mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label preparation. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label preparation. Papar semua catatan

Isnin, 12 Januari 2015

Back to School 2015 : Last kopek preparation


Back to School 2015 : Last kopek preparation. Ingatkan dah setel. Ada lagi yang runcit runcit. Iqi ngan kasut hitongnya. iqa dan inaz ngan beg pensel sekolah agama. layan ajer la...

Selasa, 17 Disember 2013

Preparation Taklimat Persediaan Awal Tahun 2014 Pengarah Pendidikan Johor

Preparation Taklimat Persediaan Awal Tahun 2014 Pengarah Pendidikan Johor. Tempat Dewan Raya Bandar Putra. Venuenya esok pagi.

Ahad, 6 Mei 2012

PERTANDINGAN BAHAS BAHASA MELAYU ALA PARLIMEN SEKOLAH MENENGAH PERINGKAT KEBANGSAAN 2012 - VENUE PREPARATION

Ok.. Jom bertolak ke venue akhir. Nak check preparation sana. JK aku lebih kepada dokumentasi, n for majlis last we will present the whole picas n video sepanjang program. Jadi, aku mesti tengok camner dewan akhir tu, apa yang ada, n apa yang nak kena setelkan sebelum program bermula.



Jom gerak..



Sampai around 10.30 am tak silap aku. Ni ler bangunan untuk venue akhir. Bangunan Sultan Ismail, di mana letaknya Dewan Undangan Negeri. Jom kiter...



Ada treler potimus prime... kekeke.. treler BTP. Satu treler lengkap tu ngan 37 petugas... Just for venue akhir sahaja.. Wauuu.. Banding kami yang just 5 orang jer tolak aku la kan..



Ni dewan untuk majlis akhir. Pening aku sepagi ni. Call punya call, at last dapat jugak cakap ngan person in charge. Yang peliknya dia tak aware pasal penggunaan lcd untuk majlis akhir. OK fine. Ada miscommunication, somewhere. So, dia akan setelkan 2 lcd untuk majlis tu. Alhamdulillah.



Ni la dewan untuk majlis akhir tersebut. Ada 3 lcd dan 3 skrin. Aku mintak dua sahaja digunakan. Yang tengah tu, biar ajer jata negeri tu terpampang. Rugi la kalau design yang cantik tu disorok kan.



OK. Setel kat sini. Alhamdulillah. Semua dapat diuruskan dengan baik. Esok. InsyaAllah semua akan berjalan lancar. Terima kasih pada semua yang membantu.



Dah setel kat tempat aku, pergi nengokkan kan venue untuk final debate. Perghhh... Team BTP sedang buat pemasangan dan test run untuk final esok..



Sempat lagi nyibuk nyelit tu.. Kekeke..



Masa nak turun semula ke parking keter... Boh seround..



Keter si Hakim yang kitaorang naik beramai ramai... TQ Hakim...

Posted via Blogger PC edisen

Ahad, 13 November 2011

Preparation - settled

Cam biasa, setiap kali outstation; aku mesti prepare semua baju aku, ber"iron". Kalau seminggu, seminggu punya baju la. Dan biasanya aku akan setelkan sekali baju-baju yang lain. Senang. Tak payah pening-pening nanti...


Published with Blogger-droid v2.0.1

Rabu, 1 Jun 2011

Seharian meronda pekan Baling

Memang boleh kata seharian la kitaorang merayau kat pekan Baling semalam. Hari ni nak ke Langkawi, tu yang semalam pakat kuar buat preparation.

Paginya kuar cari baju, cari susu, merayau segala. Sebelah petangnya cari pelampung segala. Yang bestnya, siap melantak aiskrim sama burger dekat pasaraya Aneka.
Published with Blogger-droid v1.6.9

Sabtu, 28 Ogos 2010

Sumbangan Anak Yatim PPD Johor Bahru - Pre

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 26 Ogos 2010
Masa : 8.30 pagi sampai balik
Tempat : Bilik Mesyuarat PPDJB
Mood : Gumbira bak layang-layang terbang melayang

Pagi ni usaha membeger bilik untuk program malam ni berlangsung dengan lebih meriah.. Meja-meja lam bilik mesyuarat mula diangkat keluar, tikar dan sejadah dah mula diangkat. Backdrop mula dipasang; yang kemudiannya ditukar ganti, pasal ada sikit kesalahan untuk puspanita. Tapi semuanya berjalan lancar.. Yang pasti, ramai yang stay terus sampai ke majlis; termasuklah aku.

