taruk lima belas hinggit. Survey tempat lain dulu.



Dalam nak cari tudung iqa. Boleh pulak tersadai kat sini. Pasal awek ni kasi diskaun, mama pun dah cair dan terus beli. Hmmmm... No komen.



Sesambil tu aku merayap mata ke kedai depannya. Apa lagi kalau bukan singgah selalu. Bukannya nak makan, nak amik gambo jer...



Kat kedai nyonya ni jugak banyak barang dicari kami dapat. Singlet la. Tudung la. Memang terbaeekkk!!!! Tudung canggih baru RM12. Banding ngan tadi yang sampai lima belas hinggit. Memang ni yang lagi baekk!!! la kan. Aku sesaja sakat tanya apa yang canggih? ada air cond ka dalam tu. Nyonya tu ketawa ajer..



Dah di merayap ke tudung dia balik. Ish ish ish..



Dan lagi dan lagi.. sampai aku pun dah tak larat nak ngikut lagi dah oooiii...



Dan pasal aku bosan sangat baru aku terperasan kat level atas ada kedai lagi... sian kedai kedai kat atas nih



Dah ada jual motor lagi tu. Hmmm.. bila la aku nak dapat motor aku balik nih...



Sempat tangguk sotong kat sini barang sekilo. Belasah ajer la..



Sekali tertangguk lagi ikan selar barang setengah kilo.. Hehehehe... sejak aku dah masuk ppd ni. sebenarnya dah tak pernah lagi aku singgah ke pasar cenggini. Tak kena timing ngan mama. Tu yang rasa rindu la pulak nak turun sekolah balik. Dulu, ni ler aktiviti kami lepas balik sekolah.



Singgah beli sayur sesikit..



And lastly.. mesti beli nenas potong taruk kicap kegemaran aku. Hari ni tarak mood la pulak nak makan tembikai potong taruk asam

Sabtu, 31 Disember 2011

Durian???!!



Cam biasa, sebelum balik mesti beli buah potong. Nenas taruk kicap sama jambu air taruk asam mesti dibeli. Cuma kali ni tak senang membeli, pasal si ziqri asyik berzikir. Duduyi, duduyi bunyik berulang. Last last kena jugak mengoner ke kedai berdepan kang bukan lagi zikir jadinya. Sekilo 5, tiga bijik dah 30. Tu pun meraung jugak si ziqri. Al kisah tak sabar. Plastik derian ditepuk tepuk. Masuk kereta meraung raung jadiknya. Haaa... Kan dah cakap dari awal..



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

New Balance Sport Shoes



Jumpa jugak idaman iqa. Sampai si inaz pun turut suka. Sepasang rm60, dua pasang dia kasi rm100. Punya la seronok bebudak zaman sekarang. Kalau aku dulu setakat bm2000 tu la kasut sekolah, kasut sukan dan segala galanya.

Yang tak syok saiz iqa dah abis, saiz inaz lepas la pulak. Tak jadi amik. Kang ada yang muncung pulak...



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Cian Ziqri



Alamak. Tidor la pulek. Nak tak nak, sumbat bantal lam troli, baringkan ziqri lam tu. Lagipun, bukannya aku nak beli barang banyak pun. Nanti for sure dia bangun punya...



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway