mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Julai. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Julai. Papar semua catatan

Sabtu, 16 Julai 2016

Outing Bermalam Julai 2016 STF : Air Alert


Outing Bermalam Julai 2016 STF : Air Alert. Kali ni memang adhoc. Jumaat pagi iqa call. Katanya. Yang dedekat boleh balik. Air dah takde. So. Terus Ngambik. Kali ni geng Band merangkap geng STREAM dia, Adibah; balik bersama. On the way back. Singgah jap cari bahan mentah untuk projek STREAM tu. Hari ni. Nak balik pun. Masih singgah cari belen barang mentah. Layan aje ler. Boleh pulak pakai sedondon. Baju kegemaran hijo aku tu. Kebetulan sama ngan baju outing STF. Ngan warna. Ngan lining hitam. Kekeke. Baju ni pun dah 7 tahun tau. Awak berdua lum sekolah pun lagi.

Ahad, 10 Julai 2016

Urut kaki @Ivy6 Beauty Shop Julai


Urut kaki @Ivy6 Beauty Shop Julai. Lepak sini jap. Memang pas ni jadi rutin aku kot untuk urut kaki setiap bulan. Bila? Time Iqa balik semula ke asrama. Kekeke. Sementara dia beli makanan dan keperluan. Aku lepak sini. Tapi ni aku lepak lambat sikit. Kebetulan masa sampai Izwan gi turun makan. So. Aku turun dulu ke Johan. Setelkan pembelian kamera si Iqa tu. Naik. Izwan masih ada sedikit urusan. Lepak jap sambil nunggu. Dia sampai ja terus sesi urut bermula. Pedih gak kaki kiri aku kena urut. Bengkak sikit katanya. Kes naik tangga itu hari la. Tapi pastu dah sedap dah. Memang lepas ni idak ler lagi aku nak panjat tangga tanpa ada pertimbangan lengkap. Hahaha.

Khamis, 23 Julai 2015

Peluang Bagi Bumiputera Memiliki Kediaman dan Kedai senarai Julai / Ogos 2015

Peluang Bagi Bumiputera Memiliki Kediaman dan Kedai senarai Julai / Ogos 2015


Sukacita dimaklumkan senarai kediaman dan kedai untuk dijual khususnya untuk bumiputera bagi bulan Julai / Ogos 2015. Muat turun pautan berikut senarai kediaman untuk dijual :

Senarai Julai/Ogos 2015

Sumber : http://www.johor.gov.my/

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Khamis, 2 Julai 2015

Nuzul Quran - Ceramah Agama Budaya Quran JPN Johor Julai 2015


Nuzul Quran - Ceramah Agama Budaya Quran JPN Johor Julai 2015. Pagi ni majlis dijalankan di Surau. Penceramah jemputan adalah Ustaz Mohd Arif b.Jasiman, Penolong Pengarah di bahagian Seksyen Sekolah Agama Bahagian Pendidikan, Jabatan Agama Islam Negeri Johor.

Rabu, 3 September 2014

Keputusan MUET Sesi Julai 2014 Diumum Khamis


Keputusan MUET Sesi Julai 2014 Diumum Khamis

KUALA LUMPUR, 2 Sept (Bernama) -- Keputusan ujian Malaysian University English Test (MUET) sesi Julai 2014 akan dikeluarkan pada Khamis ini.

Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM) dalam kenyataannya berkata sebanyak 64,701 calon boleh mendapatkan keputusan mereka di sekolah atau di institusi pengajian masing-masing mulai 10 pagi manakala calon persendirian akan memperoleh keputusan mereka melalui pos.

Mereka juga boleh menyemak keputusan ujian mereka melalui khidmat pesanan ringkas dengan menaip MUET/RESULT/No.Kad Pengenalan dan menghantarnya ke 15888 atau melayari portal MPM http://mpm.edu.my mulai 10 pagi pada hari tersebut.

"Calon yang tidak berpuas hati dengan keputusan MUET boleh membuat rayuan penyemakan semula keputusan MUET dengan bayaran RM70," menurut kenyataan itu.

Tarikh tutup rayuan semak semula ialah 15 Sept 2014 dan maklumat lanjut mengenai perkara itu boleh didapati melalui portal MPM.

Sementara itu, pendaftaran MUET bagi sesi Mac 2015 akan dibuka dari 25 Sept hingga 3 Nov 2014.

Pendaftaran adalah secara dalam talian melalui portal MPM atau melalui URL http://online.mpm.edu.my.

-- BERNAMA

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Jumaat, 16 Ogos 2013

Majlis Perhimpunan Bulanan Julai Jabatan Pendidikan Johor


Majlis Perhimpunan Bulanan Julai Jabatan Pendidikan Johor telah dijalankan bertempat di Dewan Seminar JPN Johor pada 26 Julai yang lepas. Majlis dikendalikan oleh Sektor Psikologi dan Kaunseling. Nice. Selepas habis perhimpunan, majlis diteruskan dengan ceramah agama dengan topik Lailatul Qadar. Read on...

Ahad, 22 Julai 2012

Bulan Julai yang over sibuk

mknace unlimited™ | Big Apple Jusco Bukit Indah
Mari pilih donut kat big apple
Awal bulan Julai ni tetiba menjadi sibuk. Sedari awal bulan sampai ke sebelum bulan puasa, jadual aku jadi sangat packed. Over packed! Bayangkan mula 2-3 aje dah sibuk mesyuarat di Putrajaya untuk Barisan hadapan. Baru ja balik dah mula sibuk dengan Dialog Nasional. Kena pulak jaga bahagian Publisiti dan Siaraya. Dari sebelum sehingga semasa. Jadi sangat sibuk. Habis ja Dialog sambung ke Kuala Lumpur untuk mesyuarat MAP pulak. Adohai. Nak pulak drebar buat hal pagi tu. Dah kena drive sendiri. Balik Jemaat lepas ingatkan nak amik cuti, sekali ada awareness programme la pulak. Layan semua. Hari senin ni aku cuti. Tu pun tak tau sekiranya tetiba kena panggil. Harap harap dapat aku cuti hari senin tu. Dah over stress dah ni rasanya.

ps : Blog pun dah tak sempat nak dimaintain lagi. Tu kira OK lagi, yang sampai tak sempat call bini sendiri sapa nak jawab! Haaa... kau jawab la sendiri. Kui kui kui.

pss : hari ni banyak la entry entry terlepas akan aku masukkan. Watch out!!!



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free