mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label GPS. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label GPS. Papar semua catatan

Jumaat, 13 Disember 2013

Alhamdulillah

Selamat tiba. Jam 1 pagi.


Sent from Samsung Mobile

Isnin, 19 November 2012

Keputusan UPSR 2012

Keputusan UPSR 2012 Keputusan UPSR 2012 Secara Online @ SMS 19 November 2012
*** Terkini ...

Seramai 45,054 calon UPSR (8.94 peratus) berjaya memperoleh 5A, penurunan sebanyak 0.54 peratus berbanding tahun lalu. Jumlah itu merangkumi 27,681 (10.61 peratus) calon bandar dan 17,329 (7.51 peratus) calon luar bandar. Pencapaian keseluruhan calon UPSR juga menurun sebanyak 0.01 mata Gred Purata Nasional (GPN) iaitu daripada 2.30 pada 2011 kepada 2.31 pada tahun ini.

Semakan keputusan UPSR 2012 boleh mula diambil di sekolah masing-masing pada pagi ini, 19 November 2012 selepas jam 10 pagi. Semakan keputusan UPSR juga boleh dibuat dengan menggunakan sistem pesanan ringkas (SMS) ataupun secara online. Apa pun, good luck pada semua.

Semak secara SMS

Taip UPSR dan hantar ke 15888 
cth : UPSR AB012AB012 dan hantar ke 15888

Semak secara online

Tiada semakan secara online seperti yang digembar-gembur dalam kebanyakan blog.

Berikut merupakan respon dari admin SAPS.

Mohon maklum bahawa SAPS hanya mengeluarkan keputusan peperiksaan sekolah sahaja dan bukan peperiksaan awam seperti UPSR, PMR dan SPM seperti yang dilaporkan dalam blog peribadi.
Kaedah sebenar menyemak keputusan sebenar UPSR adalah melalui sekolah dan SMS sahaja.
Harap Maklum

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Selasa, 13 November 2012

Jelajah GIS SKM SK Pendas Laut

Habis meeting, terus gerak ke pendas laut. Nak buat testing pembacaan koordinat guna garmin untuk dibandingkan dengan google maps. Alhamdulillah. Test pembacaan dia dua sekolah. Dedua sama dengan google maps. So, kita akan buat pemverifikasian guna google maps sepenuhnya.

ps : jangan tak caya ini kat jb yer...









Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 11 Disember 2011

Google Latitude



Ni memang dah dua kali bantu aku. Bukannya tak bawak gps. Tapi certain time, aku lebih suka pakai latitude sebab dia guna google map yang lebih aku familiar.

Bils guna gps, kita lebih cepat untuk cari places. Tapi dalam keadaan yang aku pun tak tau aku kat mana and lebih familiar dengan map, better untuk guna latitude. Just klik tempat yang kita dah detect, dan ambik direction. Lebih kurang sama fungsi dia ngan gps, sebab dia akan show dimana kita berada.

Alhamdulillah...

^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Sabtu, 25 Disember 2010

Penandaan GIS SJKC Thorburn

Klik untuk gambar yang lebih besar
Sekolah baru di daerah JB, tapi lama di daerah Kluang; pindah lokasi.
Pagi Rabu lepas aku gi menanda GIS kat sekolah baru tukar nih. Letaknya kat Bakti, Mutiara Rini. Senang ja nak jumpa sekolah ni. Bangunan baru dan besar. Masa aku sampai, kerja-kerja menaiktaraf facilities sekolah masih berlangsung. Terus baca koordinat guna GPS aku, pastu baru jumpa guru besar. Maklumkan user dan password sekolah untuk web PPDJB, terang pasal pengurusan maklumat. Dah setel terus balik ofis balik>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Masih lam proses naiktaraf. Pas ni ada la logo dan nama sekolah depan nih.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Siap ada court basket tuh.. nanti mesti naik bumbung punya kat sini. Target aku la kan.

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 5 Disember 2010

Garmin Nuvi 1250 : tested

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 5 Disember 2010
Masa : 10.00 pagi
Tempat : Serata JB
Mood : Tip top!!!

