mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label pintu. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label pintu. Papar semua catatan

Sabtu, 28 Disember 2013

Sambutan Tahun Melawat Malaysia 2014 di semua pintu masuk seluruh negara

Sambutan Tahun Melawat Malaysia 2014 di semua pintu masuk seluruh negara. Meriah kita tahun depan gini.

Sambutan TMM 2014 Di Pintu Masuk Seluruh Negara Bermula 1 Jan
PUTRAJAYA, 27 Dis (Bernama) -- Sambutan meraikan Tahun Melawat Malaysia 2014 (TMM 2014) akan diadakan di 37 pintu masuk seluruh negara bermula 1 Jan termasuk di Lapangan Terbang Antarabangsa KL (KLIA).
Pengarah Bahagian Pemasaran Domestik Tourism Malaysia Datuk Musa Yusof berkata sambutan di KLIA dijangka dihadiri Menteri Pelancongan dan Kebudayaan Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz untuk meraikan kedatangan pelancong.
"Sambutan di pintu masuk negara ini termasuk sama ada melalui darat atau udara. Sebagai contoh di KLIA ada penerbangan antarabangsa yang masuk, kami akan memberi 'goodies' dan sebagainya untuk memberitahu pengunjung bahawa 1 Jan bermulanya TMM 2014," katanya.
Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas majlis pelepasan bas KL Hop On Hop Off sempena jelajah TMM 2014 Putrajaya ke Pulau Pinang 'Follow Countdown Journey Visit Malaysia Year (VMY) 2014' yang disempurnakan Timbalan Ketua Pengarah (Pemasaran) Tourism Malaysia Chong Yoke Har di sini Jumaat.
Menurutnya rombongan itu disertai 50 penari 'flash mob' dan wakil media yang akan berhenti di kawasan Rehat dan Rawat Tapah, Stesen Keretapi Tanah Melayu Berhad Ipoh dan Padang Kota Lama di George Town, Penang hari ini untuk mempromosi dan mengedarkan risalah serta cendera mata TMM 2014.
Selain itu karnival kiraan detik TMM 2014 akan diadakan selama dua hari bermula esok di Queensbay Mall, Pulau Pinang, kata Musa.
"Kami akan adakan banyak acara misalnya persembahan artis dan persembahan kebudayaan, kuiz, pertandingan mewarna dan sebagainya. Selain itu terdapat 13 kaunter agensi pelancongan dan pengusaha produk pelancongan untuk dikunjungi," katanya.
Beliau berkata sambutan TMM 2014 bukan sahaja melibatkan Tourism Malaysia dan Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan, tetapi juga jalinan kerjasama kerajaan negeri, pihak berkuasa tempatan serta agensi-agensi kerajaan antaranya Jabatan Kastam Diraja Malaysia dan Jabatan Imigresen.
Malaysia menyasarkan kehadiran 28 juta pengunjung dan perbelanjaan pelancong sebanyak RM76 bilion sempena TMM 2014, katanya.

-- BERNAMA

Sabtu, 5 Januari 2013

Bagaimana tambah pintu bilik di rumah

Bagaimana tambah pintu bilik di rumah? Ni gambo lama la jugak. Sebab dah jadi pengguna tegar dropbox, segala gambo lam henpon otomatik keluar. Aku set sync dengan laptop dan pc. Semua akan masuk secara automatik dari gadget aku. So, ni la masa aku share semula.

Key. Dulu kan aku dah masukkan pasal tambah ruang tamu baru. So, ruang tamu lama tukau jadi bilik. Dah jadi bilik kena la tambah pintu kan. Upah si Ali buatkan pintu baru. Alang-alang pasal dah pasang almari tetap kat tengah tu, jadi pintu ni sambung ajer sebelah lemari gobok tu. Selesai masalah. Chiaooo...

Bagaimana tambah pintu bilik di rumah
ketam sampai licin

Bagaimana tambah pintu bilik di rumah
tak macam apek yang pasang pintu utama yang banyak pakai manual, si ali banyak pakai peralatan letrik

Bagaimana tambah pintu bilik di rumah
ketam pun letrik haaa...

Bagaimana tambah pintu bilik di rumah

upacara memasang kayu untuk jadi bingkai pintu

Bagaimana tambah pintu bilik di rumah
sebelah lagi satu la pulak

Bagaimana tambah pintu bilik di rumah
nampaknya dah ngam nih

Bagaimana tambah pintu bilik di rumah
ok... terus dimatikan

Bagaimana tambah pintu bilik di rumah
test ngan daun pintu

Bagaimana tambah pintu bilik di rumah
masih dok ngejas

Bagaimana tambah pintu bilik di rumah
masih dan masih ngejas

Bagaimana tambah pintu bilik di rumah
hokey... ngam

Bagaimana tambah pintu bilik di rumah
set tempat nak ditarah nanti

Bagaimana tambah pintu bilik di rumah
licinkan dulu

Bagaimana tambah pintu bilik di rumah
nak tarah lubang untuk skru engsel

Bagaimana tambah pintu bilik di rumah
ngejas bingkai atas

Bagaimana tambah pintu bilik di rumah
licinkan lagi

Bagaimana tambah pintu bilik di rumah
ngejas lagi

Bagaimana tambah pintu bilik di rumah
dah boleh pasang dah


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 23 September 2012

New Living Room 17/9 updated Part 2

Balik dari legoland, betullah cakap apek tu; dah sampai saat akhir touch up pintu. Kalau perumahan memang diaorang buat cepat; tapi kalau rumah perseorangan; diaorang akan amik masa yang lebih lama pasal nak kepuasan pada tuan rumah. Petang tu setel pintu rumah.

pintu utama

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
pintu sisi pandangan luar

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
pintu sisi

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
pintu utama

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
pintu sisi

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
pintu utama

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
apek sudah setel kerja ya, mau balik

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
pintu utama

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
pintu sisi setel

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
pintu utama

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
pintu depan
mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
ingatkan dah setel tadi


mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
cun gak kaler pilihan mama nih
mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
nampaknya dah hampir siap


mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
setiap inci setiap kawasan

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
kasi tengok mana yang belum rata
mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
daun pintu terakhir


mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
dah tak banyak dah ni

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
teliti setiap kawasan

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
kerja kerja akhir touchup

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
main door
mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
touchup


mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
view from outside

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
lampu digunakan untuk meneliti kawasan yang tak rata



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


New Living Room 17/9 updated Part 1

Pagi senin lepas baru pintu dipasang dan diselesaikan. Sementara nunggukan pekerja pasang, kami nak kuar gi legoland dulu. Pas balik nanti kita nengok cemana rupa pintu ini..

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 1
setting kedudukan pintu

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 1
ukuran diambil setelah pasti kedudukan pintu

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 1
tempat engsel ditanda

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 1
pemegang pintu dan kunci

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 1
ukur sebelum dibuat lurah engsel

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 1
melicinkan kawasan frame pintu
mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 1
sedang menyiapkan tempat engsel


mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 1
peralatan yang digunakan untuk kekemasan pada pintu nanti

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 1
tampal dan licinkan pintu

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 1
pemasangan dan kekemasan, dedua berjalan serentak

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 1
setelkan kawasan untuk pemasangan engsel nanti

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 1
skru dipasang



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free