mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label pop pop. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label pop pop. Papar semua catatan

Isnin, 21 Julai 2014

Pengalaman boring membeli pop pop di Mydin Anjung Nusajaya


Pengalaman boring membeli pop pop di Mydin Anjung Nusajaya. Kalau tak diingatkan yang kebudaks ni semua nak main pop pop, ada aku campak aje benda tu pastu terus blah. Memang Tuhan nak menguji kesabaran aku tul hari ni. Kaunter cam biasa la. Tak bukak banyak. Orang membeli cam nak belanja sebulan. So, aku yang beli setakat 3 barang ni beratur la kat kaunter ekspress. Tapii... yang belanja berbulan pun bayar lane sama ngan aku. Bingai tul. Bukan sorang dua. Berderet lak tu. Yang kaunter biasa yang lain kan banyak lagi. Yang cashier pun terhegeh hegeh, gelak gelak menambahkan perisa ajer kat aku. Ada dua tiga orang yang beli barang sikit belakang aku last last campak ajer barang kat tepi pastu blah. Bingai tul. Sampai turn aku sepurnama lepas tu... aku cakap ajer kat cashier tu. Tau baca? Tau. Tau kaunter ekspress? Tau. Bagus. Kim salam sama you punya boss, kasi tau sama dia. Lepas ni kasi buang ja tanda ekspress atas tu ya. Bazir ajer.. Pastu terus blah. Boring beb. Apa pun harga pop pop ni 50 kotak for RM20. Satu jatuh 40 sen ja. Tu la. Kalau tak kenangkan kebudaks dah lama aku blah. Nasib nasib.

Isnin, 30 Julai 2012

Pop pop for the kebudaks

mknace unlimited™ | mercun pop pop
Hari tu, hari yang aku borong habis susu dutch lady 123456 tu; kebetulan ada sale jugak kat Mydin. Kebetulan, salah satu yang terkandung dalam jualan murah tu adalah mercun pop pop nih. Nak jadi cerita kebudaks ni memang suka nor ngan mercun nih. Tengok harga, ngam. Satu bundle 10 kotak dia taruk RM5. So, jatuh satu limaposen. Berbaloi gak untuk dibeli. Tengok sebelah dia 50 kotak RM20. Banyak sangat la pulak. Beli yang 10 kotak ni cukup la.

Hari ni, ni jer yang tinggal. Kebudaks dah merengek nak lagi. Makan bunga api ke kebudaks nih. Kekekeke.. Mama dia dah siap warning. No no no. No more fireworks aaa.. Cuba gi bakar duit RM20 hinggit tu. Nak tak. Iqa kata tak kisah kalau nak cut duit raya dia, duit tabung pun dia sanggup.. Kebudaks, kebudaks.. Memang mikirnya main jer. Tengok la esok kalau aku terasa nak membuang duit...




Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Jumaat, 9 Disember 2011

Pop pop



Banyaj banyak benda, ni jugak yang kebudak ni ndak... Tapi murah jugak la kat sini. 2 singgit...

^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Ahad, 12 September 2010

Ada apa dengan Balqis'

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 9 september 2010
Masa : 8.10 pagi
Tempat : Dangau Nenek Kedah
Mood : Hmmm..

Senyap jer dedua balqis ni pagi ni. Ntah apa yang dibuatnya. Jalan keluar tengok dedua kusyuk jer kat dangau ni ha. Apa yang dibuat dedua ni. Sekali.. tengah dok bahagi mercun pop pop.. Hehehe.. siap bahagi tu. Bukan dua tapi tiga.. satu lagi untuk kawan baru adik inaz yang masih belum sampai.. Apa apa la bebudak nih.. Layann..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Haziq, kalau nak tido ngan bangun mesti nyanyi sambil kira jari dia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni ler mercun pop pop versi baru

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tukang bahagi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Patut la senyap jer

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bekas mercun yang dibakar semalam

Enjoice...Sharing is power!!!