mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label jengjalan. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label jengjalan. Papar semua catatan

Sabtu, 7 September 2013

Jengjalan Cameron Highland versi Nikon D70s


Jengjalan Cameron Highland versi Nikon D70s. Ni pun hasil lama, sama dimuaturun dari D70s. Ituhari masa nak balik semula ke JB, singgah ke Cameron. Bawak bersama keluarga dari Baling. Dalam masa 3 hari sebelum, ter'rancang', terus carik homestay, booking, bayo dan terus gi. Meme marbeles la. Banyak tempat kami singgah. petik strawberi la dan berbagai lagi. Gambo dari tab dan se aku dah haplod. tinggai yang dari dslr ni ja yang terlepas. Actually, iqa yang amik gambo gambo nih... Layannn...

Ahad, 25 Ogos 2013

Beraya edisi Gelang Patah


Beraya edisi Gelang Patah. Hari ni pun sambung beraya lagi. Petangnya ke rumah kawannya si Iqa. Pastu merayap jap kat gelang patah sebelum gi beraya rumah abang izat sebelah malamnya. Read on...

Jumaat, 16 Ogos 2013

Jengjalan Gelang Patah


Jengjalan Gelang Patah. Ni pun antara entri lama yang baru dimasukkan. 27 Julai yang lepas. Hari Sabtu. Jengjalan area sendiri ajer. Bawak Ziqri gi klinik, kena chicken pox. Pastu meronda satu pekan. Gi param la, gi bookstore la. Read on...

Ahad, 4 Ogos 2013

Jengjalan ke Param KipMart


Jengjalan ke Param KipMart. Setel ja pemantauan 16 Julai tu, sempat lagi kami gi KIPMart. Sesaja jengjalan. Nak tukar baju raya la, nak beli makanan la, nak beli lauk la. Read on...

Khamis, 30 Mei 2013

Jengjalan Pasar Tani Taman Nusantara


Jengjalan Pasar Tani Taman Nusantara. Cam biasa la. Khamis. Merayap. Char Koey Teow. Ayam Goreng. Ice Blended Mango taruk ais krim. Perkara biasa setiap Khamis. Balik, beli sayur sikit, ubi, nenas. Ikan dah habis la pulak yang diingini. Lain kali lah

Ahad, 26 Mei 2013

Legoland Malaysia Jengjalan 2013


Legoland Malaysia Jengjalan 2013. Kalau aku kata ni la first time kami masuk dalam ini taman tema ini tahun, mesti ramai yang tak percaya. rumah dekat, sepelaung ja. lempaq batu pun sampai. ahahaha. nak buat cemana. time aku free, kebudak sibuk. Tahun ni asyik sekolah ganti ja, belum kira iqa yang dah wajib gi kokurikulum kat sekolah dia lagi. bila budak free, aku lak sibuk. nasib la kan. kurang kurang dapat jugak masuk. 5 bulan tu puasa. perrrggghhh... janji dapat masuk jugak kan... read on...

Ahad, 19 Mei 2013

Edisi lama : Jengjalan Melaka Day 2


Edisi lama : Jengjalan Melaka Day 2. Setel bab hari 1 yang penuh dengan gembel gembelan. Masuk la pulak hari kedua. Hari ni belasah dulu mandi puas puas kat pool sampai kecut. Dah puas hati kat situ baru la sibuk nak meronda melaka or what-so-ever. Jom kita...

Edisi lama : Jengjalan Melaka Day 1


Edisi lama : Jengjalan Melaka Day 1. Hah... ni lagi satu... laaaaaaammmaaa jugak. Sampai yang pengantin yang baru pun dah jadi lama. 24 Mac lepas kami pakat pi melaka. nak pi kenduri adik penguin sorang ni. Punya la best, sampai sesat dan banyak benda tak jangka jadi. memula kes salah rumah. pastu kes gamble nak tidur resort. hehehe... memang best la cuti kali tu.

Khamis, 15 November 2012

Jengjalan cari katil

Sepetang meronda. Carik katil. Nak katil bertiang. Nak jadi princess katakan. Last last kat gelang patah ajer yang dibeli. Sempat beli pizza hut gitu..














Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 24 Jun 2012

Jengjalan cari Seafood

mknace unlimited | Jengjalan cari seafood gelang patah
Last last sini la jugak kita makan
Penat kami menjelajah malam ni. Memula ke Saujana. Tutup untuk orang awam, tempahan penuh semua meja. Sesaja ke Pendas Laut. Tapi tak berapa nak menarik. Last last kat jambatan besi ajer la. Family Tomyam yang dah rebranding kepada Selera Tanjung Kupang. Layanzzzz... Ni kira belated + sesaja nak makan seafood kat luar. TQ mama and ucu sebab belanja makan malam ni.

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

mknace unlimited | Jengjalan cari seafood gelang patah
Orang tak ramai sangat... belum gaji la katakan...
mknace unlimited | Jengjalan cari seafood gelang patah
Sate isma jambatan besi
mknace unlimited | Jengjalan cari seafood gelang patah
Apa lagi... jom ngoder
mknace unlimited | Jengjalan cari seafood gelang patah
tengah mikio nak makan apa
mknace unlimited | Jengjalan cari seafood gelang patah
dah rebranding baru
mknace unlimited | Jengjalan cari seafood gelang patah
belasah sate dulu
mknace unlimited | Jengjalan cari seafood gelang patah
dah sampai.. makan dulu yeaaa...

Ahad, 23 Oktober 2011

Jengjalan di pantai rambah

Masa balik tu, sambil dok memikir mana tempat nak makan, teringat pulak aku pasal rambah ni. So memandangkan on the way jer, langsung aku singgah kat sini.bukan main suka kebudak ni. Tapi pakat takut masa nak meniti jambatan ke pantai. Kelakar la pulak.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Rabu, 24 November 2010

Jengjalan musim kahwin - Part 3

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 21 November 2010
Masa : 3.30 petang
Tempat : SK Nong Chik
Mood : Ngantuk sikit dah

Ni last kenduri untuk aku n famili hari ni. Penat weiihh. Iqa, inaz sama ziqri siap dah tertido lam keter. siann.. Sampai ja kat nong chik, clear.. perghhh.. dah lewat sangat ka aku sampai. Nampak si lorn ka loan la camana aku nak eja aaa.. belasah ja la janji bunyik kan.. Lepak makan, nengok si fido. Lepas ucap tahniah suma, balik berpoya poya ke tesco.. yipee

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tu dia terpangpang depan sekolah.. yaaa.. tuan tuan semua.. cikgu kami ini sudah kahwin yaa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Clear.. tapi aku rasa aku sampai masih awal.. maybe pasal dia mula awal kot.. 12.30 dah sanding

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aku leh pi limau sunkist ni ja

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mama and the rest toksah citer la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lorn @ loan @ korang sebut aje la asal ada bunyik tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ziqri dah ternganga ja.. apasal asik amik gambo aku aje nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Inaz pun licin tu makan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Alamak.. saya kena kacau lagi ni.. ada ngigau tido malam nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Takut ka ziqri.. sebenarnya lebih ke ngantuk tu ha

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tahniah pada pasangan cikgu sekolah ini yang sudah berkahwin ya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tempat makan berdamai kot..

Enjoice...Sharing is power!!!