mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label sjkc ming chih. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label sjkc ming chih. Papar semua catatan

Sabtu, 25 Disember 2010

Penandaan GIS SJKC Thorburn

Klik untuk gambar yang lebih besar
Sekolah baru di daerah JB, tapi lama di daerah Kluang; pindah lokasi.
Pagi Rabu lepas aku gi menanda GIS kat sekolah baru tukar nih. Letaknya kat Bakti, Mutiara Rini. Senang ja nak jumpa sekolah ni. Bangunan baru dan besar. Masa aku sampai, kerja-kerja menaiktaraf facilities sekolah masih berlangsung. Terus baca koordinat guna GPS aku, pastu baru jumpa guru besar. Maklumkan user dan password sekolah untuk web PPDJB, terang pasal pengurusan maklumat. Dah setel terus balik ofis balik>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Masih lam proses naiktaraf. Pas ni ada la logo dan nama sekolah depan nih.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Siap ada court basket tuh.. nanti mesti naik bumbung punya kat sini. Target aku la kan.

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 8 Mei 2010

Tagging for JB's new school

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarHari Khamis dua minggu lepas nak tak nak kena gak kuar untuk tagging 3 sekolah baru kat JB. EPRD dalam proses untuk memudahkan lagi pencarian sekolah-sekolah ni nanti dan dalam masa yang sama koordinat tu akan digunakan untuk menentukan samada sekolah tu bandar atau luar bandar.

So, Gerak la aku petang khamis tu ke tiga sekolah. Tang pertama Thai Hong, kat impian emas. Leh tahan gak aku cari. Sekali masa kuar, rerupanya kalau ikut jalan skudai tu dekat jer. Yang aku dok gagah sibuk lalu ikut impian emas. Berpusing tu...

Second yang paling susah aku nak jumpa. Lam hujan lak tu. Sekolah Ming Chih. Dengan hujan lebat, dengan jalan tak pernah ikut. Pergghhh.. Satu horizon hill aku melilau. Last kali jumpa gak. Tapi pasal hujan lebat sekepin gambo aku tak dapat amik. Tapi antara semua, sekolah ni paling ceria..

Lastly, sekolah Pai Tze. Sesampai jer aku pun mushkil ni sekolah ker apa. Ngan tak de orangnya. Dengan stail bangunannya. Amik jugak la gambo dia dengan lens aku pun dah berkabus. Kes lama sangat lam aircond ngan hujan lebat tadi kan. Sekolah ni lak letak dia kat eco garden. Design memang cun gilesss..

Apa pun semua data dah submit. Tinggal EPRD jer ler yang akan tentukan semula status semua sekolah. Redha jer ler..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Enjoice...Sharing is power!!!