mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Cameron Highland. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Cameron Highland. Papar semua catatan

Sabtu, 7 September 2013

Jengjalan Cameron Highland versi Nikon D70s


Jengjalan Cameron Highland versi Nikon D70s. Ni pun hasil lama, sama dimuaturun dari D70s. Ituhari masa nak balik semula ke JB, singgah ke Cameron. Bawak bersama keluarga dari Baling. Dalam masa 3 hari sebelum, ter'rancang', terus carik homestay, booking, bayo dan terus gi. Meme marbeles la. Banyak tempat kami singgah. petik strawberi la dan berbagai lagi. Gambo dari tab dan se aku dah haplod. tinggai yang dari dslr ni ja yang terlepas. Actually, iqa yang amik gambo gambo nih... Layannn...

Sabtu, 9 Jun 2012

Cameron Highland Breakaway

Adik inaz yang dah lembik dah tu...
Ya... Setelah adik inaz dan ziqri muntah teruk sampai tertidur, akhirnya kami dapat jugak menjejakkan kaki ke bumi Cameron Highland. Kami naik ikut simpang pulai. Walau jalan dia landai tapiii... muntah tetap muntah.. Yihaaa... Adik tobat tak nak naik Cameron dah... katanya la... So, aku berenti dulu kat Ladang strawberi nih... Pegang-pegang kata orang. Yang bestnya.. adik inaz tak nak naik keter dah.. Takut muntah katanya.

Perjalanan diteruskan ke Kea Farm. Kat sini la kami makan tengahari. Apa aja yang ada. Burger pun berger la. Janji rock... Pastu pakat tibai strawberi cekelat la pulak. Dah setel makan baru sopping beso...

And target last sebelum turun, tak lain tak bukan adalah ladang teh. Syok wooo... Baru aku tau Bharat Tea ada 3 tempat berenti rupanya. Tak kisah la.. Janji dapat jalan cameron.. walau sehala. Masa turun ikut tapah, sempat gi beli petai dari gerai pacak orang asli. RM15 untuk semua nih.. Tak tau la aku mahal ker murah. Aku bukannya pemakan petai. Cuma tolong belikan ajer...

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!



Ada ka dok main duri kaktus
Melantak strawberi cekelat
Jalan nak ke Kea Farm yang jem tahap gaban
Iqa tak puas hati... cenggini jer buah strawberi...
Melantak strawberi cekelat lagiBerapa gaji dapat nih?
Sesi mengepau sedang berjalanPosing tengah ladang
Lagi aksi posing
dan lagi
Sempat mengetam daun tehNi ler petai RM15 tuh

Babai for now Cameron Highland