mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label bomba larkin. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label bomba larkin. Papar semua catatan

Sabtu, 14 Disember 2013

Kacang pol haji bomba larkin

Kacang pol haji bomba larkin. Sarap dulu. 

Ahad, 6 Februari 2011

Jom Ronda-Ronda : Ice Jelly Larkin

Klik untuk gambar yang lebih besar
Yummy
Petang semalam, keluar lagi. Ni jengjalan cari kain untuk baju raya nanti. Biasa la. Dah beli senang. Hantar kat tailor pun, dia tak bising sangat. Awal lagi kan. Siap lambat sikit pun takpe. Yang penting semua material dah ada. Sekali gi gulati's kat angsana, design tak baper menarik la pulak.

Apa pun merayap lu isi perut. Target utama semestinya medan selera larkin yang kat sebelah balai bomba tu lah. Mama order kacang pol dua set. Aku lak order chicken chop. Ingat sesaja nak carik penyakit order sirloin steak. Sib baik daging dah abis. Chicken chop, chicken chop la. Apa yang pasti harga dah naik singgit, tapi ayam dia lebih besar nampaknya. Selain tu aku mintak ice jelly. Best kan. Ni baru best. Kedai nih bukan ada setakat ABC special yang paling best kat JB, malah ada memacam jenis minuman lagi.

Setel ja kat sini terus bergerak ke Jakel tampoi. Dah dapat semua material yang dikehendaki. Siap jumpa ex-student lagi. Hampir tak kenal pasal dah bertambah chubby. Bukan aku (walau aku pun dah chubby kan) tapi dia. Hehehehe>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mari kita makan!!!!

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
chicken chop lambat sikit.. takpa.. sabar..

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 6 November 2010

Jom Ronda-Ronda : Kaunter Tiket Taman Sri Putri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 5 November 2010
Masa : 3.00 petang
Tempat : Taman Sri Putri, Skudai
Mood : Waaa.. dah tukar rupa dah

Lama tak berenti kat sini. Dedulu jaman belajar selalu la kat sini. Tapi anto member ja la. Tak tau pasal apa aku tak suka naik kat sini. Aku tetap suka naik kat larkin. Dulu ada satu dua kaunter ja. La ni.. berterabur. Pilih ja nak beli kat mana. Hotel pun ada tau. Kalau sampai pagi buta tadak la nak lepak sampai subuh kat stesen minyak shell tu..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Gi amik maksu timah diaorang dulu.. lama tul dok nunggu gate nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Baru siap.. adohaiii..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Berenti sini dulu pasal maksu timah nak beli tiket balik seremban

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah berterabur kaunter sekarang nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Masa ni jugak la dedua balqis ni sakit kepala la, sakit kaki la.. nak turun kedai beli gula-gula jambu kegemaran diaorang rupanya

Enjoice...Sharing is power!!!

Isnin, 14 Jun 2010

Jom Ronda-Ronda : Chicken Chop Medan Selera Larkin



Petang Ahad mama ajak kuar makan kat luar lagi. Teringin lak nak makan chicken chop kat bomba larkin yang berasap-asap tu. So, off we go to larkin. Sesampai jer terus gi gerai chicken chop berasap tu. Presentation memang superb, ayam a bit hangus, terutama yang dibahagian yang bersentuhan dengan hot plate tu.. Sos black pepper yang disimbah atas ayam tu memang best, cuma kalau ayam tu pun diperap sekali mesti lagi best. Harga satu plate RM10. Aku kasi 2 setengah bintang jer.. Walau apapun air kat sini memang best..

Enjoice...Sharing is power!!!

Selasa, 8 Jun 2010

Stesen Bas Larkin - revisited

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarLama jugak aku tak gi stesen bas larkin nih. Boleh tahan la. Sejak kerja ni, rasanya langsung aku tak jejak dah kaki aku ke sini. Camner la pulak hari Jemaat nih aku leh singgah lak.

Kisahnya, masa nak kuar gi semayang jemaat tengahari tadi; terserempak la pulak ngan si Azam nih. Aku ajak dia gi sekali ke Uda. Dia cakap jauhnya. Jom ikut dia gi Larkin. Waa.. Leh gak. Memula aku ingat semejid tu kat luar bangunan, ropernyer dah lam bangunan stesen bas tu sendiri, kat tingkat tiga paling hujung dekat ngan kaunter 50++ nun ha.

Tapi bagus la jugak dia wat semejid kat sini. Ingat jaman dedulu, bantai zohor jer ler kalau hari jemaat tu. Ye lah. Orang yang ke sini mana ada kenderaan sendiri. Dah nama pun ke stesen bas. Kalau dah ada keter ker motor, baik dia naik jer kenderaan dia tuh kan..

Tapi memang dah banyak berubah keadaan sini. Dah macam-macam ada, bak kata aruah pak abas astro dedulu tu ha. Yang kelako tu aku pun boleh blank pasal apa ramai sangat manusia kat stesen bas jemaat lepas. Aku dah lupa ropernya cuti sekolah pun dah mula daa.. Patut la ramai bebeno.. Selamat cuti sekolah.. dan aku pun dah tak bercuti sekolah cam korang dah lagi..

::Klik untuk cerita penuh::



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Lepas parking terus ke arah bangunan utama. Aku masih blank kat mana la semejid yang si azam maksudkan nih..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Si Azam ke kedai jahit kejap pasal nak menguruskan baju batik dia. Lepas setel terus gi semejid itu..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Apa significantnya gambo ini. Adakah nak menunjukkan marmar yang lebih cantik dari dulu?? Semestinya tidak. Ini untuk tunjukkan aku amik gambo pakai henpon jer. Dan aku terlupa pasal kelajuannya tak sama ngan kelajuan kamera aku.. Nak amik gambo bas, gambo lantai yang dapat..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Ni ler gambo sebenar yang nak aku amik.. Dan masa aku tekan pompuan baju pink tu masih jauh dari depan aku ni..

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 5 Jun 2010

Kacang Pool Bomba Larkin



Petang jumaat lepas, memandangkan cuti hari wesak; kuar jugak gi makan-makan kat luar. Target kali ni medan selera sebelah balai bomba larkin. Sebabnya, disitu ada kacang pool dengan ABC spesel.

Boleh tahan la rasa kacang pool kat sini. Maybe pasal kuah dia punya rasa kari yang tinggi. Pastu di letak bawang merah sama daging cincang. Mama yang tak makan daging pun belasah jer. Tapi iqa macam biasa.. tetap cari meehun sup dia la apa lagi..

Enjoice...Sharing is power!!!