mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label accident. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label accident. Papar semua catatan

Isnin, 20 Julai 2015

Back to nature 2015 : Santai di Sungkai after Sungkai - Rawang jam


Back to nature 2015 : Santai di Sungkai after Sungkai - Rawang jam. Perghhh.. Jam pertama kami. Trafic makin slow. Terus bukak Plus Apps. Dua dot merah. At last ambik keputusan masuk jalan lama. Singgah masjid. Syok la pulak. Terus jalan ikut jalan lama yang boleh tahan. Dua lane tu. Masuk balik kat slim river pasal kat sini dah tiga lane highway. Nampak kesan accident bas ekspress terbabas tu kat rawang. Asalnya nak singgah makan, tapi pasal dah janji ngan kebudaks... sungai buloh, here we come

Sabtu, 7 September 2013

Muar : The place where my savvy got rabak


Muar : The place where my savvy got rabak. 18 Januari. Memang tokleh lupa punya. Kat sini la my savvy got rabak bontot. Tu pun seket jah. Ekekeke. Citernyer, kat trafik light sebelum muo. Tah mana tempat ntah. Yang ada simpang empat, ada pekan kecik sikit tu. Sekali ada satu triton ka pajero ntah... punya la laju terus langgo aku nyer bontot savvy. Aku ketepi dia terus mecut blah. Hampeh tul. Sebab aku nak kejo majlis bersama MB teruih jalan ja la.. dia mecut arah lain. Huhuhu... Layannn...

Khamis, 15 November 2012

Accident at kulai traffic light

Actuallyaccident ni berlaku bebetul bersebelahan ngan aku sebelum aku buat u-turn untuk ke gerai makan sebelah ni. Lori depan memang bawak cam haram pastu brek mengejut. Lori putih belakang tak sempat nak buat apa, sondol belakang lori kelabu tu... Ish ish ish... nak buat camner kan... mintak dijauhkan daripada kita semua...

dah sejalan tak bergerak... depan tu trafik light tu

bomba datang... lepas tengok keadaan ok, terus gerak balik. aku pun tak tau sapa yang call bomba

polis pun dah sampai

driver belakang ke balai, yang depan dah jalan... tinggal lori putih tu aje


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Rabu, 18 Januari 2012

Slow traffic



Masa balik a bit slow. Maybe banyak traffic light kat sini. Selain tu lori memang banyak. Sikit sikit lori. Terserempak pulak satu accident kembara ngan lori. Harap semuanya selamat.



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
mknace xperia

Ahad, 5 Disember 2010

Apa dah jadi nih!!!

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tensen betul da.. sekali check bebetul, rupanya gambar hari last hilang dari CF kamera aku. Apa kes la pulak nih.. Adoihh.. Pening kepala. Dah memang aku tak ngecheck kamera pun sebelum nih, pasal semua gambar aku dah copy masuk lam external HDD untuk dari hari first ke makan malam last tuh. Untuk hari last memang lam kamera semata-mata. Habishhh... dan tanpa mengecheck terlebih dulu.. Aku kasi format la pulak CF aku tu. Bila aku carik lam HDD.. yilekk poringgei la.. Huhuhuhu.. manyak sileh loo..

Apa boleh buat.. Nasik sudah menjadi bubur. Lepas ni kena lebih beringat.

Enjoice...Sharing is power!!!

Jumaat, 17 September 2010

Huhuhu ... Abis rim keter aku

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 17 September 2010
Masa : 12.50 tengahari
Tempat : Stesen Minyak Esso
Mood : huhuhuhuhuhuhuuuu...

Adohaiii.. tensennya aku hari ni. Lepas isi minyak tadi, masa aku nak belok keluar dari pam minyak tu, tetiba dengo bunyi yang sangat kuat dari belakang.. Sudah.. apa yang sangkut nih.. Jalan macam ok, tapi lam kepala tersarang pelbagai persoalan. Sekali sampai larkin, turun tengok belakang.. tak de pape pun.. Pasal hujan pun agak lebat terus gi semayang jemaat dulu. Masa balik, sempat lagi beli kerepek yang iqa ngan mama suka tu. sampai ppd, hujan pun dah kurang, baru dapat nengok bebetul.. Huhuuhu.. abis calar rim keter.. sib baik tak meletup tayar keter. Alhamdulillah.. walaupun calar sikit, tapi sekurang-kurangnya masih selamat aku bergerak ke sana sini.. Nanti bila aku servis nanti, bukan lama lagi pun; sabtu minggu depan jer.. aku nak suruh dia check bebetul tayar aku tu..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Huhuhuhu!!!!

