mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label waterpark. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label waterpark. Papar semua catatan

Sabtu, 29 November 2014

Bayou Lagoon Park Resort : the return with the right gadjet


Bayou Lagoon Park Resort : the return with the right gadjet. Kembali ke sini. Senang nak lepas kebudaks. Air semuanya paras diaorang jer. So. Senang nak kawal. Dan kali ni. Siap ngan SJ4000. Apa lagi. Bebas kemana-mana ngan kamera. Yihuuu...

Selasa, 16 September 2014

Bayou Lagoon Park Resort - our short yet fun getaway


Bayou Lagoon Park Resort - our short yet fun getaway. Setakat ni, ni lah percutian terpendek aku. Yang mana kami menginaplah. Tapi quite nice la tempatnya, terutama pada budak-budak kecik. Semua tiga kolam besar di waterpark ni adalah paras kanak-kanak. Even ziqri pun lepas, means... budak lebih 3 kaki dialu-alukan untuk main sepuas-puas hati di mana-mana 3 kolam besar di taman tema air ini. Swimming pool out of question ya. Kalau tak, takde maknanya untuk adult yang nak berenang kat swimming pool tu. Let's go throungh...

Selasa, 17 September 2013

The full of excitement Lotus Desaru Waterpark | Day 2 | Gi Mandi Manda lagi


The full of excitement Lotus Desaru Waterpark | Day 2 | Gi Mandi Manda lagi. Seken round. Habis habisan sebelum balik. Just layan the picas. Tak larat den nak nulih. Ekekeke. Read on...

Isnin, 16 September 2013

The full of excitement Lotus Desaru Waterpark | Day 1 | Check in into the waterpark


The full of excitement Lotus Desaru Waterpark | Day 1 | Check in into the waterpark. Saat yang ditunggu tunggu oleh kebudaks and bapak budaks and mama budaks (kes kena paksa dengan bapak budaks) keceburrrr!!!! enjoy abissss... Read on...

The full of excitement Lotus Desaru Waterpark | Day 1 | Menunggu saat kegembiraan


The full of excitement Lotus Desaru Waterpark | Day 1 | Menunggu saat kegembiraan. Semua dah tak sabo. Pakat nunggu semua bersiap. Sorang-sorang. Yang paling awal siap la paling boring. Siap main Angry Bird kat tab gitu. At last semua dah ready. Read on...

Ahad, 1 September 2013

Edisi merayap sekitar Nusajaya


Edisi merayap sekitar Nusajaya. Balik petang baru mulakan edisi merayap ni. Kebetulan hari tu, sesaja lalu depan legoland. memandangkan kamera pun ada zoom, apa kata kita try zoom tengok aaa... Read on...

Sabtu, 26 September 2009

Bergembira di Bukit Merah Lake Town Resort

All photos taken by mknace using D70s, videos taken using SE750i, compiled using Sony Vegas, uploaded to Youtube.com



Hari ni, Pak Yang ngan Mak Yang sibuk dok ajak pi Bukit Merah. Nak bawak semua anak-anak buah bergumbira kat sana. So, dari malam lagi dok bersiap dah. Prepare sandwich la, memacam la. Kemas baju n everything.

Sekali esoknya, plan asal nak kuar jam 9 pagi dah tergendala; pasai beg duit pakcik tak dijumpai. Mana hilang ni. Merata orang dok cari. Last-last, abah gak yang jumpa kat dalam keter pakcik. Ntah apa-apa la. Sendiri letak kat tempat barang, sendiri lupa. Kikikiki. Ni la barang kontroversi tu.



Pastu semua bergerak. Tiga keter jalan. Keter atuk ada atuk, nenek, pak ngah, mak ngah, adik batun, adam ngan aisyah. Keter pak yang ada pak yang, mak yang, abah, mama, iqa sama adik inaz. Keter pak cik ada pak cik, mak cik sama pak su. Pastu berenti jap kat lunas beli baju berenang iqa dan yang lain-lain.

