mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label jaundice. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label jaundice. Papar semua catatan

Khamis, 8 Januari 2015

We did it in 10 days


We did it in 10 days. Alhamdulillah. Pada hari kesepuluh, Fiqri berjaya disahkan tidak perlu lagi hadir ke klinik untuk susulan jaundice. Kami mengamalkan kaedah standard yang sepatutnya. Susu ibu sahaja. Memang pengalaman bersama Ziqri dulu banyak mengajar. Yang penting adalah susu ibu konsisten. Penat memang penat. Tapi itulah sahaja caranya. Takde cerita ubat mandi singseh, takde cerita susu kambing, takde cerita anggur hijau. Kaedah tu semua hanya beri kesan jangka pendek sahaja. InsyaAllah. Susu ibu berterusan ikut time memang cara yang terbaeekkk!!!!. Tapi penat la. Memang terpaksa pam susu untuk stok malam. Macam Fiqri, bila dah dilatih untuk minum setiap 3 jam, memang dia akan bangun on time. Siang OK lagi, bila malam dan pagi buta; memang menguji kesabaran dan iman untuk meneruskan. Yang kes naik jap tu sebab kami miss jam 3 pagi punya slot. Ngan aku, ngan mama, ngan Fiqri, semua tertido sebab penat. Hasilnya... naik la sikit sehari kan. Yok layan...

Ahad, 4 Januari 2015

Live blogging : From KKGP with hope

Live blogging : From KKGP with hope. Harap Semua ok. Punya la Ramai hari Ni. Aku dapat nombor 120. La Ni Baru turn 104. Perrgghhh.

Sabtu, 3 Januari 2015

Live blogging : Hope for the best

Live blogging : Hope for the best. Repeat the procedure. Harap sangat untuk bacaan normal.

Jumaat, 2 Januari 2015

Another day at the clinic


Another day at the clinic. Aduiihhh... Semalam boleh naik la pulak. Bacaan dah jadi 11.7. Kan dah kena datang lagi pagi ni. Harap-harap turun. Sekali naik jugak daa... Dah 11.9. Kena return lagi esok pagi. Dan ikut kata nurse tu. Selagi tak turun, memang kena return setiap hari. Kalau turun tadi, hanya kena datang lagi dua hari. Haii.. apa pun kena return jugak tu. Naik ke, turun ke, tetap kena datang. Huhuhu. dah dedua kaki si fiqri kena injek. Pray for the best la tomorrow...

Rabu, 31 Disember 2014

Lawatan pertama Fiqri ke klinik kesihatan


Lawatan pertama Fiqri ke klinik kesihatan. Semalam. Kena gak pergi klinik kesihatan. Nurse datang. Check. Ada tanda jaundice. So. Pasti la kena gi klinik untuk check darah. Alhamdulillah. Bacaan masih berada di tahap yang OK. Tapi masih banyak kena buat supaya bacaan kembali normal. Apa pun. Kena repeat esok jam 11.00 pagi. Hope for the best.

Selasa, 23 Mac 2010

Ziqri - after the treatment

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarSian baby ziqri.. dah gelap sikit. Mana taknya.. Tiap-tiap hari kena salai, kena cucuk ambik darah, kena salai balik, cucuk lagi.. Tu jer la apa yang dialami dia setiap hari..

Dah balik ni buat ajer la apa yang dah dia alami kat spital. Tolak salai ngan cucuk jer la. Makan 3 jam sekali, taknak kalu.. tonyoh.. Penat gak la. Tapi nak wat camner kan.. Untuk kebaikan dia jugak..

::Klik untuk cerita penuh::





©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sian nengokkan tangan dia.. dah naik lebam asik kena cucuk jer..


Slideshow




Enjoice...Sharing is power!!!