mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label group photo. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label group photo. Papar semua catatan

Ahad, 7 Jun 2015

Sesi Photoshoot Mknace - Group and Potrait Photography 2015


Sesi Photoshoot Mknace - Group and Potrait Photography 2015. Maka. Curi-curi masa sebelah pagi untuk setting dan jalankan sesi ringkas ni. Chaiyok!!!

Ahad, 25 Ogos 2013

Back to nature 2013 - Day 5 : Projek Bako Sate Riang Ria Raya Encik Hassan


Back to nature 2013 - Day 5 : Projek Bako Sate Riang Ria Raya Encik Hassan. Sebelah malamnya... kita mula projek kita ini.. Yihuuu... Bako sate. Makan makan. Siap buat float lagi tu. Pastu sesi fotografi rasmi pun bermula. Pastu sambung makan lagi. Masa ni siap buat persembahan lagi. After that baru la kebudaks pakat main bunga api. Read on...

Back to nature 2013 - Day 5 : 2 Syawal All are here


Back to nature 2013 - Day 5 : 2 Syawal All are here. Semua dah ada nampaknya pada hari raya kedua. Projek Bako Sate Riang Ria Raya coming right up. Read on...

Rabu, 29 Julai 2009

Group photo for Year 6 student



Sekali lepas habis kelas, teringat janji nak amik gambo bebudak tahun 6 untuk wat banner. Faris kumpulkan bebudak, terus aku aturkan and snap. Bebudak bising pasal paas. Yang tukang ambik gambo ni pun panas taknak kira ka. Memula amik ala-ala formal la gegitu.





Pas amik lam 2-3 snap, aku cakap jer; semua free style.. habis semua bersorak. Aku pun apa lagi. Tekan ajer ler kamera tu.



Dah settle semua, terus bertapa lam makmal settlekan bebenda sebelum bertolak ke JB.. Hmmmm.. apalagi yang aku belum settlekan ye..?

Kerja-kerja penaiktarafan pejabat sekolah



Hari ni takde mood betul. Ntah pasal apa ntah. Sekali masa dok sarapan pagi kat kantin. Kak Milah panggil. Nanti naik pejabat, ada faks. Mesti pasal gi KL ni. Apa-apa la. Masa naik tengok pekerja dok pasang mozek dah sampai luar pejabat dah. Boleh tahan gak la, bagi aku la. Tengok surat, sahih kena gak gi KL ler ni. Pening gak pala hotak ni jap. Dengan Sabtu ni APC PPDJB, start Senin JPN dah mula kursus HRMIS kat makmal komputer sekolah aku.

Banyak gak yang belum setel. Suruh Dila call En. Edi (betul ke aku eja) pasal site survey, bila nak turun. Dah lewat dah ni. Lagi berapa hari lak tu. Penin pala nak memikir. Tu lum kira pasal makan minum peserta kursus lagi tu.

Selasa, 28 Julai 2009

Penggambaran kelas SK Taman Tun Aminah



Tarikh : 27 Julai 2009
Masa : 7.50 pagi
Tempat : Dataran Kejat

Slideshow


Ahad, 24 Mei 2009

Our fun times

PhotobucketAkhirnya... masa yang dinanti-nantikan pun tiba. Malam ni kitaorang akan mengetest phottix trigger ni. Alamak. camner nak bukak masukkan bateri ni. Serah dulu kat ucu supaya dia boleh masukkan bateri tu. Sementara tu, aku kena la settingkan dulu backdrop n everything. Pasang backdrop dulu ka, pasang flash dulu. Pasang flash la dulu. Sekali tripod aku tinggal kat sekolah la pulak. Sekali ngan aku nyer mangkuk megi lak tu. Alamek.. Sudah spoil la pulak. Sib baik ada satu lagi tripod. Tapi sekali lagi malang pasal dia punya kaki sudah hilang kat kota baru ituhari laaa.. Ala taruk atas meja aje la. Apa yang penting.. malam ni boleh ngetest kan.. hantam saja la labu.. Janji kitaorang boleh menembak menggunakan dua flash on right n left

Photobucket Photobucket

PhotobucketCubaan pertama.. aiikk tak boleh.. Camner ni.. Aku nengok muka ucu.. ucu nengok muka aku. Aku try guna cls pakai d70s aku. Boleh jer. Apasal tak leh lak ngan d60 ni. Apa pun.. PhotobucketAmbik gambo dulu beberapa kepin.. Mama yang amik.. aku jadik model sama adik.. layan la dulu kan.. Tapi dalam dok amik gambo tu, beberapa kali gak adjust setting flash selagi tak boleh kan. Kacau d60 jap, kacau d70s jap. picit-picit flash. ubah-ubah trigger. reset balik dua-dua sb600.

Aku try sekali lagi. Kali ni setting biasa kat d70s aku.. haa.. boleh pun.. terkujil jap kot. Pasal lama sangat lam kotak n pening-pening pasal poslaju bawak kot. Apa lagi setting semula.. Pastu.. Belasah posing bebanyak.. Dengan akunyer, dengan ayangnyer.. dengan adiknyer.. belasah la ucu..

Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket Photobucket

Pastu apa lagi... Ayang nak suruh adik lak posing. Apa lagi.. Belasah.. Kali ni aku take over kamera. Adikk.. apalagi.. posing la.. sampai penat kitaorang posing gegiler malam ni.. hahahaha

Photobucket Photobucket Photobucket


Slideshow



Klik untuk ke laman web ucu

Khamis, 14 Mei 2009

Gambar keseluruhan Kontijen Perkhemahan Alam Semulajadi 2009

Photobucket

Gambar keseluruhan Kontijen Perkhemahan Alam Semulajadi 2009

Jurugambar bersama : Mr. Ong, Hunaidi, Hakim

Malam ni memang tak boleh lelap mata. Maybe disebabkan aku tertidur petang tadi. Lepas buat analisa dan burn CD untuk meeting esok, rupanya mata aku memang dah tak boleh nak lelap lagi. Macam mana ni. Nasib baik esok Zawawi yang drive, kalau tak.. naya tu..

Dah tak tahu nak buat apa lagi. Bukak folder Alam Sekitar. Edit semua gambar-gambar kontijen masa pendaftaran itu hari. Siap semua. Masalah sekarang..
Aku masih tak leh tidur...



Photobucket