mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label kejohanan olahraga zon skudai 2010. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label kejohanan olahraga zon skudai 2010. Papar semua catatan

Rabu, 3 Mac 2010

Sambil menyelam minum airnya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarWahh.. lepas jer en.kadir bagitau pasal cara nak settle masalah fiber optik tadi, aku makin eager nak balik ke sekolah. Wauu.. Baru aku tau, bila kilat atau trip automatik dia akan putuskan. Pastu kena reset balik, dengan cara cabut line di kedua-dua hujung point, Pastu sambung balik. sampai jer sekolah tengok shahir ada lagi kat makmal. Suh dia jangan tutup lagi. Aku masuk. Off power. Pastu cabut semua. Pastu gi semua rack-rack lain, off, cabut semua point fiber gak. Dah tu baru aku sambung balik. Test kat pusat akses.. Takdepapeyeiii jer.. alamak.. tensen ni. Gi lak lab.. Teringat lak kata Che Din pasal teropong lam kabel tu. Cari cahaya katanya. Sekali aku nengok memang ada cahaya merah tu.. waaa.. ingat aku kena bohong tadi. hahaha.. buat dua kali lagi.. Pastu hasil sama jer.. Gi hantar Iqa dulu la..

Sekali aku balik. Nampak shahir kat kantin. Dok urus bola. Yelah.. sekolah aku handle bola zon skudai lagi. Sekali soalan dia pada aku.. ada kunci makmal tak? aku nyer tertinggal lam makmal.. Sudah.. Tensen nyer.. terus tak leh wat paper.. huhuhuhu.. tunggu cnn datang jer la esok.. Sesambil tu aku dok lepak jap kat padang melepaskan kebosanan yang melanda..

::Klik untuk cerita penuh::


©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sesi pendaftaran kat kantin.. best gak lelepak kat kantin ni. dan tetiba aku terasa lapar.. tadi en.kadir suruh makan dulu aku taknak.. eager nyer pasal.. padan muka aku. sib baik aishah kasi makanan; bahagian dia kat aku pasal dia diet.. hehehehe.. aku doakan kau bertambah slim lepas ni.. Aminnn...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni la tangan si aishah.. dia ngan shahir bertugas untuk pendaftaran hari ni. esok orang lain la pulak..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
shahir tengah memeriksa senarai pemain.. takut semua budak tu. cam nak kena masuk kem tahanan jer kan.. sib baik kunci keter ada lam kocek dia.. kalau tak... harus disebat sorang-sorang budak tu.. hehehehe

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Cam nak nangis pun ada dah tu... haaa.. tu lum lawan lagi tu..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pemeriksaan bersenjata perjalanan majlis oleh komander abang usop.. lagi nangis bebudak ni kalau abang usop yang memeriksa pemain nih..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni pulak abang ustaz sajoli, tadi dia nak pinjam card reader aku, pasal bluetooth dia wat hal. Sekali aku check beg aku tak ade la pulak.. apo kono ni kerol..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sesi memanaskan badan ditengahhari yang dah sedia panas.. adooohaiii.. korang tak panas ka.. pengadil pun lum cukup lagi woii...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Barisan pengadil.. sekali sorang datang lambat daa.. bak kata hazim.. bola zon skudai lagi terel dari epl.. pasal zon skudai player tunggu pengadil, epl mana ada beb..



Enjoice...Sharing is power!!!

Rabu, 10 Februari 2010

Video-video Olahraga Zon Skudai 2010



Video ni merupakan video yang si shahir ambik semalam semasa dia dok jaga tengok peserta lari. Hebat tul.

Sambil bertugas pun boleh ambik bideo ka..
Alaa.. Aku tangkap peserta kelapan. Tu dah acara akhir.. mana ada peserta kelapan.. Paling tinggi enam jer..

Patut la tengok dia enjoy jer merakam guna videocam paling canggih, yakni henpon dia. Tahniah kepada encik shahir.. Korang leh nengok lagi bideo-bideo dia kat youtube dengan men'search' di bawah user aslindskodeng.. (ish..ish..ish.. no komen, walaupun terasa nak komen)



Kejohanan Olahraga MSS Zon Skudai 2010

©2010mknaceunlimitedKejohanan Olahraga MSS Zon Skudai telah berjalan dengan lancar bertempat di dua tempat. Kejohanan yang melibatkan acara padang telah dijalankan pada 4 Februari yang lepas bertempat di SJKC Kuo Kuang 1.

Pada hari ini, acara balapan telah dijalankan bertempat di Stadium Hassan Yunos, bermula seawal jam 9 pagi. SKTTA1 telah diberi tanggungjawab menyediakan quatermaster.

