mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label medicine. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label medicine. Papar semua catatan

Isnin, 27 Jun 2016

The last piece


The last piece. Sampai jua aku ke ubat terakhir. Lepas ni ada sesi susulan bersama dr lim di pakar puteri. Semoga ada pengkhabaran gembira darinya. InsyaAllah.

Ahad, 10 Mac 2013

Lamo botul den tak nulih

Lamo botul den tak nulih. Asik keluo ajo. Kojap kek kodah, kojap kek sabah. Mana den tak jojak sojak kobolakangan nih. Merepek la nulih nogori lak. Hehehehe.. Sekali hari Rabu itu hari, akhirnya; kaki aku sakit kat ibu jari. Pulak dah. Dah lama tak kena nih. Ni ler jadinya kalau aku selalu gerak. Minggu lepas antara minggu yang setiap hari aku travel 200++ km setiap hari, going and back. Akhirnya, akhirnya.

So, Khamis tu masih kena gi meeting di muo. Sesaja paksa lagi kaki tu. Masa balik memang sangat terasa. Tapi wat bodo jugak. Jemaat amik CRK. Masih ok. Maybe a little bit of flanil and some rest can heal the leg. Nak buat camno, Sabtu makin sakit. Dan pagi ni hampir aku tokleh gerak. Gi ler klinik, jugak. And get the MC for tomorrow, with a new set of medicine. Get well soon la for my leg...

ps : mula selasa ni nak travel merata lagi... for the whole two week... Boleh ker aku tanggung???

Lamo botul den tak nulih

Hari Jemaat, both of my leg are bungkus penuh... Melarat ke kiri sebab aku gunapakai kaki kiri penuh masa kaki kanan aku sakit

Lamo botul den tak nulih

hari ahad pun ramai orang jugak. kaki tengah perit ni memang memberi pengalaman best kat aku menahan sabar

Rabu, 10 Mac 2010

Hari yang penat!!!

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarWalaupun aku tak wat papeyeii hari ni, tapi hari ni tetap hari yang memenatkan buat diri aku yang sememangnya tak larat hari ni. Malas nak amik mc pasal ianya amat merugikan diri aku ini. Layan ajer la. Bukannya ada apa sangat. Jap jer masa berlalu. Dah sampai masa balik. Layan cikgu-cikgu yang mintak tolong pasal it, layan bebudak guna pusat akses. Sedar tak sedar dah sampai masa untuk aku balik. Cuma masa balik tu baru aku singgah kedai beli panadol. Aku mintak panadol soluble, dia leh bagi panadol actifast. Apa la encik pekedai nih. Balik terus aku main-main dulu minum panadol nih. Pastu toksah citer. Terus layan tido. Bangun ringan sikit kepala. Tapi rasanya masih berat lagi. Pasni nak minum lagi seround la kot.. Tengok dulu apa kerja yang masih tertangguh.. Haaa.. kena cas tepon dulu nih. Kang esok mampus ramai yang mengaruk tak dapat call aku lak..

::Klik untuk cerita penuh::





©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sempat ambik gambo cikgi-cikgi yang datang wat ros kat sekolah aku. Hazim hampes tul la. Bila aku start buka mulut, baru dia pun bukak mulut. Time aku tarak.. menikus jerk... cheeiitt..!!

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aku beli sekali jackers ke apa ntah.. adik yang jadik tukang perabis..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sesi minum ubat pun leh jadik sesi fotografi ka en.kerol..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Seronok lak nengok buih-buih panadol ni.. pasni nak main-main lagi.. Tiga gelas air baru habis semua panadol tu..Yang ketiga tu ak dah tak tahan.. rasa cam nak kuar balik jer..



Enjoice...Sharing is power!!!

Isnin, 22 Februari 2010

Cuti rehat di hari pertama

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarWah.. wah.. wah.. tajuk yang macam best kan. Orang lain semua dah naik coti, engkau sedap-sedap jer ambik cuti rehat ya. Sungguh gembira hati kao ya? Sebenarnya tak. Memang nak tak nak aku mesti settlekan masalah Syafinaz ni. Sian dia. Dah dekat seminggu badan dia tak sihat. Sabtu lepas merupakan dia punya kemuncak la. Kalau korang baca entry2 terdahulu mesti korang tau.

So, bangun pagi; siapkan iqa, pastu terus gi sekolah dulu. Aku nyer henpon dah kong dan banyak benda yang memang aku kena settlekan dulu sebelum aku ambik cuti. Kelakar. Pasal aku rasa dari dulu, ambik tak ambik cuti rehat ni, aku mesti gi jugak tempat kerja. Bak kata boss aku dulu, baik ko takyah ambik jer cuti tu, datang kerja pun bukannya mengajar pun, jaga server jer. Ye lah.. Tapi.. tapi.. tu yang susah nak cakap tu. Bila aku buat sesuatu aku nakkan yang perfect. Even kalau aku sakit pun aku pastikan ianya ditinggalkan dalam keadaan perfect.