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jom angkat semua

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sekali ada skirt daa.. kena la bukak dulu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
OK.. jom kita kerjakan semua meja-meja ini

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Semua kasi angkat keluar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Habis meja semua kena angkat

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bagus nih.. dan hari ni baru nampak ada design rupanya kat meja-meja nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah hampir clear dah haa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Siap guna troli lagi tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tengok.. kan dah clear dah.. tinggal nak sapu, mop dan bentang tikar jer lagi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sementara nunggu tikar, pasang poster dulu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni akan jadi bilik semayang pompuan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bilik sebelah ni la jadi main untuk majlis nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sumbangan kepada anak yatim nanti

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
PA pun dah start pasang dan ditest

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Suasana kat atas.. meja pun dah start ada

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nampak tak sumbangan tu dari atas..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sesi betulkan balik poster.. pasang yang baru aje

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Minyak baru sampai..

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 6 Mac 2010

Last before the storm...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarNi merupakan pagi yang terakhir untuk memastikan semua yang sepatutnya ada, siap. Sekali jalan...nampak cam OK.Tapi aku rasa cam lama sangat montaj dia. So kekalkan hanya untuk anugerah yang pertama sahaja.. Button juga kena kemaskan supaya si hakim senang nak tekan nanti. Tajul n Azhar terpaksa keluar lagi untuk menyetelkan gambar beberapa sekolah yang masih belum ada gambarnya.. Rasa-rasa macam dah ok kot untuk full rehearsal petang ni.. insyaAllah...





::Klik untuk cerita penuh::


©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tatkala dok wat final prep ni dengor kompang kat sebelah.. sesaja jengok ikut tingkap.. apa la yang dibuat bebudak nih...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Hunaidi menyetelkan beberapa grafik yang masih perlu dimasukkan..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Hakim dah start gabra dia dah..pastu semua pakat keluar untuk jemaat..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sesampai kat sekolah nengok penuh jer dewan.. ooo.. wat rehearsal anugerah ropernyer..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Setiap aliran nomor 1 sampei 5 dapat hadiah...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sukanya korang...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni apasai sedih jer tak tau la...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni aku amik masa lelepak ngan en.maarop.. dah ke 22 dah..fuhhh...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dulu masa aku kat kusess dulu aku selalu cakap aku teringin sangat nak buat something untuk majlis yang dah lama, kat sini aku dapat...



Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 28 Februari 2010

Persediaan untuk baby mkn jr.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarMalam ni mama dah start mengemas bakul baby mkn jr. Bila lagi nak ngemas, ni dah nak sampai due dah ni. Ye lah tu. Memang dah dekat sangat dah due ni jer. Nak harap bapak dia. Tak tau la bila dia nak siap. Nyonya Mener dia tau la beli.. Hehehehe.. Kutuk diri aku sendiri kira ok lah kan. Kalau ada yang terasa tu, paham-paham sendiri la yerk..

Adik inaz dengan iqa pun menyibuk gak dok melepek kuis-kuis barang-barang baby ni. Banyak barang inaz dulu yang mana leh pakai kuarkan semula untuk dibasuh. Ala.. takkan barut semua nak beli baru kan. Lagipun ni semua mama sendiri yang jahit. Kualiti leh tahan lagi la untuk baby mkn jr. nih..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Banyak tu barang nak kemas.. takpa.. mama terer.. yang best siap inaz nak pakai jugak stokin @ kasut ni. Mana muat dikk..


Enjoice...Sharing is power!!!

Jumaat, 5 Jun 2009

Kenduri Atuk Mis - Prep

PhotobucketMalam ni memang kena pergi rumah Atuk Mis ni. Esok dah nak buat majlis nikah. So, lam kul 9, lepas ambik Nek Yang dan Nek Ngah; langsung pergi ke sana. Tengok pelamin kat depan pun masih kosong. Bior betui mak andam ni. Dah nak langsung dah majlis ni. Ape ke lewat sangat pasang ni.

Pas tu terus ke dapur. Angkat periuk, masak air. Iqa ngan adik dah tak ingat dunia lagi dah. Biasa la, orang ramai kan. Yang dah beso ni takkan nak main sekali kot. Apa yang boleh tolong, kita kasi settle dulu la.

Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket

Pastu cam biasa masuk ke bilik pengantin. Tengok apa yang ada, macamana nak amik esok-esok nanti. Apa pun tengok sendiri la. Aku pun dah tak larat nak nulis dah ni. Esok pagi dah kena ke semejid, amik gambo nikah, pastu petangnya amik gambo nikah kat Tun Aminah lak; malam berinai la pulak. Mata ni tak nak lelap lak. Camner nak survive ni esok-esok ni.

Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket

Yang bestnyer, balik rumah atuk dah balik.. ada manggis tuh..

Photobucket Photobucket


Slideshow




Chiaoooo...
__________________________________________________________________________
Mohamad Khairul Nizam | 07-5101621 | 0163176350 | 0136042404 | mknace@gmail.com