mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label katerina. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label katerina. Papar semua catatan

Sabtu, 4 September 2010

Bengkel Verifikasi Data EMiS Ogos - Day 3

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 3 September 2010
Masa : 8.00 pagi
Tempat : Hotel Katerina
Mood : Haiyaaa..

Hari ni dah last day dah kat katerina. Pagi ni giliran verifikasi untuk data kaunselor. Data Azam sekali lagi dibangkitkan. At last buat keputusan biar la data dia ada kat ppd terlebih dahulu, pasal data dia ni aje dah banyak kali dah tolak menolak berlaku. Peninn.. Pastu masuk bab data beberapa kaunselor yang MIA. JB punya macam biasa.. dah pindah.. tu pasal data dia tarak.. Overall.. kali ni rumusan untuk JB.. hanya dapat clear 15% jer ralat. Tu pun pasal ada pertambahan untuk <8 dan >40 tu.. Ralat JB naik turun secara drastik sepanjang bengkel. Kalau nengok prestasi sebelumnya.. sentiasa dapat clear 80% ke atas.. Takpa.. balik nanti aku akan usahakan sesuatu..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Masih bermain sms dengan beberapa guru data, sila betulkan ralat sekolah anda dengan segera. Ralat sekian, sekian, sekian..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni ler rutin kami setiap bulan,  sekolah yang kritikal sangat memang kena call direct

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sedang memverifikasi beberapa data berkaitan kaunselor

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Semua pakat menganalisis data daerah masing-masing

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Masih menelefon beberapa sekolah untuk pembetulan ralat

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pembetulan sebelum analisa akhir dibuat oleh cik amizan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
sapa lagi la yang bertuah kena call direct ngan boss kita nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aik.. camner leh bukak lelong lak nih.. ni la gara-gara tak puas hati nengok beg lowepro seken hand aku tu.. hehehe.. ni dah selesai dah pun sebenarnya.. tengah nunggu pesanan akhir dari boss

Enjoice...Sharing is power!!!

Katerina - Last Day

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 3 September 2010
Masa : 7.00 pagi
Tempat : Parking keter
Mood : Segar bugar

Pagi ni kena la panaskan enjin keter sikit. Sesambil ambik beberapa shot kat depan katerina. Ingatkan nak jengjalan sampai ke stesen bas, amik panorama sekeliling BP; nasib la pulak hujan rintik-rintik. Tangguh dulu la projek gila aku pagi ni.

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sekali berkabus la len aku nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Masa aku amik gambo ni baru aku perasan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lepas lap ngan tisu, amik sekali lagi.. baru clear

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Keter aku depan katerina

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni ler hotel katerina yang glamer tu.. glamer murahan lam tv

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dari side sebelah sana

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nissan sebelah dia jer

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Prudential lak sebelah lagi satu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Depan lobby siap ada air pancut ngan batu asas gitu

Enjoice...Sharing is power!!!

Berbuka di Katerina - Day 2

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 2 September 2010
Masa : 7.00 petang
Tempat : Hotel Katerina
Mood : Masih tak best

Sama cam semalam, masih lembab dan still kami makan kat bilik asing. Tapi petang ni cik Fauzi dengan cik Halil siap beli Cucur Udang, Karipap dan Popia goreng yang banyak. So, kitaorang tak kisah sangat dia nak serve lemau ker, lembab ker.. Lantak diaorang la. Tapi menu hari ni lebih best dari semalam. Kira orait la.. Bersyukurla dengan apa yang ada..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sekadar gambar hiasan.. Henpon ni milik si Lutfi hehehe

Enjoice...Sharing is power!!!

Bengkel Verifikasi Data EMiS Ogos - Day 2

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 2 September 2010
Masa : 8.00 pagi
Tempat : Hotel Katerina
Mood : Tensen suam-suam kuku

Semalam ralat last dah tinggal 180++. Harap-harap pagi ni ada improvement lagi.. Sampai ke kul 9.30 asyik dok call/sms guru data jer satu-satu. Last-last terus aku compile masuk excel, letak kat laman web ppd.. Banyak lagi tu nak kena setel. Lagi cepat diaorang dapat maklumat cenggini..
Yang tak best, petang tu makin bertambah ralat JB.. Naik 200++ balik. Sebabnya, semua guru data dok sibuk ngan nak hantar pengesahan data esoknya, pakat dok perbetul ralat, pindah sana, pindah sini, betulkan jadual.. orang yang lain lak yang naik ralat dia.. Adoiihhh...

