mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label galaxy tab. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label galaxy tab. Papar semua catatan

Ahad, 9 September 2012

Hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | edisi tab

Hambik ko. Hampir sebulan trak ngapdet blog. Balik kampung, pastu outstation memanjang. Busy bebeno ler tu gamaknya. Hari ni baru rasa leh nafas. Basuh keter, 2 bijik termasuk moto, beli tiket legoland online (??!!?), and ... baru la boleh hapdet blog. kui kui kui.. Kita mula ngan balik kampung dulu.

Mula gerak balik ke Baling pada raya kedua. Jalan smooth dari JB sampai la ke Rawang. Pastu... baru la bermula aksi aksi kenderaan gerak slow bermula dari slim river, sampai la ke juru nu ha.. adoooiii la penat la bahu aku yang masih terkehel tuh... 

mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | rnr bukit merah
Jenuh nak marking, sampai terpaksa parking kat parking tambahan
So, setel la cerita jengjalan balik ke balik. Dah sampai baling, enjoy la. Raya dekat dekat ja. Kedah mana raya sebulan cam kat johor. Kami raya pertama ja. Raya kedua untuk orang jauh. So, kira aku ler tu kan. So, after raya kat umah keluarga terdekat. Merayap ler apa lagi.

mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | beli ais johari
beli ais, sesikit ja. ada orang jauh datang beraya ke rumah

mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | tadika asyraff asmah
lelayan tadika asyraf and asmah.. masih lam renovation prosess

mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | layan derian 24 jam
ni paling kebudak suka, layan 24 jam
mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | raya ke rumah abang hizam
gi umah abang hizam lawat pak long

mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | reronda baling
reronda baling | jam beso merdeka baling

reronda baling | esso bawah gunung

mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | jerat kucing
Edisi menjerat kucing nakal
mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | jerat kucing
kena ko...

mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | gunung baling
gunung baling

zoom sikit

mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | gunung baling
horizontal

mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | gunung baling
kasi ada lalang sikit kat depan

mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | gunung baling
More on the hill
mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | gunung baling
last before balik bando
mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | gunung baling
berkabus tu

mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | atuk kedah
bersama atuk kedah

mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | my family
my small famili
mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | my family
famili + atuk n nenek kedah

mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | my family
more and more

mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | my family
mama + ziqri

OK. Setel cerita balik kampung. Balik semula ke sini, no problem. Pasal aku balik awal. Jemaat dah gerak. Sabtu setelkan railing di rumah @ Pulai Perdana. Hari Sabtu dan Ahad boleh kata berkampung di Pulai Perdana kasi setel semua sebelum penyewa masuk.

Naik kerja dah mula semula menyibuk outstation. Kali ni ke Port Dickson. Bengkel Verifikasi EMiS. Kasi bersih semua ralat. Yang tak best nyer kat Permaisuri Resort ni adalah internet dia. Bukan nak kata internet dia ajer... ngan line henpon pun out. Sangat sesuai untuk bercuti tanpa gangguan. Tapi kalau nak buat kije... memang esok jadi option terakhir ajer..

mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | jerebu di johor bahru
Leh tahan jerebu kat JB

mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | kedai makan di yong peng
melantak @ yong peng on the way ke pd

mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | pool di permaisuri resort port dickson
dah sampai sini.. uiyooo

mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | scenery di permaisuri resort port dickson
port dickson scenery
Hari last kat PD, nyibuk semua nak beli daging salai. Best sangat ker? Sampai jer kat linggi, check harga. RM34 sekilo. leh tahan. tapi aku tak beli banyak. beli sepuluh hinggit jer, siap suruh potong kecik kecik nak makan lam keter. wak balik pun mana ada orang makan daging lembu kat rumah aku tu. Sangat nice ratah gitu ajer. n.. jelly kelapa dia sangat cool...

mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | lomang linggi
sini ajer ada lomang, mana ada jual lomang kat jb. lemang ada la.. sib malang sebab ari ni tak jual..

mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | daging salai linggi
daging salai yang superb

mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | daging salai linggi
memang best daging dia

mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | daging salai linggi
pakat membeli daging... enjoy sungguh korang yea
Rumah pun dah progress baik dah ni. Boleh la. Siap kena kuar lagi malamnya nak beli mentol dan lampu untuk dipasang kat ruang tamu baru nih. Layan ajer la.

mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | new living room
dah siap plaster depan dah haa

mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | new living room
nak beli lampu tiang sekali nih
Dah sampai minggu nih... So, minggu ni aku ke mersing la pulak. Jadi urusetia untuk kursus peningkatan profesionalisme untuk penolong kanan negeri johor. Ni aku tak nak cerita panjang. Korang boleh baca cerita penuh kat blog majlis perhubungan tkstppd ya.

Klik untuk ke Blog Majlis Perhubungan TKSTPPD | Hari Pertama | Hari Kedua | Hari Ketiga

mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | kursus peningkatan profesionalisme
mesyuarat tkstppd
mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | kursus peningkatan profesionalisme
hotel seri malaysia mersing

mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | kursus peningkatan profesionalisme
Sesi pendaftaran

mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | kursus peningkatan profesionalisme
Ice breaking

mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | kursus peningkatan profesionalisme
more











mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | kursus peningkatan profesionalisme
and more

mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | kursus peningkatan profesionalisme
perasmian oleh timbalan pengarah

mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | kursus peningkatan profesionalisme
instruksional

mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | kursus peningkatan profesionalisme
budaya kerja cemerlang

mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | kursus peningkatan profesionalisme
pengurusan stress

mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | kursus peningkatan profesionalisme
Sesi perbengkelan

mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | kursus peningkatan profesionalisme
Taklimat kewangan

mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | kursus peningkatan profesionalisme
Taklimat Sekolah SBT

mknace unlimited™ | hasil pukat hampir sebulan tak ngapdet | kursus peningkatan profesionalisme
Perasmi penutup









































Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Khamis, 26 Januari 2012

Belasah sampai kering



Ok. Apa yang belasah sampai kering? Bateri fon xperia aku ni la. Dah kering kalu kena la kuar balik galaxy tab ni.

Bila keluar, galaxy tab ni memang aku jadikan ap je. So, aku ngan mama dapat guna wifi tarik dari tab ni jer. Memasing pakai xperia. Tapi ni ler first time dedua xperia kena belasah sampai kering. Mana taknya, checkin, picas, live blogging. Last last baru hero kuar. Gedabak la pulak rasanya. Tapi... Demi nak sambung picas ngan checkin, apa pun bolehkan.

Next stop... Menara taming sari



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
Galaxy Tab

Isnin, 24 Oktober 2011

Tablet Drop test

Memang terbaeekkk!!!! Laa... Memang dah tak tau nak buang duit gamaknya. Tapi memang tak sangka yang ipad paling teruk tu..
ps: aku nyer tab pun dah 3 kali gak jatuh. Alhamdulillah masih ok.
Published with Blogger-droid v1.7.4