mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label check-up. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label check-up. Papar semua catatan

Selasa, 4 Ogos 2015

Fiqri's July Check-up Appointment


Fiqri's July Check-up Appointment. Kalau nak diikutkan sepatutnya Oktober baru tiba turn seterusnya. Tapi disebabkan beratnya tak sampai KPI dah kena datang jugak ini bulan. Alhamdulillah OK. So. The next one will be on October. Yihaaa... Tak boring sangat hari ni sebab Fiqri seronok main lompat-lompat ngan kawan baru. Sebaya, tua beberapa hari.

Isnin, 29 Jun 2015

Fiqri's June Check-up Appointment


Fiqri's June Check-up Appointment. Alhamdulillah. Selesai check-up kasi ni disudahi dengan satu suntikan manja dari misi kat situ. Abam ensem cam biasa menangis sebelum kena cucuk lagi. Dah paham bila kena baring depan misi baju putih sohih la nak kena cucuk. Yang best kali ni dua kali dia nangis. Memula lagi masa kena baring nak ukur tinggi pun dah meleleh. Pasal misi datang. Dia dah ingat nak kena cucuk, terus melalak. Orang macam tak ramai. Tapi... quite slow on the queue lah. Apapun... Semua dah setel. Now. Off I go to Benut...

Jumaat, 24 Oktober 2014

Columbia Asia Hospital Nusajaya pregnancy check-up


Columbia Asia Hospital Nusajaya pregnancy check-up. Dah jadi rutin. Setiap bulan. Hari Jumaat. Memang ke sini. Wat check-up. Ini ja la masa yang ada bersama. So. Bila dah set tarikh. Seboleh-bolehnya kena pastikan takde benda lain yang bertindan. So. Cam biasa. Kena datang awal untuk rebut nombor. Yes. Rebut nombor. Boleh aje datang lewat. Lewat la masa check-upnya. Lum citer doktor tetiba emergency lagi tu. Read on.

Jumaat, 19 September 2014

Merayap ke Columbia Asia Hospital di pagi Jumaat


Merayap ke Columbia Asia Hospital di pagi Jumaat. Rutin jemaat sekali setiap bulan sekarang adalah check-up mama di Columbia Asia. Awal pagi dah terpacak. Nak kejo nombor. Pagi ni lewat sikit bangun. Biasanya lepas subuh aku akan lepak depan PC. Tapi pagi ni aku leh baring balik. Udahnya terlajak. Isi minyak lagi. Bla bla bla. 7.30 pagi baru bertolak ke sana. Dapat la giliran ketiga. Takpe la. Sarap dulu. Pastu lepak balik nunggu doktor. Sekali nurse datang masa dok lelepak layan Kompleks Bunga Raya nyer upacara. Doktor akan lewat. So dah kena ubah schedule ke petang. Lepas Jemaat. Langsung gerak ke KIP Mart. Kekonon nak beli peralatan Iqa. Tapi malang. Kedai semua lum bukak. Balik ajer la cenggini. Tunggu...

Jumaat, 22 Ogos 2014

22 August appointment at Colombia Asia Hospital, Nusajaya


22 August appointment at Colombia Asia Hospital, Nusajaya. Pagi tadi keluar awal. Nak kejar masa beb. Walau dah buat appointment. Itu just untuk doktor tahu berapa patient dia kena attend jer. Nombor tetap kena kejar untuk hari tersebut. Sesampai ja. Hanto mama. Pastu park and senap senap la dulu. Terus beratur. Aku yang kedua. Sekali mama text. Cer pandang belakang. Pergghhh. Dah berderet beb. Setel daftar. Konon nak makan. Sekali teringat. Gi check in dulu ke nurse. Pastu baru gi makan. Nasi goreng dia sedap. Sambal dia actually. After that gi tunggu doktor.

Sekali nurse datang. Ada emergency la pulak. Yeah.. nunggu lagi ler kami ni. Hehehe. Ini hari, hari orang. Kasi ajer la. Sempat jumpa rakan lama kat sini. Setel. Mama ajak gi jusco. Pasal sepelaung ja. Apa salahnya singgah kan. Layan Shell jap. Senap senap jer lak tu. Pastu pow belon. Mama kata aku memang muka tak malu tul. Ekekeke. Pastu singgah jap KFC. Sian kat kebudaks. Aku memang tak kasi langsung diaorang makan fast food dalam dua bulan ni. Kali ni aku saja kasi. Hmmm... Jumpa rakan sekolah jap. Borak borak jap sesambil nunggu aku pow pendrive kat cashier tu.