mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label pizza. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label pizza. Papar semua catatan

Selasa, 23 Jun 2015

Pizza for Bithday Girl Syafinaz


Pizza for Bithday Girl Syafinaz. Semalam adik inaz kata nak makan pizza untuk hari jadinya. So. Terus bukak PHD. Online. Setel. Suka la dia. Cuma tak puas hati. Sebab tak sama ngan promotion. Kurang ayam. Inaz nak ayam dan ginger bread.

Selasa, 1 Januari 2013

Pizza Hut Jusco Bukit Indah Revisiting

Melantak kat Pizza Hut petang ni. Lama tak turun pizza hut. Harga... hmmm... memang terbaeekkk!!!! Habis RM85++ hari ni, just makan pizza. Membebel pun tak guna kan. Tu yang aku kata, harga pizza kat legoland lagi murah dari pizza hut. Tak kisah la. Maybe last kot. Mana taknya... Servis charges + tax ajer dah dekat 12 hengget.. Kekeke... Tu yang  borak borak ngan mama tadi... baik makan kat legoland ajer... bodow bodow baru RM50 untuk pizza ngan soup bagai... belasah ajer la. By the way memang boleh tahan la pizza baru ni. Cuma memuakkan... penuh cheese bagai...

Pizza Hut Jusco Bukit Indah Revisiting
kami beli pizza udang tu ajer... yang sebelah tu free hokey... pakai kopun starnie

Pizza Hut Jusco Bukit Indah Revisiting
sempat posing habis... si ziqri ni takde pose lain ker

Pizza Hut Jusco Bukit Indah Revisiting
mama pun dah bengkerk ngan pose si ziqri tu

Pizza Hut Jusco Bukit Indah Revisiting
adik ni suka la pulak posing, tadi nyorok ajer

Pizza Hut Jusco Bukit Indah Revisiting
sibuk baca bil la konon tu

Pizza Hut Jusco Bukit Indah Revisiting
hehehe... tengok apa yang tersembunyi tu

Pizza Hut Jusco Bukit Indah Revisiting
apa yang disuka sangat tu

Pizza Hut Jusco Bukit Indah Revisiting
belasah la dulu garlic bread nih

Pizza Hut Jusco Bukit Indah Revisiting
besar balik kot.. dulu macam kecik sikit... agaknya la... lama dah aku tak datang pizza hut nih

Pizza Hut Jusco Bukit Indah Revisiting
si ziqri pun nak makan ker
 
Pizza Hut Jusco Bukit Indah Revisiting
bil pun nak posing ker

Pizza Hut Jusco Bukit Indah Revisiting
makan eskerim

Pizza Hut Jusco Bukit Indah Revisiting
soup yang pakat rebut sampai kena beli tambah gitu

Pizza Hut Jusco Bukit Indah Revisiting
suka no ngan ayat iqa... rasa eskrem ni sama cam eskrem singgit setengah kat mydin tu

Pizza Hut Jusco Bukit Indah Revisiting
hahaha... pasni takyah datang makan eskerem sini dah... kebetulan kebudak ni memang suka bebetul eskerem kat mydin tu

Pizza Hut Jusco Bukit Indah Revisiting
milo yang iqa order tapi dia tak minum... hampes... aku gak yang kena perabih. Tapi rasa dia memang tak sedap



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 15 Julai 2012

Pizza Hut Jusco Bukit Indah

mknace unlimited™ | Pizza Hut Jusco Bukit Indah
ni ler pizza steak yang baru tu
Aku memang bebetul malas nak makan pizza. Sebab utama, dah pasti 3/4 dari pizza tu memang aku yang kena perabis. Ni pun sama la ni. Last last aku tetap kena perabis 3/4 bahagian tu. Lum masuk ayam deli wing lagi, apa ke roti lagi, lasagnanya lagi. Dan hasilnya, sebab terlalu banyak cheese bersarang lam perut, sampai ke la ni perut aku masih meragam. nasib.. nasib..



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

mknace unlimited™ | Pizza Hut Jusco Bukit Indah
mari kita makan roti yang dah makin kecik nih

mknace unlimited™ | Pizza Hut Jusco Bukit Indah
dah mula buat onar dah si ziqri nih

mknace unlimited™ | Pizza Hut Jusco Bukit Indah
paling tak suka gambo dia di snap

mknace unlimited™ | Pizza Hut Jusco Bukit Indah
makan roti sementara nunggukan pizza

mknace unlimited™ | Pizza Hut Jusco Bukit Indah
pinggan dah sampai

mknace unlimited™ | Pizza Hut Jusco Bukit Indah
mula la tamak tak sedo diri tu

mknace unlimited™ | Pizza Hut Jusco Bukit Indah
suka la dapat milo tu

mknace unlimited™ | Pizza Hut Jusco Bukit Indah
diaorang ni memang nak sup ni ajer pun

