mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label kuala lumpur. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label kuala lumpur. Papar semua catatan

Khamis, 4 Februari 2016

KL GM1M4VLE Getaway : Hotel Vistana Titiwangsa, Kuala Lumpur

KL GM1M4VLE Getaway : Hotel Vistana Titiwangsa, Kuala Lumpur

KL GM1M4VLE Getaway : Hotel Vistana Titiwangsa, Kuala Lumpur. Hmmm... Sampai jugak aku ke sini. Penginapan disediakan untuk semua Ketua Penggerak dan penerima anugerah. Layan jap nengok sesi pendaftaran tu. Aku pulak. Daftar biasa. Hari Sabtu lagi aku dah book thru Agoda, cam biasa. Quite OK. Cuma scenery yang aku dapat kurang menarik sikit la. Masuk bilik. Terus kemas gajet dulu. Mana yang kurang caj, dipenuhkan. Tu yang leh kuar gambo ni. Sambil sembang pun aku dah snap thru Cubic aku. Hehehe.

Sabtu, 15 Ogos 2015

Jom Meriahkan Kayuhan Sehati Sejiwa


Jom Meriahkan Kayuhan Sehati Sejiwa
Ahad 16 Ogos 2015
Masa : 7.00am
Tempat : Dataran DBKL 1, Jalan Raja Laut, Kuala Lumpur

Ahad, 2 Ogos 2015

Tunjukkan semangat kemerdekaan dalam Larian sehati sejiwa

Tunjukkan semangat kemerdekaan dalam Larian sehati sejiwa


Jom kekal sihat dan tunjukkan semangat kemerdekaan kita dalam #LarianSehatiSejiwa. Program akan dijalankan pada 23 Ogos 2015 bertempat di Padang Merbok, Kuala Lumpur seawal jam 6 pagi. Keterangan lanjut dan daftarkan diri anda melalui url di http://31ogos.my/lariansehatisejiwa/




Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 21 Jun 2015

BENGKEL KERJA PENGURUSAN DISIPLIN GURU MUDA 1 MALAYSIA : DAY 3


BENGKEL KERJA PENGURUSAN DISIPLIN GURU MUDA 1 MALAYSIA : DAY 3. Foto-foto sekitar hari ketiga sesi perbengkelan.

Sabtu, 20 Jun 2015

BENGKEL KERJA PENGURUSAN DISIPLIN GURU MUDA 1 MALAYSIA : DAY 2


BENGKEL KERJA PENGURUSAN DISIPLIN GURU MUDA 1 MALAYSIA : DAY 2. Foto-foto sekitar hari kedua sesi perbengkelan.

BENGKEL KERJA PENGURUSAN DISIPLIN GURU MUDA 1 MALAYSIA : DAY 1


BENGKEL KERJA PENGURUSAN DISIPLIN GURU MUDA 1 MALAYSIA : DAY 1. Foto-foto sekitar hari pertama sesi perbengkelan.

Sabtu, 20 September 2014

Edisi purba : Dua hari melayan public transport


Edisi purba : Dua hari melayan public transport. Ni yang paling best. Aku sesaja nak rasa camner hidup backpacker. Bawak just satu backpack. Lam tu la baju. Lam tu la gadjet aku. Bertolak petang dari senai. Tiba ke KL naik klia ekspress. Kalau tu ler namanya. First time mendarat ke KL Central. Aku dah buat tempahan kat Hotel KL Sentral. Ingatkan sebelah ja. Punya pusing baru tau agak jauh ler. Berpeluh jugak carinya. Malam tu pusing pusing cari makan. Menapak la ya. Baru tau kawasan tu cemana. Esoknya. Menapak ke KL Central. Amik teksi. Habis taklimat dan bengkel tumpang si razak kembali ke kl central. Pastu naik klia ekspress semula. Perghhh... leh tahan odisi kali ni. Next time? Maybe. Maybe not. Hehehe.

Isnin, 19 Mei 2014

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Majlis Pelancaran Sambutan Hari Guru Peringkat Kebangsaan 2014

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Majlis Pelancaran Sambutan Hari Guru Peringkat Kebangsaan 2014. So. Entry ni adalah yang terakhir untuk siri perayaan hari guru kebangsaan. This is the grand finale of the series. Memang hebat. Marbeles. 1 jam ja majlis berlangsung. Penuh dengan pengisian. Terbaeekkk!!!!

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Majlis Pelancaran Sambutan Hari Guru Peringkat Kebangsaan 2014
majlis pelancaran oleh TPM

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Sampai habis bateri gadjet aku

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Sampai habis bateri gadjet aku. Sekali lagi aku terkena. Kali ni lagi best. Masa aku sibuk nak cari angle paling best untuk ambik gambar tun tadi. Henpon aku terjatuh. Kabel tertarik. Hancus kabel tu. Balik bilik. Aku hanya ada 1 kabel pengecas untuk tiga gadjet. What to do. So. Cas yang penting dulu. Henpon. Camera. Belasah dulu gambo KLCC cam biasa. Pastu sentiasa nengok. dan tukat gadjet seterusnya untuk di cas. Pengalaman. Pengalaman.

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Sampai habis bateri gadjet aku
KLCC. Again.

