mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Maulidur Rasul. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Maulidur Rasul. Papar semua catatan

Jumaat, 30 Januari 2015

Masjid Jamek Gelang Patah renovasi 30 Januari 2015 updated


Masjid Jamek Gelang Patah renovasi 30 Januari 2015 updated.

Jumaat, 23 Januari 2015

Masjid Jamek Gelang Patah renovasi 23 Januari 2015 updated


Masjid Jamek Gelang Patah renovasi 16 Januari 2015 updated. Kelainan berkaitan kebudaks asrama Medini kat sini terbukti. Samping oren. Terbaeekkk!!!!

Jumaat, 16 Januari 2015

Masjid Jamek Gelang Patah renovasi 16 Januari 2015 updated


Masjid Jamek Gelang Patah renovasi 16 Januari 2015 updated. Hari ni ada kelainan sikit. Dah nampak kebudaks asrama Medini kat sini. Terbaeekkk!!!!

Sabtu, 10 Januari 2015

Masjid Jamek Gelang Patah renovasi 9 Januari 2015 updated


Masjid Jamek Gelang Patah renovasi 9 Januari 2015 updated

Sabtu, 3 Januari 2015

Salam Maulidur Rasul 1436H 2015M

Salam Maulidur Rasul 1436H 2015M
“Perpaduan Nadi Transformasi Negara”
Sabtu, 12 Rabiulawal 1436H / 3 Januari 2014M



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Jumaat, 2 Januari 2015

Masjid Jamek Gelang Patah renovasi 2 Januari 2015 updated


Masjid Jamek Gelang Patah renovasi 2 Januari 2015 updated. Dah makin nampak kesan kesan pembesaran masjid ni. Dan. Jangan lupa untuk hadir bagi yang berkesempatan ke Majlis Sambutan Maulidur Rasul yang akan dijalankan pada 10 Januari 2015 bermula jam 8 pagi di sini.

Ahad, 5 Februari 2012

Nasyid Rasulullah


Layanzzz...
Sempena Maulidur Rasul ini..

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 4 Februari 2012

Wawasan Nasyid Team



Dah ada team nasyid dah. Sambutan maulidur rasul nanti nak nyanyi nasyid seround lagu. Cuma... for me; lagu yang dipilih sangat not so kena la. Kalau untuk jangkamasa yang lebih panjang, ok.. fine. Tapi untuk tempoh masa yang kurang, dengan kekangan masa lagi. Better tukar kepada lagu yang biasa orang dengar. Sebab nak tune team punya lagu bukannya senang. Apa pun.. all the best la untuk team nanyid nih. Nampak iqa jadi lead tu. Tu pun satu hal jugak tu. Jap nak jap tak nak. Kekeke...



Testing awal... sementara nunggukan yang lain sampai



Operasi salin senikata, kes printer aku dah bengong.. tensen tul nak harapkan printer yang satu nih



Sesi taklimat bermula. Kusyuk tu memasing..



Test sambil duduk duduk. Janji leh ikut dulu...



OK... ready.. test seround dulu..



Apa lagi la pengarah muzik ni nak tukau..



Key... sambung balik...



Si kecik pun sibuk nak join jugak...



The whole team ngan si kecik ziqri pun join sekaki. kekekeke..

Sabtu, 9 April 2011

Maulidur Rasul SA Nusa Perintis

Klik untuk gambar yang lebih besar
3 program sekali beb..
Ni baru bebetul sibuk ni ha.. ambik kau.. program minggu lepas punya. Hari Ahad lagi. 3 program sekaligus di Sekolah Agama Nusa Perintis. Memula program sambutan maulidur rasul. Setel ja sambung ngan program mesyuarat agung PIBG dan last sekali baru majlis penyampaian hadiah. Iqa dapat nombor satu untuk tahun lepas. Dapat beg itam. Yang best pastu siap ada cabutan bertuah. Dapat lagi sekali. Nasib baik sungguh..

Browse lagi untuk 8 picas lagi



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ucapan guru besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
pengerusi @ ydp

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
penyelia sekolah agama

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
persembahan pelajar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
penceramah jemputan, dari jpn johor

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
sepupu iqa si puteri pun dapat nombor satu kelas dia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
iqa cam biasa, amik hadiah pastu lari

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
hadiah yang kami wak balik itu hari


Enjoice...Sharing is power!!!

Jumaat, 26 Februari 2010

Salam Maulidur Rasul

SALAM MAULIDUR RASUL

dari aku kepada semua


Maulidur Rasul (dalam bahasa Arab bermaksud kelahiran Rasul) adalah hari bersejarah keputeraan Nabi Muhammad. Hari ini jatuh pada hari ke-12 bulan Rabiul Awal sempena kelahiran Nabi yang jatuh pada pada hari Khamis 12 Rabiul Awal Tahun Gajah bersamaan dengan 23 April 571.

Setiap tahun pada hari itu, umat Islam di seluruh dunia akan mengadakan majlis memperingati keputeraan Nabi Muhammad s.a.w dengan mengadakan beberapa acara seperti perarakan, ceramah dan sebagainya. Banyak kelebihan dan keistimewaan yang akan dikurniakan oleh Allah Subhanahu Wataala kepada mereka yang dapat mengadakan atau menghadiri majlis Maulidur Rasul.

Kita dapat lihat betapa besarnya kelebihan orang yang memuliakan majlis keputeraan Nabi Muhammad Sallallahu Alaihi Wasallam, kerana bila berniat sahaja hendak mengadakan Maulud Nabi, sudah pun dikira mendapat pahala dan dimuliakan. Sememangnya bernazar untuk melakukan sesuatu yang baik merupakan doa dan dikira amal salih.



Enjoice...Sharing is power