mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label budak sekolah. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label budak sekolah. Papar semua catatan

Ahad, 13 Februari 2011

Larian Perdana Mahkota 2011 : SMK Taman Mutiara Rini 2



Semalam mama jadik ketua AJK Dokumentasi kat sekolah dia. Blank kejap tak tau nak buat apa. So, aku cadang dia amik bideo ja. Kan senang. Aku boleh tolong editkan. Selesai masalah. Dokumentasi bideo nih paling aku suka buat dulu. Pasal memang semua orang suka. Apa yang kita dokumentasi tu jelas dan semua orang senang paham.

So, malam semalam, aku habiskan masa sikit untuk edit bideo mama; lepas kelas taekwando iqa abis lam jam 10 malam tu kan. Dan cam biasa, mesti aku kasik full HD nyer. Sekali masa render... perghhh punya la lama dia punya masa.. Ye lah.. Ni la bideo paling lama aku buat.. hampir 15 minit durasi dia (ehem.. tq youtube pasal dah naikkan durasi bideo). Lam kul baper pagi baru setel render bideo. Saiz.. 2 Gb beb..

So, langkah seterusnya adalah.. haplod ke youtube. Aku start haplod lam kul 5 pagi. Tempoh masa siap around 800 minit. Perghhh.. mau petang baru setel. Sekali borak borak ngan mama, dia setuju aku haplod bersi 480p ja. Apalagi.. senang kije beb.. Convert, haplod semula. Hah.. 49 minit ja masa haplod dia. Bereeehhh!!!!

ps : now.. kepalaku sangat pening maaa.. kalau tak pasal senin kena meeting kat jabatan, mau aku amik mc nih..

Enjoice...Sharing is power!!!

Rabu, 12 Januari 2011

Aku tak suka!!!

Klik untuk gambar yang lebih besar
Hari hari cenggini, dah naik fedap dah! Foto dari home and garden webshot
Nyampah tul aku petang ni. Takkan sampai hutan bandar pun nak jam. Apa pulak aktiviti sekolah petang petang nih. Maybe koko atau latihan sukan kot. Dah jam antara sekolah ngan hutan bandar tuh. Ingatkan situ jer jam. Turun ke jalan besar jangan cerita la. Adoiii.. Boring tul.

Masa turun depan RTM tu terperasan la pulak JB Catering yang sedang dileraikan. Sian. Dah habis satu restoran lagi kat sini. Apa boleh buat kan. Tapi dengarnya, diaorang pindah ke stadium larkin. Kira boleh la. Sepanjang jalan makin teruk jam dia, masuk tampoi baru clear sikit. Weii.. aku balik 4.30 okey.. bukannya 5 petang. Kalau 5 tu mesti lagi teruk kan.. apa apa ajer la..

Enjoice...Sharing is power!!!

Isnin, 3 Januari 2011

Hari pertama persekolahan 2011

Klik untuk gambar yang lebih besar
Here we go!
Hari ni mula la balik sesi persekolahan untuk tahun 2011. Iqa dah darjah 2, inaz pulak J5 kat Nuri. Sepatutnya aku pulak ada kat sekolah untuk memantau perjalanan hari pertama ni. Tapi nak buat camner, doktor tak kasi jalan banyak. Nanti kaki aku lambat sembuh. Nak buat camner. Maybe Tuhan dah aturkan untuk aku, dapat jugak aku lambai tangan untuk semua hari ni; kalau tak, aku la orang pertama yang keluar ke tempat kerja. Setiap yang berlaku tu memang ada hikmahnya>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tengokla si inaz tu, pantang bergambar budak nih.. tak tau la

Enjoice...Sharing is power!!!