mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label tapah. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label tapah. Papar semua catatan

Rabu, 15 Julai 2015

Back to nature 2015 : kisah jem di lebuhraya


Back to nature 2015 : kisah jem di lebuhraya. Tiga kali aku kena semalam. Slim river sungkai, tapah gopeng, terowong menora sungai perak. Bayangkan aku tiba di tanjung malim jam 3 pagi, aku sampai ipoh jam 7 pagi. Pecah kepala tu. Pastu. Terus masuk jalan lama. Tak rela aku nak tempuh lagi dua atau tiga. Alhamdulillah. Selamat tiba tanpa jem lagi.

Sabtu, 9 Jun 2012

Cameron Highland Breakaway

Adik inaz yang dah lembik dah tu...
Ya... Setelah adik inaz dan ziqri muntah teruk sampai tertidur, akhirnya kami dapat jugak menjejakkan kaki ke bumi Cameron Highland. Kami naik ikut simpang pulai. Walau jalan dia landai tapiii... muntah tetap muntah.. Yihaaa... Adik tobat tak nak naik Cameron dah... katanya la... So, aku berenti dulu kat Ladang strawberi nih... Pegang-pegang kata orang. Yang bestnya.. adik inaz tak nak naik keter dah.. Takut muntah katanya.

Perjalanan diteruskan ke Kea Farm. Kat sini la kami makan tengahari. Apa aja yang ada. Burger pun berger la. Janji rock... Pastu pakat tibai strawberi cekelat la pulak. Dah setel makan baru sopping beso...

And target last sebelum turun, tak lain tak bukan adalah ladang teh. Syok wooo... Baru aku tau Bharat Tea ada 3 tempat berenti rupanya. Tak kisah la.. Janji dapat jalan cameron.. walau sehala. Masa turun ikut tapah, sempat gi beli petai dari gerai pacak orang asli. RM15 untuk semua nih.. Tak tau la aku mahal ker murah. Aku bukannya pemakan petai. Cuma tolong belikan ajer...

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!



Ada ka dok main duri kaktus
Melantak strawberi cekelat
Jalan nak ke Kea Farm yang jem tahap gaban
Iqa tak puas hati... cenggini jer buah strawberi...
Melantak strawberi cekelat lagiBerapa gaji dapat nih?
Sesi mengepau sedang berjalanPosing tengah ladang
Lagi aksi posing
dan lagi
Sempat mengetam daun tehNi ler petai RM15 tuh

Babai for now Cameron Highland


Selasa, 31 Mei 2011

Sesaknya hentian rehat dan rawat PLUS

Sepanjang perjalanan balik ke Baling, boleh kata tadak satu pun RnR yang tak berpenghuni. Almaklum saja la, musim cuti sekolah.

Aku berenti di Tapah. Dah macam tin sardin di semua tempat. Beli buah dulu, baru makan. Pastu terus belok kuar kat Kuale Kangso, saja nak jengjalan kampung la pulak kan. Sampai ke Baling around 6 jugak. Alhamdulillah.
Published with Blogger-droid v1.6.9