Melalut la pulak. Berbalik kes tadi. Settle jer sumer, terus aku balik rumah. Siapkan Syafinaz, terus keluar gi klinik..

::Klik untuk cerita penuh::


Sampai jer klinik.. Waaa... manyak lamai la orang ini hali.. Terus amik nombot. Aiyaa.. wa nombor enam maaa... Yang ramai tu just bawak kawan dia kot.. Cam hantar anak masuk asrama tu. Satu van datang.. Pastu misi tu cakap doktor masuk lambat sikit pagi ni, gi la minum dulu.

Tanya adik, nak minum tak.
Nakk.. Adik nak roti canai..

Sudah.. jangan muntah dah lepas tu.. Pergi makan. Sesambl tu tengok jer dia. Dua cubit jer dia makan. Pastu baring atas meja. Aku terus jer la balik ke klinik. Dah nombor 4 dah.. Sib baik.. Orang dah ramai giler.. Sampai giliran aku masuk. Doktor tengokkan adik. Pastu dia sumbat ubat muntah lam bontot. Lagi besar dari itu hari.
Petang ni kalau masih sama, kena refer ke GH. Alamak.. Alhamdulillah.. adik takde pape dah. Minum ubat pun dah tak muntah lagi..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni la ubat-ubat iqa dan inaz untuk sepanjang cuti seminggu ni. Korang agak la, apa aktiviti aku sepanjang cuti tu..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sian bebudak tu, sama la dengan mama dia. Sepanjang cuti uzur.. Sib baik aku masih sihat untuk menjengok-jengok keadaan diaorang..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah leh wat koleksi dah picagari ni. Mau kicik ka busat ka.. suma ala maa...

Ahad, 21 Februari 2010

Inaz masih muntah-muntah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarRisau betul la dengan Inaz. Semalam jer dah memang aku tak tido malam dibuatnya. 3 kali muntah teruk. Pagi tadi muntah lagi dalam 2-3 kali lagi. Sebelum gi klinik pun masih boleh muntah lagi.

Sampai jer ke klinik, tengok aikk.. kosong jer. Alamak bang, doktor baru jer kuar lunch. Adehh.. Leh pulak sampai doktor lak kuar. Gi klinik puteri. Sib baik doktor ada. Dia masukkan ubat demam dengan muntah ikut bontot adik. Adik memang dah tak nak dah masa dia nak masukkan ubat muntah tu. Tapi last-last leh jugak. Pastu doktor kasi adik mc dua hari, hari rabu baru naik sekolah.

Sekali masa tunggu nak ambik ubat, adik boleh loya nak muntah lagi. Adooii.. Aku terus lari keluar klinik jer. Pasal tu la tempat paling cepat aku leh pergi. Adik muntah kat longkang luar. Siann adik. Sebelum sampai rumah mama lak muntah. Dah jadi acara berganti-ganti.

Balik jer terus bagi makan ubat. Pun muntah. Makan bubur, pun muntah. Pas bagi makan ubat angin adik tidur. Tapi pastu muntah lagi. Malamnya dia terbangun, muntah, pastu mintak nak makan sardin. Lepas makan leh muntah, pastu sambung balik makan. Ingat dia akan dapat tido sampai pagi dah. Sekali muntah lagi. Habis kosong perut dia. Esok memang la aku ambik cuti rehat. Nak bawak pergi hospital la cenggini.

::Klik untuk cerita penuh::


©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jom la kita gi klinik ye dik..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sempat muntah sebelum gi klinik.. sian inaz..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sahih la kena gi klinik puteri, pasal yang lain doktor kuar makan atau tutup..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Apa kes doktor ni.. sampai sorang 4 vitamin dikasinya..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sempat lagi tu ambik gambo kat luar klinik..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik nak makan bubur nasi sama ikan bilis pedas..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ubat-ubat inaz untuk hari ni.. Ubat demam, muntah, angin dan antibiotik..


Slideshow penuh


Isnin, 20 April 2009

Adik dah leh ketawa-ketawa

Photobucket

Tajuk dah boleh ketawa-ketawa
Tapi naper gambo tak ketawa pun
Baca terusss

Kisahnya dari semalam kan suhu dia panas
asik muntah jer
So pagi ni salah sorang kena la stay jaga
Pikir nyer pikir
mama jer ler dulu dok rumah jaga
kalau esok tak elok juga
aku nyer turn la pulak kan

So masa aku balik tadi
Nengok dah ok
dah boleh lari-lari
dah boleh ketawa
tadi badan still agak panas
so kena bagi makan ubat ni
adik ni liat sikit makan ubat
macam-macam alasan bagi
dah kenyang la
nak muntah la
nak air dulu la
memacam la
tu yang muka cebek tu

Photobucket

last-last satu jenis ubat jer dapat ditelan
hish susah tul
siap kena grip ngan aku lagi
mama dia sumbat jer ubat lam mulut
tu pun leh kuarkan balik tu
payah sungguh
layan jer lerr
siap pas ni