mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label 2013. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label 2013. Papar semua catatan

Sabtu, 21 Februari 2015

2013 in memory : Pemantauan kesediaan sistem pengurusan sekolah - Mersing


2013 in memory : Pemantauan kesediaan sistem pengurusan sekolah - Mersing. And the program bermula! Mersing. Here I come.

2013 in memory : Pemergian Nenek Andak


2013 in memory : Pemergian Nenek Andak.

2013 in memory : RCCB faulty


2013 in memory : RCCB faulty. Sian kebudaks. Malam ja trip. Setiap malam. Terpaksa belajar lam gelap diterangi lilin atau lampu, tu pun kalau dapat caj penuh sebelah siang. Dekat sebulan jugak kot. Manan datang dan tukar RCCB. Simple problem aje katanya.

Jumaat, 20 Februari 2015

2013 in memory : Tanah wawasan akhirnya diukur


2013 in memory : Tanah wawasan akhirnya diukur. Setel juga akhirnya. Layann...

2013 in memory : Taklimat pemantauan kesediaan sistem pengurusan sekolah untuk pengintegrasian data pendidikan


2013 in memory : Taklimat pemantauan kesediaan sistem pengurusan sekolah untuk pengintegrasian data pendidikan. Ni pun cerita lama. Selepas hampir setahun SPS ada di sekolah, kami perlu pantau bagaimana perjalanannya. So, BTPN dan JPN bergabung tenaga dalam membuat pemantauan ini.

2013 in memory : Wira breakdown and Savvy service mode


2013 in memory : Wira breakdown and Savvy service mode. Dah tak ingat dah sebab apa. Tapi. Bila enjin wira hidup dah cam motorbot. Siap air kuar mencurah dari eksos. Tepon towtruck. Terus bawak ke bengkel. Bawak savvy untuk pengangkutan pulang bersama. Setel bab tu, bawak savvy pulak untuk service. Siap tukar sekali pemegang untuk drawer depan yang ziqri patahkan.

Sabtu, 18 Oktober 2014

Eating out at Pizza Hut Aeon Bukit Indah, Johor


Eating out at Pizza Hut Aeon Bukit Indah, Johor. Nice place. Tenang. Cuma. Orang memang ramai. Terutama bila hari minggu. In lomo.

Ahad, 12 Oktober 2014

Mesyuarat agung badan kebajikan kali ke-11 dan majlis anugerah cemerlang 2013 SA Nusa Perintis


Mesyuarat agung badan kebajikan kali ke-11 dan majlis anugerah cemerlang 2013 SA Nusa Perintis. Lewat ke sini gak petang ni. Kena tunggu habis meeting bersama KPM dulu. sampai ja dah mula mesyuarat. VIP semua dah beredar dah pun. Iqa dapat nombor 3 kelas dia. OK ler tu

Ahad, 28 September 2014

Edisi Purba : Yok ke pasar tani gelang patah


Edisi Purba : Yok ke pasar tani gelang patah. Sesaja jenjalan ke sini. suatu ketika dahulu. Sekarang dah tok leh gi lagi dah. Pasal ahad hari bekerja. Tinggal kenangan aje la.

Edisi Purba : Layan Kelantan Vs JDT dalam aksi suku akhir kedua Piala Malaysia 2013 di San Restoren


Edisi Purba : Layan Kelantan Vs JDT dalam aksi suku akhir kedua Piala Malaysia 2013 di San Restoren. Mesti ramai yang pelik kan bila aku ada entry layan bola cenggini kan. Dah la kat outdoor lak tu. Orang tak minat bola, layan bola outdoor gitu. Kekeke. Sebabnya. Mama beli ikan. Pastu anto restoren soh masakkan. Siap potong dua. Sebelah wat tiga rasa. Sebelah lagi wat kukus. Sesambil nunggu tu. Nak tak nak layan la kejap. Sambil ngunyah jeruk pak ali. Boleh gitu.

Jumaat, 26 September 2014

Edisi purba : Berjimba-jimba di King's Hotel, Ayer Keroh, Melaka


Edisi purba : Berjimba-jimba di King's Hotel, Ayer Keroh, Melaka. Ini kisah lama. Kisah kami sebelum ke taklimat pemantauan SPS. Layankan ajer la picas yang tak larat aku sendiri nak nengokkan nih.

Edisi Purba : Taklimat Pemantauan Pelaksanaan SPS di sekolah


Edisi Purba : Taklimat Pemantauan Pelaksanaan SPS di sekolah. Satu demi satu edisi purba naik. Ni cerita lama. Masa ni EPRD masih mengurusetiakan Pengintegrasian Data. So, kami ke BTPN Melaka untuk ditaklimatkan berkaitan pelaksanaan SPS di sekolah-sekolah. Browse through the photos.

