mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label 100 Doraemon Secret Gadget Expo. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label 100 Doraemon Secret Gadget Expo. Papar semua catatan

Selasa, 23 Disember 2014

Jalan jalan cari pasal di 100 Doraemon Secret Gadget Expo @ JB City Square


Jalan jalan cari pasal di 100 Doraemon Secret Gadget Expo @ JB City Square. Pagi tadi ambik sikit masa untuk bawak kebudaks ni jenjalan. Setel ja kat tadika ziqri dan pembelian buku iqa dan inaz terus shoot ke City Square. Ni kali kedua aku gi sini, dan masuk la. Tiket masuk adalah RM25 untuk dewasa dan RM15 untuk kebudaks. So, the first one of coz la aku tak masuk sebab aku rasa langsung tak berbaloi untuk masuk. Then. Kenapa aku masuk pulak untuk kali kedua? First of all adalah sebab aku rasa bersalah itu hari dan aku langsung tak bawa kebudaks ni jenjalan mana cuti akhir tahun ni. Sebab kedua adalah disebabkan ... kebudaks masuk free sampai 4 Januari ni. So. Aku just bayar RM25 untuk diri aku dan all the kebudaks are free to enter. OK ler tu. Kira Tuhan dah bantu banyak aku dari segi nak masuk aje. Hehehe.

So. We all masuk and.. bla bla bla. Memang a bit tak berbaloi. Ayat aku dulu pasal rugi masuk is totally true. Just masuk tengok satu ruang legar yang luas ngan deretan 100 patung doraemon, yang langsung kita tokleh wat pape kecuali amik gambo. Then masuk ruang kedua iaitu ruang masa. Just ruang masa ye. Then baru lah sampai ke ruang terakhir, yes. I mean it. Ruang terakhir. Yang kat sini kita leh posing ngan beberapa alatan yang dah diposingkan. Itu aje. And lastly sebelum keluar, mesti lalu ruang cenderahati yang of coz the kids will ask you to buy something. Of coz la aku beli beberapa kan. Layan ajer la. We spend around 30 minit in this place. Hmmmm... Berbaloi?