Sampai sahaja kat bukit merah iqa la yang paling suka. Tapi yang tak best semua makanan kena sita kat pintu masuk. Tak besh la. Pastu cari tempat kosong. Lepak-lepak sambil bersiap kat situ.



Pastu abah gi simpan barang sama pak yang. Abah dok merepek pasal diaorang tak tunjuk cara-cara guna peti simpan barang. Dah kena telan RM2. Bukan abah sorang, berderet kena. Takpa, ada ubi ada batas kata abah. Pastu pak yang gi sewa pelampung. Tiga pelampung pak yang bawak. Sukanya iqa. Kami semua naik pelampung, pak yang sama atuk tolak.



Pastu atuk ajak gi main kat sini. Best tau. Iqa sama adik batun berenang kat sini la. Adik sama adam pun suka. Tengok la kami berenang kat sini.



Pastu atuk ajak kami semua gi main air pancut. Suka oooo.. Abah siap ajak kami main ketapi-ketapi. Siap ada orang lain join tu keretapi kami ni. Hehehehe.



Lepas tu abah ajak makan dulu. Berenti kejap. Nak tak nak kena la beli makanan kat dalam ni. Tak best nya. Iqa dah suka nak makan sandwich, tapi apa boleh buat kan. Pak yang beli laksa, nasi goreng sama ayam goreng. Makan ajer la.



Lepas makan, kami sambung balik. Kali ni atuk ajak gi mandi kat tempat ada ombak. Ada penyu, ada buaya. Pastu ada kapal besar. Iqa main tembak-tembak kat atas ni la. Iqa pun sibuk ajak semua gi main pasir kat tepi sana tu.











Sebelum keluar dari tempat mandi-mandi tu, kami asik bergambar jer. Apa la abah ni. Tapi Iqa suka gak amik gambo ramai-ramai ni.









Sebelum keluar dari situ ada la pulak badut kat tepi tu. Kami semua bergambar dengan badut tu. Pastu badut tu buat belon bagi kat kami sorang satu. Sukanya..





Sebelum balik pak ngah ajak kami semua main mainan yang ada kat sini dulu. Iqa main ketapi, pastu keter langgar. Pas habis kami pun bergerak keluar. Masalah dia masih ada sekeping lagi tiket. Pak yang cabar abah main roda 360, abah nak pergi dah tapi nenek tak kasi. Last-last abah kasi jer kat sorang budak suruh dia main.



Pastu kami berenti jap kat R&R Gunung Semanggol. Abah beli handyplast dulu pasal iqa ngan abah sama-sama cedera tadi. Iqa luka kat kaki masa iqa sibuk dok main bola tadi, abah lak luka siku pasal tergesel masa turun body surf tadi.





Pastu kami gi taiping. Mak yang sibuk nak gi makan yong tau fu tepeng. Sibuk nau. Masa lalu kat MRSM Tepeng, mak yang cakap kat iqa ni ler sekolah mak yang dulu. Nanti iqa masuk la sini. Pak yang kata iqa masuk la mrsm pak yang, mrsm pengkalan chepa. Mana satu iqa nak masuk ni. Abah ngan mama pun budak mrsm gak. Nanti la iqa pikir mrsm mana iqa nak masuk.

Lama gak kami pusing-pusing lam taman ni. Pastu baru atuk bawak gi tempat makan yong tau fu. Makan yong tau fu jer best. Yang lain tak best, tapi pasal lapar lantak ajer la. Abah dok bebel jer kat indon yang dok anto makanan tu. Apa la abah ni. Bengkerk sangat la kot. Pak cik ketawa jer pasal apa pun diorder semua lebih kurang jer. nasik goreng apa pun semua sama, takde rasa lak tu. Apa pun, makan ajer la. Dah makan kitaorang pun balik. Sempat singgah R&R lagi pastu.


Full Video