Edisi purba : Taklimat Klik dengan Bijak SKMM JPN Johor


Edisi purba : Taklimat Klik dengan Bijak SKMM JPN Johor. Huih. Lama sungguh cerita kali ni. Tahun lepas punya cerita jugak ni. Layan ajer la kan foto-foto semasa taklimat.

Edisi Purba Samsung Galaxy Camera EK-GC100 Leather Case


Edisi Purba Samsung Galaxy Camera EK-GC100 Leather Case. Hehehe. Satu lagi edisi purba masuk. Ni masa aku memula terima leather case untuk galaxy camera aku. Bulan 8 tahun lepas. Susah nak cari jugak kat kedai kedai biasa. Jenuh pusing satu JB nak cari. Last-last beli kat lelong. Harga masa tu RM65. Kira OK la. Masa tu tak terbuka lagi hati nak pakai. Sebab aku pakai soft case yang juga aku beli kat lelong dengan harga RM40. So, lepas bingai kejap ituhari, hantar ke SC, balik terus aku tukar dari soft case kepada leather case ni. Sampai la ke la ni. Jom kita tengok aku unboxing the thingy.

Sabtu, 20 September 2014

Edisi purba : Mesyuarat Dashboard Prestasi PPD bagi negeri Sabah November 2013


Edisi purba : Mesyuarat Dashboard Prestasi PPD bagi negeri Sabah November 2013. Ni baru betul betul hutang baeekkk!!!! punya. Dah lama dah. Ni ler kes kaki aku sakit paling teruk. Sampai aku kena cucuk pain killer kat LCCT. Perghhh!!! Ingat balik masa tu memang serik ler. Gambo sepanjang tu memang banyak. 200++. Setelah campur tolak la kan. Dari JB ke KL ke KK ke Sandakan. Lepak pasar, lepak sim sim. Cerita panjang tak mau. Yok kita layan.

Jumaat, 25 April 2014

Edisi Purba : Kursus Pengurusan Kewangan dan Akaun Sekolah Bil.6/2013 - Hari Kelima

Edisi Purba : Kursus Pengurusan Kewangan dan Akaun Sekolah Bil.6/2013 - Hari Kelima. Last day. Last topik. Akauntabiliti Dalam Pengurusan Kewangan. Bos Marzita Bt. Abu Bakar sendiri yang bagi. Terbaeekkk!!!!

last day kami disini

Edisi Purba : Kursus Pengurusan Kewangan dan Akaun Sekolah Bil.6/2013 - Hari Keempat

Edisi Purba : Kursus Pengurusan Kewangan dan Akaun Sekolah Bil.6/2013 - Hari Keempat. Hari ni kami dijelaskan pula berkaitan Pengurusan Aset Dan Stor oleh Puan Mariani Binti Rahim. Makan macam biasa di asrama. Pasti sambung balik sebelah petang. Hujan turun punya la lebat. So, kita naik bas la apa lagi.

Hari keempat

Jumaat, 3 Januari 2014

Tiada penyingkiran dalam Maharaja Lawak Mega 2013 Minggu 8


Tiada penyingkiran dalam Maharaja Lawak Mega 2013 Minggu 8. Tema malam ni adalah "Rancangan TV". Memang hebat hebat saingan malam ni. Semua terbaekk!!! Wala, Shiro dan SYJ dapat 3 tercorot. Tapi apapun, tiada penyingkiran. Tahniah kepada peserta yang lain. Jep Sepahtu dapat title Man of the match!

Sabtu, 28 Disember 2013

SayWho tersingkir Maharaja Lawak Mega 2013 Minggu 7

SayWho tersingkir Maharaja Lawak Mega 2013 Minggu 7. Semalam, SayWho tersingkir. Elok ler tu. Tahniah kepada peserta yang lain. Yang pelik. Apasal AC Mizal la pulak jadi Man of the match???

Jumaat, 27 Disember 2013

MISI KEMANUSIAAN BANTUAN KEPADA MANGSA BANJIR DISEMBER 2013 BAGI PEMBUKAAN AWAL PERSEKOLAHAN TAHUN 2014

MISI KEMANUSIAAN
BANTUAN KEPADA MANGSA BANJIR DISEMBER 2013 BAGI PEMBUKAAN AWAL PERSEKOLAHAN TAHUN 2014

Lokasi : Daerah Temerloh dan Kuantan, PAHANG

30/12/2013 - SRA AL-TAQWA, SK TELUK IRA, SK GUAI & SK CHARUK PUTTING 
31/12/2013 - SK PERMATANG BADAK & SK TANAH PUTIH

Pasukan yang terlibat memberi bantuan
1. GM1M : terdiri daripada Guru Muda 1Malaysia
2. Smart Support Team (SST-MOE) 
3. Badan Kebajikan Staf (BKS/BPSH-KPM)