mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label kehadiran pelajar. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label kehadiran pelajar. Papar semua catatan

Isnin, 8 Februari 2010

Pendaftaran akaun Zoom-A pelajar

©2010mknaceunlimitedPagi ni aku baru memulakan sesi pembayaran untuk pendaftaran akaun Zoom-A untuk pelajar-pelajar yang dah bayar duit itu hari. Cam biasa memula aku print out dulu senarai nama bebudak yang dah bayar. Ada 12 orang semuanya termasuk Iqa ngan Muaz. Dua orang ni jer yang tahap 1 setakat ni.

So, lepas printout untuk simpanan fail, baru aku bukak Maybank2u untuk buat pembayaran kepada one touch education.. Ada banyak cara tapi aku lebih prefer bayar online guna Maybank2u. Mintak-mintak lepas la akaun Maybank diaorang. Pasal sebelum-sebelum ni tak leh pasal katanya aku tak leh transfer ke akaun perdagangan ke apa cenggitu la. Nak tak nak kena ler transfer ke akaun Public Bank diaorang.

::Klik untuk cerita penuh::


©2010mknaceunlimited
List pertama dan pembayaran pertama untuk bebudak aku. Ada lagi ni, tapi aku akan kumpul untuk pembayaran esok.

©2010mknaceunlimited
Dah tu baru aku transfer jumlah yang dikehendaki. 12 orang kali R10 sama dengan RM120. Bayar jer ke akaun Maybank diaorang...

©2010mknaceunlimited
Dah settle tu baru kita faxkan senarai pelajar mengikut kelas dan slip pembayaran tadi ke one touch.. Settle.. sekarang tinggal tunggu diaorang release ticket aje la..

Sabtu, 19 September 2009

Budaya membaca di SKTTA

Pic taken by mknace using Sony Ericson K750



Asignment kali ni bertajuk "Budaya membaca di SKTTA". Asignment yang diberikan oleh GB. Biasanya masa rehat kalau tak puasa memang bebudak sibuk ke kantin sahaja. Tapi untuk sepanjang bulan puasa ni, bebudak akan ke surau untuk membaca al-Quran. Ada jugak yang akan ke Library untuk membaca, bagi sesetengah pelajar pula mereka akan membaca buku-buku yang tersedia di sepanjang koridor utama samada di bangku berebelahan atau pondok-pondok bersebelahan surau.




Rabu, 5 Ogos 2009

Sistem Headcount Kehadiran Pelajar daerah Johor Bahru online

Bermula Khamis, 20 Ogos 2009, sistem e-kehadiran dipindahkan ke alamat yang baru http://www.ppdkluang.com/ssdm/login.asp. Sila jalankan proses pemasukan data di alamat yang baru ini. Harap maklum.



Mulai hari ini, PPD Johor Bahru telah melaksanakan sistem kehadiran pelajar online untuk semua sekolah di daerah Johor Bahru.

Sistem boleh dicapai di alamat tertera http://www.smksaj.edu.my/ekehadiran/login.asp

Pengisian data kehadiran pelajar perlu dimasukkan mulai hari ini berkuatkuasa serta merta. Klik cerita penuh untuk manual penggunaan sistem ini.

Langkah 1

Isikan NAMA PENGGUNA dan KATA LALUAN di anak panah 1. Klik anak panah 2 untuk masuk ke sistem.




Langkah 2

Paparan berikut akan keluar. Pilih MEREKODKAN KEHADIRAN seperti di anak panah 1.




Langkah 3

Paparan berikut akan keluar. Klik TAMBAH seperti di anak panah 1.




Langkah 4

Paparan berikut akan keluar. Pastikan KOD SEKOLAH betul seperti di anak panah 1.
Jangan taip masuk tarikh. Klik ICON KALENDER seperti di anak panah 2.




Langkah 5

Klik pada tarikh berkaitan seperti di anak panah 1.




Langkah 6

Setelah data BILANGAN PELAJAR dan BILANGAN TIDAK HADIR diisi, klik butang SIMPAN seperti di anak panah 1. Selesai.