mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label air mancur. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label air mancur. Papar semua catatan

Selasa, 16 Mac 2010

Kisah aku dan jamu - part deux

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarKisahnya semalam mama leh tersalah sapu la pulak. Yang pilis gi sapu perut, tapel gi sapu kaki.. habis sumer dah caca marba.. Terpaksa la dengar mama dok merintih pedih la, panas la.. Huhuhu.. Tengok susunan asal yang aku dah susun.

Pastu pasal susah sangat mama nak ingat, aku beli la tuppeware2 nih kat kedai 2 hinggit.. Dapat la satu set RM3.. tipu aaa.. kata RM2.. So beli la dua set. Suruh mama label sendiri. Aku tinggal masukkan jer jamu yang betul ke tempat yang sepatutnya.. Tadi siap cik sidah sendiri yang tolong sapukan. Haaa.. pasni kalau salah sapu lagi.. aku pun tak tau nak cakap apa..








Enjoice...Sharing is power!!!

Isnin, 15 Mac 2010

Kisah aku dan jamu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarAku first beli set bersalin ni masa aku darjah 1 agaknya.. aku panggil set nyonya mener.. paling aku ingat masa paksu lahir dulu, abah aku ajak.. jom gi beli set jamu air mancur nih.. so gi lah aku ngan abah aku ke kedai apakenamanyah, belakang panggung wayang baling yang la ni dah jadi kedai tayar tuh.. La ni aku la pembeli tegar set bersalin air mancur ni..

Masa iqa lahir sebenarnya dia dah ada dua versi. Serbuk atau pil. Aku pilih serbuk. Mama yang tensen.. ngan bau dia.. dengan kepekatan dia.. minumm.. kata aku.. Biasa la.. Orang yang tak kena memang la senang hidup dia kan. Masa Inaz, mama nak try apakenamantah salinda.. beli la.. aku memang nak dia stick ngan air mancur jer.. mama memang tak puas hati.. tak sedap la badan. tak sama cam air mancur.. sapa suruh kan..

Yang si ziqri ni aku beli balik air mancur. Pasal kesian punya pasal.. aku amik la yang pil.. mama sebenarnya suka dia nyer sapuan badan tu. tak de tandingannya.. Aku nak beli ni pun leh pikio jap.. kat mana yerk.. Teringat aku nampak kat KIPmart itu ari.. tu yang singgah beli masa nak balik tadi.. RM65.. naik RM3 dari aku beli untuk iqa dulu.. Jumpa YDP PIBG sekolah aku.. kena pow beli anak patung ngan iqa dan inaz. adoohaii.. Yang paling best aku leh tak cam adik aku sendiri tepon dari sarawak congrat aku tadi.. Bengong tul abang sorang nih..

::Klik untuk cerita penuh::





©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sapa yang biasa ngan set air mancur ni mesti kenai ngan benda-benda nih.. pilis untuk kepala.. bedak untuk muka, tapel untuk perut, param untuk satu badan.. habis satu rumah bau ubat.. gasakk.. Masa mama pakai salinda tu.. aku beli gak benda-benda nih.. tak kurang puas hati sangat ngan sapuan salinda..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bersama hasil 'pow'an yang cemerlang.. hahahaha..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sib baik la aku tak beli lagi hadiah besday dia.. so.. kira hadiah besday la yerk.. jahat nyer abah hahahaha



Enjoice...Sharing is power!!!