mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label galaxy camera. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label galaxy camera. Papar semua catatan

Jumaat, 26 September 2014

Edisi Purba Samsung Galaxy Camera EK-GC100 Leather Case


Edisi Purba Samsung Galaxy Camera EK-GC100 Leather Case. Hehehe. Satu lagi edisi purba masuk. Ni masa aku memula terima leather case untuk galaxy camera aku. Bulan 8 tahun lepas. Susah nak cari jugak kat kedai kedai biasa. Jenuh pusing satu JB nak cari. Last-last beli kat lelong. Harga masa tu RM65. Kira OK la. Masa tu tak terbuka lagi hati nak pakai. Sebab aku pakai soft case yang juga aku beli kat lelong dengan harga RM40. So, lepas bingai kejap ituhari, hantar ke SC, balik terus aku tukar dari soft case kepada leather case ni. Sampai la ke la ni. Jom kita tengok aku unboxing the thingy.

Jumaat, 3 Januari 2014

Gelang patah night mode

Gelang patah night mode. Gi talent bagai. Senap senap jer ler.

Khamis, 19 Disember 2013

Daiso gorillapod

Daiso gorillapod. Beli kat daiso lam 5 hingget. Aku nak taruk untuk galaxy camera ku. Sementara itu... corby leh jadi model. Ehehehe

Ahad, 22 September 2013

Photography | Wild Cat : testing zooming on moving subject


Photography | Wild Cat : testing zooming on moving subject. A bit tricky untuk aku buat masa ni. Sebelumnya DSLR, now PNS biasa jah, Galaxy Camera. Apa yang perlu aku perbaiki adalah, membiasakan diri dengan ambik foto tangan tegak, sebab melalui DSLR kita menyokong kamera dengan tangan bengkok; kamera disokong sepenuhnya sebab mata pada viewfinder, PNS mata pada skrin. Masalah kedua yang perlu diatasi adalah Galaxy camera mempunyai infiniti focus point. Boleh select dimana mana. Yang mana sebelum ni aku just pastikan subject aku pada 5 titik fokus sahaja. Mana nak pilih titik fokus, mana nak stabilkan tangan. So, hasil kali ni adalah... failed on focusing the subject. Just see the picture. Read on... 

Khamis, 12 September 2013

Aktiviti senggang Bengkel KIK - Fitting baju kot di Men Focus


Aktiviti senggang Bengkel KIK - Fitting baju kot di Men Focus.Habis meeting kat jabatan, langsung gerak ke PKG Uda. Sambung bengkel la pulak. Masa lunch hour, pakat keluar untuk fitting baju kot kat men focus di holiday plaza. Sebab crossing bridge nyer penangan, terus gegiler main kamera sampai si firdaus pun teruja nak ngetest. Layannn... Read on...

Ahad, 8 September 2013

What am I buying at Samsung on that very day?


What am I buying at Samsung on that very day? Ingat gambo diatas? Ramai yang tanya pasal kawan kita kat atas. Comment, chat dsb. Mesti la ada beli something kan. Mana la ada orang post gambo cenggini gi beraya kan. Dan aku jugak cakap akan bagitahu on 16 Sept. Dan aku akan bagitau on 8 Sep pasal ni benda yang dibeli adalah untuk occasion pada hari ini. Hehehe... Read on...

Sabtu, 7 September 2013

Godak godak fungsi macro pada galaxy camera


Godak godak fungsi macro pada galaxy camera. Balik ofis, ntah bila ntah. Tengok ada cenderahati dari Besek. Sedara dia kahwin ituhari. Hmmm... main macro best jugak ni kan. So, amik masa around 10 minit untuk sesaja senap menyenap on macro. Read on...

Rabu, 21 Ogos 2013

Shoot the moon : a galaxy camera review


Shoot the moon : a galaxy camera review. Actually aku tak plan pun pasal nak amik gambo bulan ke apa. Pasal tadi aku sangat penat. So, so, so tired today. So, bila iqa ajak gi beli buku nota sains tadi pun aku pergi dengan perasaan berat weihhh... memang penat. Tapi maybe Tuhan want to give me something back, as I pleased others kan. Masa aku nak masuk rumah selepas balik tadi tertiba mata aku tertumpu ke scenery di atas ni la. Wow.. apa kata aku try amik gambo bulan using galaxy camera kan. Read on...

Rabu, 14 Ogos 2013

Ke klinik jugak akhirnya


Ke klinik jugak akhirnya. Lama aku tahan ni kalau nak ikutkan. Sebelum cuti raya lagi. Rasa sakit sikit, sapu ubat, sakit, sapu. OK. Tapi lepaih kena jem ituhari, yang sampai 14 jam on the road tuh... (sapa soh balik hari Ahad kan... ekekeke), pastu balik sini masih tak dapat rest yang cukup; akhirnya, pagi tadi kaki aku bengkak jugak akhirnya. Uih uih uih. Tapi aku try jugak gi opis hari ni sebab aku rasa lepas aku telan ubat dan sapu krim (yang dah lama dah tu, sakit masa TPM turun Johor itu hari yang sampai aku sibuk tak hengat donia tuuu..). Akhirnya, sebelah petang tadi aku dah tokleh tahan lagi dah. Ayoyoyo... Balik sampai umah, terus ajak orang umah gi klinik. Aku bawak balik tadi pun slow ja pasal dok tahan sakit jah... Read on...