Hari ni baru berkesempatan nak ngetest Garmin nuvi baru nih.. Ni garmin model baru, ganti model 205 yang biasa aku pakai nih. Si azam gatai bebenor nak makai bende alah ni. Pastu aku kasik dulu aku punya.. Pasal aku nyer dah hapdet peta bulan 9 punya.. Pastu untuk azam kena la aku beli yang baru.. Dan mana la aku tahu 205 punya model dah tak kuar lagi. Nak tak nak beli la model 1250 nih.. Harga pasaran lam RM550.. Sekali masa PC Fair itu hari, leh la pulak aku pow tokei kedai tu sampai dapat RM485.. Beli aje la..

Apa kelebihan nuvi 1250.. Yang pertama dia ada dual screen bila nak masuk simpang yang bersimpang siur orang putih cakap. So tak ler teragak agak mana simpang yang nak amik. selain tu, dia punya sistem lebih laju mencari tempat. Tapi yang aku perasan, nak on lambat sikit dari 205. Apa lagi kelebihan dia.. dia lebih nipis.. Tu jer kot.. Nak tengok lebih klik baca lebih >>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni isi perut lam kotak dia.. Takde la semak cenggini, ni aku yang selongkar.. tu pasal semak samun tuh..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lebih cantik(?!), nipis

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nampak cun kan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni dia punya pemegang.. juga lebih nipis

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah disambungkan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Charger lam keter pun lebih elegen dia wat

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tambah satu lagi aksesori baru.. ni kira tapak kekal lam keter..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nipis kan.. tapi maybe aku suka 205 yang lebih bulky.. hitam itu lebih menawan kot

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah sambung

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Camni la kedudukan dia lam keter

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah letak dah..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah sedia untuk bekerja.. untuk tunjuk dual map tu nenanti la aku hapdet.. tak berani lagi nak letak.. takkan nak drive sambil amik gambo kan..

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 12 September 2010

Selamat tiba ke bumi Gelang Patah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 11 September 2010
Masa : 9.45 malam
Tempat : Rumah den
Mood : Penat.. nak tido

Alhamdulillah.. Dah selamat tiba ke bumi gelang patah ni. Penat hari ni. Dengan jem nyer.. dengan berenti nyer.. Sampai dah masuk johor, traffic pun dah mula slow down.. Huhuhuhu.. Dah.. Aku nak tido. Penat. Kalau nengok info dari GPS aku.. Total travelling time jer lagi 5 minit cukup 10 jam dimana masa rehat jer dekat dekat dua jam. Pergghhh.. Total travelling km dah 740.5km.. Waaaa... sangat jauh rupanya aku travel cuti nih..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 4 September 2010

Garmin 30082010 updated map

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 1 September 2010
Masa : 7.00 pagi
Tempat : Lam keter
Mood : Banyak aku nak kena setel pagi nih..

Ready to use map dated 30.08.2010
Map fully customised
Just copy into your garmin nuvi
Yang best icon semua dah upgraded into new look

Apa yang pasti, pagi tadi aku test dulu. Pasal ni aku compile sendiri. Ye lah, taknak macam yang mula-mula aku compile dulu. Siap boleh hang lagi.. Tapi tu cerita lama.

Start keter, on gps, go to PPD. Sepanjang jalan OK, nice.. Dengan icon baru; yang lebih jelas dan cantik.. cool.. Lam kul 10 ni nak ke Batu Pahat.. Meeting 3 hari..

Download here

Enjoice...Sharing is power!!!

Rabu, 6 Mei 2009

Alert to GPS user



Assalamualaikum semua....

Kepada pemilik2 GPS.... panduan keselamatan saya dapat daripada pihak POLIS.

1. Pastikan GPS anda gunakan PIN no. Jangan biarkan GPS anda bebas digunakan tanpa PIN no. Sebabnya, ada kes dimana pihak yang mencuri kereta mereka akan gunakan GPS tu untuk mengesan rumah anda, lebih2 lagi jika kita buat setting HOME di GPS tu..... pulak tu.... kunci rumah kitapun ada di dalam kereta tu...... Keselamatan kita terancam......

2. Jangan tingglkan kunci rumah/office di dalam kereta. Ada kes kereta dipecahmasuk, GPS hilang bersama kunci2. Mudah bagi pencuri nak masuk ke rumah kita.

3. Kalau boleh kita ubah setting kat GPS..... yang kita simpan sebagai HOME tu adalah coordinate balai polis...... heeee..... nanti bila dia tekan butang HOME.... terus menuju ke balai polis......

Just to share.....