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Huhuhuhu!!!!Huhuhuhu!!!!

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
HuhuhuhuHuhuhuhuHuhuhuhu!!!!

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 15 November 2009

Saujana Impian Road Accident



Saujana Impian Road Accident between a trailer and an Avanza. The trailer slipped on the slippery road and crash into an Avanza drive by-side.



Selasa, 10 Mac 2009

Damn this Waja JGE 3981

Photobucket
Taken at Pulai Perdana Using Nikon D70s Focal length 17mm | f5.6 | 1/60s

Look at my cute litte car
now she has a little scar
After a silver waja plated JGE 3981
just bump into her while reversing
To this $*!%# driver
Don't you $*!%# have a little bit of manner
even to come out
and say i'm sorry
dah la langgar keter aku
buat bodo jer blah
tak reti gostan ke
bodo
punya la besar jalan
yang keter aku jugak ko tala
tu pun aku dah hon
kalau takk..
kalau aku jumpa keter ko sekali lagi
aku memang nak tarik ko kuar
just to see your damn face
sorry
but you're really a big damn no manners $*!%#



Jumaat, 6 Mac 2009

Mari re'wired' switch baru

Photobucket
Taken at Bilik Server SKTTA Using Sony Ericson K750i f2.8 | 1/20s

Dah la sampai sekolah lambat
Networking aku totally out
Banyak betul dosa aku ni rasanya
Sabar jer ler



Aku test ping laptop ke router direct.
OK
Aku test ping laptop ke AP
OK
Aku test ping laptop ke router melalui switch.
Hampes!
Aku test ping PC ke router.
Hampes!!
Aku test ping PC ke PC lain.
Hampes!!!
Aku tarik semua cable kat switch

Photobucket
Photobucket

Aku sambung dua cable jer
Laptop + Router
Tiap-tiap port aku test
Siap lampu nombor 23 menyala tak padam lagi
Sahih la ni.
Aku mintak dila ambik switch pusat akses yang tak pakai dah
(Sib baik hari tu pau switch baru kat YB)
Aku sambung laptop + router jer
OK.
Dah..
Aku bukak switch server tu, terus aku ganti jer
Aku tepon cik mail
Dia cakap memang teruk semalam
Area ni blackout lagi
OK ler tu
Lam 10.50 telekom sampai
Check + dia cakap ibu sawat yang out
Dia gi settlekan
Pas tu sumer dah OK
Ni aku settekan port 1 - 6 dulu
Pas semayang nanti aku settlekan yang lain

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Pas semayang aku sambung sumer port 1 - 22
Check semua PC
Just nice
Semua OK
Kecuali PC Guru
Ni pun ari tu bengong pas kilat
kena network card dia

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

GITN datang
Dia tanya dah OK ker
Haah
Dia contact ibu pejabat test line
Semua dah OK
Sebelum balik dia kali satu AVR
Ambik jer ler
Aku mintak lightning arrester
aku tak kira la
line lembab ker aper pas ni
akunak sambung gak line tepon tu kat lightning arrester

Photobucket

Kemalangan di jalan Lima Kedai

Photobucket
Taken at Jalan Lima Kedai Using Sony Ericson K750i f2.8 | 1/25s

Wah.. Pepagi lagi dah jam kat depan masjid lima kedai
Kawasan ni boleh tahan gak bahayanya
jalannya lurus tapi
banyak dah rasanya kemalangan berlaku kat sini



Photobucket

Aku sampai kat sini lam 6.55 pagi
nampak kereta dah berbaris panjang
habis kata aku
ayang selamba jer ajak patah balik ikut jalan lain
nak ikut jalan mana
ni jer jalan yang ada
dah lepas lima kedai dah

Photobucket

jalan kat sini memang lurus
tapi memang gegila kemalangan yang berlaku kat sini
aku sendiri pernah eksiden ngan bebudal sekolah naik motor kat sini
biasanya memang motor ngan kereta
jalan dah lurus tetiba kat depan selekoh
tu masalah dia
pagi ni pun rasanya kes yang sama

Photobucket
Photobucket

lam kul 7.10 baru bergerak sikit lane sebelah
lam 5 minit pastu baru kitaorang leh gerak
sekali tengok memang betul
motor ngan keter
motor hancur remuk
langgar berdepan
sian
apa boleh kata lagi
harap-harap tuannya selamat

Photobucket
Photobucket

yang pasti
aku lambat ke sekolah hari ni
itu pasti