mknace unlimited™ | Pizza Hut Jusco Bukit Indah
meronta si ziqri nak lepas untuk buat onar di pizza

mknace unlimited™ | Pizza Hut Jusco Bukit Indah
sup idaman dah depan mata

mknace unlimited™ | Pizza Hut Jusco Bukit Indah
sukanya si adik lama tak ke pizza

mknace unlimited™ | Pizza Hut Jusco Bukit Indah
ziqri minum milo ngan jayanya

mknace unlimited™ | Pizza Hut Jusco Bukit Indah
iqa la yang paling suka

mknace unlimited™ | Pizza Hut Jusco Bukit Indah
hirup dik jangan tak hirup

Ahad, 28 November 2010

Back to school shopping

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 28 November 2010
Masa : Starting 10.00 am
Tempat : Plaza Angsana, JB
Mood : Penat seiiihh!!!

Pagi ni bermula la operasi baru kitaorang. Ya.. Apalagi kalau bukan persediaan untuk ke sekolah tahun 2011. Misi.. bukan misi yang kat klinik tu, tapi tujuan utama; baju sekolah iqa fullset, kasut iqa 2 pasang, kasut adik.. pun masuk jugak ka, termos ziqri, ganti yang pecah itu hari, baju putih aku untuk presentation kat klang nanti, seluar hitam mama.. Dan jangan lupa buku kerja iqa dan adik.. OK dah.. Jom kita mula berbelanja..

Memula menuju ke UO la. Pasal aku memang beli baju sekolah kat sini. Jenama biasa aje.. Bek bek?? Tapi kualiti dia OK jugak, setanding harga dia la kan.. Belasah ajer la.. Kira punya kira RM200++ jugak.. Dah setel tu mula la misi(??!?) cari baju putih untuk aku. Mana la aku suka pakai baju putih. Aku suka kaler kelabu. Sampai ramai yang kata aku suka pakai baju sama berhari-hari.. Hakikat dia.. Baju kelabu aku memang hampir sama, setiap pasang pulak tu.. Sapa yang betul betul punya perati akan perasan. Ya.. Tak sama tang jenama dia.. Kaler, design.. lebih kurang giler..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar 

Memula singgah kat sini la dulu. Bukan apa, nak berjalan jauh biasanya memang aku akan topup dulu kad touch and go ni dulu. Baru senang lagi lancar perjalanan nanti. Tetambah nak gi ke lembah klang. Bangunan ni pun tengah dok renovate. Nak kasi lebih selesa katanya.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa ngetest baju.. memula ingat nak amik saiz besar sikit. Tapi pastu tak jadi pasal besar sangat la pulak..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Siap kena bukak baju. Bagi puas hati sikit..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kira boleh la ni kan..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kasut la pulak.. tapi design dia memang mengingatkan aku pada kasut misi-misi kat spital (haaa.. yang ni baru misi tu)

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sampai kat ruang legar nengok ada apekebender la pulak ni. Patut suara cam azwan ali pun, pasal dah memang dia pun..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Barisan juri yang mengadili ujibakat ni.. seriously serious

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Udah di ajak gelek la pulak..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah.. kitaorang nak makan dulu.. makan kat pija hat.. first time untuk encik ziqri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik inaz cam biasa la.. suka tul bergambar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ziqri nak sudu ni la mama

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dudukkan encik ziqri lepas aku dah penat dukung dia pusing pusing kat ruang legar bawah tu..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nah kau.. memang terus tak ingat tu dapat makan sup cendawan nih.. siap mengamuk mintak lagi tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nampak buzzer tu.. dulu aku memang tak nampak fungsi dia. ye lah.. tekan tekan pun tadak sapa datang kan..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kat sini baru aku nampak dia berfungsi.. or maybe pasal aku dok dekat dengan cashier.. wireless rupanya..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa cam biasa la.. mesti minum selain air berkarbonat. Dah dari kecik tak ajar dia.. terbalik ngan adik dia.. nak minum air coke ajer kejenya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mama ngidam nak makan lasagna la pulak.. kasi ajer la.. last last mama perabiskan.. tak sedap pun, tapi sayang pasal dah bayar RM10 katanya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pija dah sampai.. yang kedua tu pree pasal mama ada kupon..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tercapai jugak hasrat iqa nak main kat sini. Tinggal dia kat sini, kitaorang leh ler gi sambung shopping lagi. Harga tak tau la aku mahal ka murah.. Dia caj RM5 setengah jam sorang.. Belasah ajer la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah cukup masa.. kitaorang pun dah selesai dah shopping.. Berpeluh peluh iqa ngan inaz.. Takut la bah.. gayat.. Tau takut..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tengah ngira buku yang dibeli kat badan bookstore.. RM100++ jugak perabis tadi..

Enjoice...Sharing is power!!!