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Jamuan Makan Malam Negeri Erti Budi

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Jamuan Makan Malam Negeri Erti Budi. Memang lain daripada yang biasa. Sangat kreatif. Dari segi penganjuran, pengurusan dan persembahan. Memang tabik lah. Diuruskan sepenuhnya oleh YDP YDP PIBG sekolah sekolah Kuala Lumpur. Memang terbaeekkk!!!! Salute.

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Jamuan Makan Malam Negeri Erti Budi
persembahan finale dari semua YDP YDP sekolah sekolah Kuala Lumpur

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Forum Pendidikan

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Forum Pendidikan. Sebelah petangnya. Ada forum pendidikan. Menarik. Isunya bebas. Apa sahaja berkaitan pendidikan. E e sistem yang banyak. PPPM. Kompetensi. Memacam lah. Memang terbaeekkk!!!!

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Forum Pendidikan
3 ahli panel yang memang marbeles in their own field

Ahad, 18 Mei 2014

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Pameran Festival Hari Guru

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Pameran Festival Hari Guru. Pameran kat sini agak strict. Tanya urusetia katanya memang pengurusan PWTC agak strict. So. Hanya dari jam 10 pagi - 5 petang ja dibuka. So. Ambil peluang ni untuk explore. Tapi aku lebih banyak ke booth booth under KPM. Banyak perkara yang aku nak tahu dari mulut pemiliknya sendiri. Terbaeekkk!!!!

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Pameran Festival Hari Guru
our team

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Oasis on the roof

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Oasis on the roof. Sementara nak tunggu pameran dibuka. Jenjalan amik angin kat pool jap. Sambil riki. Petangnya leh terjun nih.

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Oasis on the roof
memang kelas la sini

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Aktiviti senamrobik

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Aktiviti senamrobik. Tak banyak picas aku ada. Penganjur cuma nak 5 orang guru terlibat dari setiap negeri. So. Guru Muda yang terpilih untuk menghadiri program ni. Uruskan peserta di hotel. Bergerak ke SM Sains Seri Puteri.

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Aktiviti senamrobik
menunggu peserta kelima yang masih lum muncul

Sabtu, 17 Mei 2014

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : KLCC - from dusk till dawn

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : KLCC - from dusk till dawn. Layannnzzz.. Dah dapat bilik menghala ke situ. Apa tunggu lagi kan. Peluang yang jarang cenggini. Amat pantang dibiarkan.

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : KLCC - from dusk till dawn
layan la no

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Menjengah PWTC

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Menjengah PWTC. Petang tu. Gi riki dulu tempat. Pameran tu tak dibuka sampai malam. Dalam jam 6pm semua dah tutup. Termasuklah dewan pameran tu sendiri. Takpe. Kurang kurang dapat survey jalan terdekat. gerai makan. dan merayap.

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Menjengah PWTC
pintu masuk utama. dibuat lam bentuk terowong masa yang marbeles

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Hotel Dynasty checking in

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Hotel Dynasty checking in. Akhirnya kami tiba ke tempat penginapan. Ada beberapa kontijen lain yang turut sama menginap di sini. Setakat yang aku tau. Johor, Perak, Pahang, Negeri Sembilan dan Melaka menginap di hotel ni. Jom kita view the room.

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Hotel Dynasty checking in
en hashim berposing terlebih dahulu depan hotel

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Our Journey there

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Our Journey there. Kali ni. Memang banyak pengalaman berharga dan bermakna buat aku. For the first time. Aku berenggang dengan laptop. Tu besar tu. Jauh dari laptop means... banyak perkara biasa aku terpaksa tinggal. Blogging. Marvel Avengers. Dua benda yang memang payah nak berenggang. Tapi kali ni. Memang aku berjaya survive tanpa keduanya. Second. Dua movie yang aku sesaja pasang lam bas. Memang membuat aku berfikir panjang. Aku lalai. Yup. Tuhan masih memberi peluang kedua pada aku. Aku mesti berubah. So. Back to our story. Cerita pasal our journey to KL.

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Our Journey there
semua menunggu dengan sabar. pakat bergelora pun ada kan. tapi. biasalah. konvoi. rombongan. bila banyak insan bergelar manusia terlibat. macam macam ada. kalau tak. bukan rombongan la namanya.

Sabtu, 22 Mac 2014

Mesyuarat Pengurusan Perpaduan Guru Muda 1 Malaysia (GM1M) peringkat Kebangsaan

Mesyuarat Pengurusan Perpaduan Guru Muda 1 Malaysia (GM1M) peringkat Kebangsaan. Foto-foto sekitar mesyuarat yang dijalankan bertempat di Hotel Ancasa, Kuala Lumpur.

Ahad, 21 April 2013

PILIHAN RAYA UMUM KE13 SENARAI CALON PARLIMEN WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR

PILIHAN RAYA UMUM KE13 SENARAI CALON PARLIMEN WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR
PILIHAN RAYA UMUM KE13 
SENARAI CALON PARLIMEN WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR

Berikut merupakan calon untuk Parlimen Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur bagi PRU13 ini. Senarai ini akan sentiasa dikemaskini bersama dengan senarai terkini dari Bernama.com. Untuk mengetahui pengumuman dan keputusan terkini, sentiasa bersama Dashboard PRU13 dari SPR.

Parlimen : 11
Dewan Undangan Negeri : Tiada