mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label maggi. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label maggi. Papar semua catatan

Isnin, 24 Oktober 2011

Megi jugak pilihan si inaz

Balik rumah tadi, nengok melepek si inaz. Demam kisahnya. Tu yang dari semalam muntah aje kerjanya. Tanya nak gi klinik tak...
Tak nak katanya.
Nak letak cool fever tak...
Tak nak. Pun aku taruk aje.
Nak makan apa...
Tak nak. Tapi kalau megi adik cuba la.
Terbaeekkk!!!nya jawapan dia.
Nak tak nak, buat ajer la.
Lepas makan nampak dah cergas sikit. Siap sukahati lagi layan movie magika...
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sabtu, 4 September 2010

Selipar Raya Asadi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 1 September 2010
Masa : 10.00 malam
Tempat : Summit, Batu Pahat
Mood : Kelako

Sebelah malamnya memang kena kuar jugak. Satunya, sebab ration takde; perut dah lapo. Nombor dua pasal si lutfi nak beli selipar sengsangat. so kuarla ke summit batu bahat. Masa dok tunggu depan lif baru perasan, lepas kul 4 petang, parking kat summit free.. Cit. Rugi aku singgit dedulu. Kalau tau baik aku pergi lepas kul 4 jer. Yang ngeri sikit masa nak naik ngan turun parking jer. First time aku bawak keter livina mendaki tempat parking sebegini. Ye ler .. mana ada aku jalan jengjauh lagi kan.. Alhamdulillah.. Semua ok.. ngeri jer sikit yang masih tinggal..

Memula carik selipar dulu. Sekali jumpa selipar asadi nih. Pergghhh.. leh tahan. Harga pun baru RM9.90. Beli jer ler. Boleh tahan la selipar dia. Masa turun baru gi carik ration. Tapi pilihan tak banyak la. Boring tul. Beli ajer la apa yang ada. Yang pasti Maggi ayam sensasi memang tak best.. Ceiittt.. Kena jugak turun sahur pagi tu...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Enjoice...Sharing is power!!!

Jengjalan cari stok dan ration

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 1 September 2010
Masa : 5.45 petang
Tempat : Around Batu Pahat
Mood : Santai rock

Petang ni memang habis lambat sikit, yelah.. malam punya program semua dah sumbat sebelah siang jer.. Habis jer naik bilik simpan barang pastu pakat kuar ke Batu Pahat. Kisahnya nak beli stok dengan ration. Sesapa yang pernah sebilik ngan aku pasti tau.. aku memang akan carik stok maggi nyer.. lapo la tetengah malam. So off we go around batu pahat.

Petang ni naik keter cik shamsul kita ni. Dia cakap dia tak yah pakai gps pun cam aku, dia ada radio. Petang tu memang nengok la dia berqso dengan geng-geng batu pahat. Target kitaorang nak gi amway dulu, pastu baru gi supermarket. So, dengan borak-borak ngan memember dia dah terpacak kitaorang kat depan amway nih.. sebenarnya dah tau pun kat mana. Saja si Shamsul nak tunjuk cara kat kitaorang. Dan tujuan ke supermarket kita hold dulu pasal dah nak dekat waktu berbuka dah pun. Terus balik ke hotel.. Masa nak balik terserempak la pulak ngan satu eksiden..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Naik keter shamsul jer ronda satu Batu Pahat

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sementara nunggu lampu hijau, dengan bangunan ni pun kena snap.. Dah selamat dah pun haplod ke google earth

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni lagi satu yang kena haplod.. sian.. aku bukan nak promote yer.. sekadar share

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Hospital pantai.. kat sini rupanya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni la tempat tujuan pertama kami

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Hospital Pantai belakang sekolah convent nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Convent .. sisi side view

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ada jugak paip beso kat sini yerk.. terperasan sementara nunggu lampu hijo

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Masa balik terserempak satu eksiden.. pakcik ni dah terjelobos lam parit ngan motor dia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sian pak cik ni.. semoga dia tak cedera teruk

Enjoice...Sharing is power!!!