mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label camping. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label camping. Papar semua catatan

Sabtu, 1 Mac 2014

Amik budak balik camping

Amik budak balik camping. Kul 3.45pm tadi gi sekolah iqa. Nak amik dia yang baru balik camping. Sekali kuar jem lagi. Apakes. Dari pagi sampai ke petang jem nih.

Sampai ja. Ngam ngam ustaz sampai. Sekali iqa ada sekali. Terus wak balik. Singgah gerai. Tapi banyak yang tutup. Tutup awal. Hari ni kan banjir besar. Banjir pemohon rumah. Beli aje apa yang ada.

Jumaat, 20 November 2009

Perkhemahan Kokurikulum SKTTA 2009 - reupload



Due to the failure 18 hours video uploading on youtube the other day, I somehow manage to re-oploading it again, but in a slide presentation. Hope you'll enjoy it.






Rabu, 11 November 2009

Perkhemahan Kokurikulum SKTTA 2009



A bit late on this video. Took about 18 hours just to upload via Youtube. It's a 10 minutes in HD video and the size is about 1.36Gb.



Jumaat, 15 Mei 2009

Perkhemahan Alam Semulajadi peringkat Kebangsaan 2009 - Hari Terakhir

Photobucket

Perkhemahan Alam Semulajadi peringkat Kebangsaan 2009

Tarikh : 10 - 14 Mei 2009
Tempat : Kem Tasek Utara Pusat Kokurikulum Jabatan Pelajaran Johor

Hari Terakhir

Coverage : Kem Tasek Utara
Jurugambar bersama : Mr. Ong, Harith, Azami, Hakim

Akhirnya dah sampai penutup dah. Kejap jer masa berlalu. Pagi ni seawal pagi lagi dah dimulai dengan rehearsal. Kat mana budak nak duduk, apa nak buat, ucapan, ambik sijil; semua disettlekan. Memula rehearsal part by part, pastu full rehearsal dibuat. Masa ni ler paling best, aku memang tengok satu persatu sambil dok cari port terbaik untuk ambik gambo nanti.

Photobucket
Photobucket

Pastu budak direhatkan jap. Beratur minum air dengan kuih jer. Masa ni banyak vip yang ambik kesempatan menegur sapa kontijen yang datang. Ye ler. Bukan senang nak borak ngan bebudak dari negeri-negeri lain ni. Cam aku dok tegur bebudak Mache 2 tu. Hehehe..

Photobucket

Lam masa yang sama juga, bebudak zapin skbbu2 pun sampai. Cikgu dia terus susun tempat diaorang, dan banyak jugak la yang dia dok turun ilmu kat bebudak dia.

Photobucket

Majlis penutup start around 10 pagi. Ngam. Memang tepat pada masanya. Majlis berjalan ngan baik. Cuma time bagi sijil ngan plak kat kontijen tu, ramai lak vip kat pentas sibuk ke hulu ke hilir ntah apa yang nak dibuat aku pun tak tahu. Masalah yang timbul bagi aku adalah sebab diaorang dah halang aku nyer coverage. (Aku punyer port masa ni memang jarang dibuat orang, dari sisi belakang; kalau setakat amik gambo terima hadiah asik muka vip jer kuar dah biasa sangat; aku tukar bagi nampak muka penerima lak kali ni. Tu yang tak puas hati bila diaorang ni sibuk ke hulu k hilir ntah ape ape yang diambil aku pun tak tahu.)

Ketibaan VVIP
Photobucket
Photobucket

MC bertugas
Photobucket
Photobucket

Ucapan penghulu
Photobucket

Petugas
Photobucket

Ucapan wakil JPN
Photobucket

Pandangan dari klinik
Photobucket

Majlis penyampaian sijil dan plak
Photobucket
Photobucket

Persembahan zapin
Photobucket

Ucapan perasmian penutup
Photobucket

Upacara melepaskan merpati
Photobucket

Ditutup dengan bacaan doa
Photobucket
Photobucket

Pastu jer aku terus gi mandi pasal aku nak kena attend meeting kat SM Sains Johor. Siap jer mandi dan bersiap terus nak gi transfer foto-foto ni. Sekali jumpa team Zapin. Ambik gambo diaorang posing dulu. Hehehe

Photobucket

Dah siap tranfer semua, ngam-ngam si Awi tepon. Terus kuar, pesan pak guard pasal aku tinggal keter aku kat pusat koko and then terus jer kitaorang ke Kluang..


Slideshow


Khamis, 14 Mei 2009

Gambar keseluruhan Kontijen Perkhemahan Alam Semulajadi 2009

Photobucket

Gambar keseluruhan Kontijen Perkhemahan Alam Semulajadi 2009

Jurugambar bersama : Mr. Ong, Hunaidi, Hakim

Malam ni memang tak boleh lelap mata. Maybe disebabkan aku tertidur petang tadi. Lepas buat analisa dan burn CD untuk meeting esok, rupanya mata aku memang dah tak boleh nak lelap lagi. Macam mana ni. Nasib baik esok Zawawi yang drive, kalau tak.. naya tu..

Dah tak tahu nak buat apa lagi. Bukak folder Alam Sekitar. Edit semua gambar-gambar kontijen masa pendaftaran itu hari. Siap semua. Masalah sekarang..
Aku masih tak leh tidur...



Photobucket

Perkhemahan Alam Semulajadi peringkat Kebangsaan 2009 - Hari Keempat

Photobucket

Perkhemahan Alam Semulajadi peringkat Kebangsaan 2009

Tarikh : 10 - 14 Mei 2009
Tempat : Kem Tasek Utara Pusat Kokurikulum Jabatan Pelajaran Johor

Hari Keempat

Coverage : Explorace, Hutan Bandar
Wartawan bersama : Rahimah

Hari ni nampaknya kena bertugas kat Hutan Bandar. Lam kepala dok berpusing ligat nak cari berita pasai apa. Pening gak. Pasal benda ni semua sama sahaja. Cuma kumpulan jer yang bertukar-tukar.

Photobucket

Photobucket
Photobucket

Lam dok menyambil dengar taklimat tu, terperasan lak satu kumpulan special kes. Haaa.. Kumpulan pendidikan khas. Borak nyer borak ngan jurulatih, dengar ada dua jer kumpulan ni. Satu petang semalam, satu lagi hari ni. Apa lagi. Idea sudah mari..

So, kita follow kumpulan ni. Memang takde berita pasal diaorang ni lagi. Lam dok mengekor tu kepala dok pusing lagi. Apa tajuk nak buat ni. Last-last dapat gak. Pengalaman berharga buat kami. Best gak. Apa lagi. Pulun la dok snap gambo diaorang ni jer.

Menyumpit
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Melastik botol
Photobucket
Photobucket

Bermain sementara menunggu rakan
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Mengayam daun pisang
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Lawatan ke Taman Orkid
Photobucket
Photobucket

Menyusun kad
Photobucket

Membuat serunai daun kelapa
Photobucket

Dah habis kat sini, jengjalan jap kat zoo. Tengok semua dah settle. Ada budak sorang tu dok sibuk cakap ngan aku dia dapat pegang ular hari ni.
Ada orang amik gambo tak?
Ada..
Baguih...
Kalau tak.. Siap ko Hakim.
Pas balik sibuk dok mengedit gambo ngan gambo kumpulan.

Photobucket
Photobucket

Slideshow