Acara saringan telah dijalankan pada sebelah pagi dan berjaya diselesaikan tepat jam 1 tengahari. Selepas rehat dan makan tengahari, acara akhir mengambil tempat tepat jam 2.30 petang. Kejohanan ini seterusnya dirasmikan oleh wakil PPD, iaitu En. Ahmad Taufik bin Hamzah.

SKTTA1 dapat meraih 3 pingat gangsa. Sekolah terbaik keseluruhan jatuh ke tangan SJKC Kuo Kuang 1. Tahniah diucapkan kepada semua peserta.

::Klik untuk cerita penuh::


©2010mknaceunlimited
Peserta-peserta berdebar-debar menanti pelepasan..

©2010mknaceunlimited
Sukahatinya.. sapa lagi kalau bukan bebudak sekolah aku sendiri...

©2010mknaceunlimited
En. Shahir pun ada kat sini jugak ker.. Habisla IT sekolah aku...

©2010mknaceunlimited
Sudah mula berlari.. Hoyeee...

©2010mknaceunlimited
Ustaz Sajoli pun ada... pergghhh.. ramainya yang dari sekolah aku.. lum masuk aku ngan hazim lagi tu..

©2010mknaceunlimited
Bebudak QM bawah aku ngan hazim.. Issshhh.. macam rusa masuk kampung tul la korang nih..

©2010mknaceunlimited
Indahnya suasana stadium pagi ni. Tu tak kira kepanasan tahap melampau lagi tu. Pipi aku masih terasa perit lagi ni..

©2010mknaceunlimited
Waaaa... kasut florosenn.. I like..

©2010mknaceunlimited
Apa stail daa.. hantam saja laa..

©2010mknaceunlimited
Geng gaban bertopi merah.. selepas makan nasi, bertambah gaban perangai memasing..

©2010mknaceunlimited
Aiiihhh.. Thaipussam dah habis la..

©2010mknaceunlimited
Haaa.. tengok tu.. masih lagi ceria..

©2010mknaceunlimited
En. Taufik berucap dan merasmikan penutup kejohanan..

©2010mknaceunlimited
Layannn.. Dapat gak la pingat kan...

©2010mknaceunlimited
Sekolah terbaik keseluruhan, SJKC Kuo Kuang 1

©2010mknaceunlimited
Bergambar kenangan sempena tahun baru cina yang bertahun harimau tahun ini..


Slideshow


Selasa, 9 Februari 2010

Seharian di Stadium Larkin

©2010mknaceunlimitedHari ni seharian la aku kat Stadium Hassan Yunus ni. Stadium lebih senang kami panggil Stadium Larkin jer.. Sebut Stadium Hassan Yunus kena pikir dua tiga kali la jugak.. Kesahnya ada Kejohanan Olahraga Zon Skudai kat sini pagi ni.

Pagi ni aku kena in-charge bebudak quartermaster ni. Bebudak pengakap sekolah aku la. Pukul 7.20 kena merentas Angsana, memang haru la jawabnya. Dan memang, pagi ni jem memang giler babas sekali. Tensen beb.. Alhamdulillah.. berkat potong jalan dalam beberapa kali berjaya gak kami sampai sana lam kul 8.45 pagi. Semua sekali lak tu.

Sekali tengok, si Shahir ada kat sana, si Sajuli tu ada kat tangga sinun. Habih la bilik-bilik khas berkait ICT sekolah aku hari ni, tutup rapat la jawabnya. Semuanya pakat kuar khusus untuk olahraga zon skudai ni nampaknya.

::Klik untuk cerita penuh::


©2010mknaceunlimited
Bebudak QM aku.. dah macam dugong jumpa pantai gamaknya. Troli pun pakat jakun nak naik reramai.. Sian tul aku nengokkan. Ada jugak yang kena sedas dua ngan aku ni..

©2010mknaceunlimited
Aku??! Pun cam dugong jumpa bendela jugak ka hahahaha.. asik orang len jer posing, aku pun nak gak.. ni kamera kedua aku yang disnap oleh hazim..tq tq

©2010mknaceunlimited
Snap sendiri maaa... kalau aku bawak ultra mesti lagi besh ni.. hehehe.. bersama atlit sementara tunggu acara petang.. Tu apasai buat peace depan cikgu, dah cam kena jolok idung pun ada.. hahahaha

©2010mknaceunlimited
Dapat la 3 gangsa.. semua acara berpasukan.. jadi la..

Gambar-gambar penuh acara akan dimasukkan kelak. La ni tak larat lagi la gamaknya...