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Waaa... aku yang first sampai.. tahniah.. terus download data JB untuk dianalisa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sedih nengokkan backdrop nih. huhuhu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aiyaaa.. lalat masih manyak mau betul maa...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lutfi pun dah naik syeh nengok aku dok amik gambo.. Lagi ekstrem gaya dia amik gambo

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pembelian topup wifi untuk hari kedua.. tepat jam 3 petang dah terputus.. terus key-in password baru

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Suka hati betul diaorang nih.. ye la, ralat dah dibawah paras 100 boleh la eksen..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tu apa la yang dinengok lagi tu..

Enjoice...Sharing is power!!!

Berbuka di Katerina

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 1 September 2010
Masa : 7.00 malam
Tempat : Hotel Katerina
Mood : Apa kes nihh..

Sekali makan bilik asing daa... Bukan sekali buffet kat bawah sana nun. Pastu, sampai jam 7.05 pun masih lum served lagi.. Apa kess.. Ni yang hangin satu badan nih. Tak tau la nak cakap apa lagi. Leh kata semua agak tak puas hati dengan situasi petang nih.. Adohaiii...

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni tempat makan khas untuk kami

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dan lagi snap masa dok nunggu hidangan sampai

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Apa la nama bangunan cekelat sebelah tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
7.05 malam ... and still kosong

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Apa nih.. ni yang aku mushkil nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah sampai.. susah la makan ikut hidang ni.. Pasal ngam-ngam jer

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lauk kitaorang petang nih.. nak buat camner lagi.. makan jer la

Enjoice...Sharing is power!!!

Bengkel Verifikasi Data EMiS Ogos - Day 1

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 1 September 2010
Masa : 2.30 petang
Tempat : Hotel Katerina
Mood : Halamek..

Pasal bulan puasa, tentatif bengkel ditukar ikut kesesuaian. Bengkel dibuat sebelah siang jer, jadinya; datang-datang terus mula bengkel. JB cam biasa ngan pasir gudang. Sentiasa mengungguli kutipan ralat emis Johor.. Dah tu, hari ni cik amizan dah tambah satu lagi detector untuk cari guru biasa yang mengajar kurang 12 dan lebih 40 waktu. So.. ralat JB dengan mendadak melebihi tahap 200.. Adoiii.. Tapi apa yang sekolah boleh buat lam masa 3 hari ni. Pasal ni dah melibatkan jadual. Jadi kebanyakan mengambil maklum, ambik masa sikit untuk sekolah perbetulkan..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Hai encik lutfi.. tengok sana la. tengok aku wat per

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
encik hasni naik honda wave jer hari ni.. tapi enjoy apa.. ingat jaman aku merata malaysia naik kriss jer

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
barisan bos.. mari kita tengok sapa yang kena..

Enjoice...Sharing is power!!!

Dah tiba ke Batu Pahat

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 1 September 2010
Masa : 1.20 petang
Tempat : Hotel Katerina
Mood : Penat wehh

Sampai jugak aku ke Hotel Katerina. Masuk ke Lobi, Cik Amizan ada, cik fadzli ada, cik lutfi ada.. aik.. cik lutfi.. Kata dah naik pangkat. Camner leh ada lagi kat sini. Apa pun terus daftar. Nombor bilik 1313.. Wooo.. ganaih tu nombor.. ngeri wooo.. Apa pun naik atas la dulu. Nanti kul 2.30 dah start bengkel. Perghhh..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nampak nombor bilik aku tu...1313.. sebelah dia vaucher sarapan..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pandangan ni aku amik kat mana pun aku tak ingat.. tapi nampak depan hotel dari atas

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bilik aku.. boleh la.. cuma aku tak suka dok hotel sebab suasana suram jer.. aku kalau boleh nak lampu putih.. cerah sikit mata

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni pandangan dari bilik aku.. cun.. nampak semejid ngan balai polis..

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 11 Julai 2010

Nasi Goreng Bandar???

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Gambar ni aku amik masa sarapan pagi last kat Katerina ituhari. Memula tak perasan pun nama dia nasi goreng bandar.. Mentang-mentang dah ada nasi goreng kampung, bandar pun nak ada nasik goreng jugak la kan. Terus kuar hp amik gambo.. terkujat chef tu.. tapi rasa dia kira boleh la.. ngam hoo.. maybe sebab aku makan ngan telur apa ke nama ntah tu kot..

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 10 Julai 2010

Mesyuarat Verifikasi Data - Day 3

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah sampai hari last dah. Semalam last aku check dah tinggal 4 jer ralat untuk JB. Call GDM suruh betulkan. Harap-harap bukak pagi ni dah zero ralat la kan. Sekali bukak, dah naik >10 la pulak. Dah pining balik.. Takpe.. Teruskan usaha lagi..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Enjoice...Sharing is power!!!