mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label hospital pakar puteri. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label hospital pakar puteri. Papar semua catatan

Selasa, 28 Jun 2016

Wad Orthopedic Pakar Puteri : Day 4


Wad Orthopedic Pakar Puteri : Day 4. Ish ish ish. Malam ni takleh lelap mata la pulak. Jadi macam malam pertama aku kena antibiotik kat wad. Satu lagi sebab balik je dari follow up tadi, lepas zohor aku terus lelap. Sampai jam 6.30 petang baru terjaga. Memang sesuai la kot aku habiskan siri telenovela ni.

Kisah last day aku kat wad. Pagi tu doktor kata perkembangan aku bagus. So. Dia akan bagi pil untuk aku teruskan treatment kat rumah. Apa pun check dulu darah sebelum aku di discaj.
Selang beberapa minit datang nurse untuk amik darah. Cuak jugak. Takut takut tetiba bacaan tak best. Maka tunggu lah aku dengan pelbagai perasaan.

Next masuk nurse lain pulak. Meh saya nak buang benda yang paling awak tak suka tu. Aku tak kasi. Tunggu sampai keputusan darah keluar dulu. Kang kena tahan lagi, tak sanggup aku nak dipasang semula.

Masa nunggu tu lama jugak aku dok borak ngan haji shamsurma dan hajah warni ni. Memang salute beb. Banyak Allah nak tunjuk kebesaranNya menerusi dua orang ni. Datang selai sepinggang ja dari Batam. Ada aje orang membantu sepanjang perjalanan dan ketika berada disini.

Aku mula perasan masa hari kedua. Hajah warni minta tolong aku carikan hotel yang murah untuk diaorang tinggal. Kalau ikut hari kedua tu lagi diaorang dah didiscaj. Kena ulang hari selasa. Pastu datang sepasang suami isteri, dia kata ikut nyaman bapak lah mau tinggal mana. Rupanya itu orang yang biaya diaorang kat puteri.

Yang kedua aku pelik bila hajah warni suruh aku check harga tiket ke batam. Aik. Camner dia datang. Rupanya ada orang lain sponsor. Yang ketiga ada seorang perempuan dari kota tinggi datang berikan pakaian pada pasangan tu. Sangat sangat aku pelik. Sayang tirai aki tertutup dan tak larat aku nak selak nengok.

Masa borak hari last tu baru aku tau lebih banyak pasal pasangan ni. Derita hari pertama mereka. Memang datang sehelai sepinggang. Tapi. Memang tak pernah lekang beribadah. Mereka serah penuh pada Allah. Memang Allah nak tunjuk sesuatu pada aku. Hajah warni siap ajar aku solat tasbih. Katanya aku masih kurang kat situ.

Kemudian masuk nurse. Katanya aku dah clear. Dah boleh discaj. Siap jual mahal taknak bukakkan benda kat tangan aku tu. Huhuhu. Selesai semua. Alhamdulillah. Banyak yang aku belajar sepanjang kat sini. Yang paling penting ada yang Allah yang tunjukkan dan nak perbetulkan pada diri aku. InsyaAllah. Aku akan cuba.

Nak tau kena berapa. Rm6k++. Sib baik la ada medical card. Cuepacare. Tu pun ada caj rm80 yang dia tak cover. Kena bayar sendiri.

Isnin, 27 Jun 2016

Wad Orthopedic Pakar Puteri : Day 3


Wad Orthopedic Pakar Puteri : Day 3. Aku dah boleh rasa dapat survive dah hidup ngan tangan berbalut ni. Tak macam semalam. Ngilu sana sini. Sahur tetap tangan kiri. Masih ada rasa kat tangan kanan. Mandi. Tukar baju tetiba rasa gatal yang amat kat paha dan betis. Naik merah jadinya.

Lepak jap. Nurse datang suntik antibiotik. Sejuk weh menerobos tangan kanan tu. Lepak. Boring. Blank jap. Layan tv. Tido. Camtu la hidup aku kat sini. Hahaha. Sesekali nurse datang. Check temperature ngan darah.

Tetiba hingar jap. Ada sambutan hari bapa daa... dapat la hadiah dari pihak hospital. Hehehe. Tq tq. Tak lama pastu mama pulak datang. Siap buat sandiwara pulak ngan kak long. Sian makcik warni depan aku. Usaha dia bangun nak sabarkan. Dia ingatkan aku berbini dua. Hebat tul sandiwara mama ngan kak long ni.

Balik je mama, dah kena suntik lagi. Huhuhu. Sejuk jap. Macam biasa. Nurse tanya sakit ke. Tak. Sejuk je. Sejuk takpe. Takut kalau sakit je.

Malamnya berbuka soto. Aku yang minta makanan berkuah. Susah aku nak makan nasi sebelah tangan ni macam semalamnya. Malam ni lagi teruk aku nyer insomnia. Layan muvi ajer ler. Kebetulan Drisyam Kamal Hasan kat Vasantham. Feberet tu.

Hospital Pakar Puteri : Follow-up Dr. Lim


Hospital Pakar Puteri : Follow-up Dr. Lim. Hari ni banyak persoalan akan terjawab. Cerita telenovela aku pun ada dua siri lagi. Tapi sebab ramai dah tanya dan aku pun dah selesai follow-up ni so terus kita cerita dulu lah. Part telenovela tu nanti aku sambung lagi bila tiap saat dan tika waktunya.
Maka pagi ni terpacak ler aku kat depan spital ni lam jam 8. Atuk yang ngantor. Gi daftar. Pastu terus ke klinik dr lim. Dapat nombor 9 tu. Aiyoo. Pepagi pun dah nombor 9.

Duduk menanti. Jumpa rakan rakan sewad. Borak selfie gitu. Pastu nama aku kena panggil. Hmmm. Doktor suruh buat test darah lagi. Perghh. Kena lagi. Terus ke lab.

Punya la ramai. Tunggu turn. Setel. Gerak balik ke bilik doktor. Haiyo. Memang ramai. Orang sebelah aku baru datang nombor 34 tu. Ish ish ish.

Aku dah nak terlelap dah tetiba misi datang panggil. Terus masuk ye. Doktor nak jumpa. Masuk. Doktor takde. Keluar jap. Kat monitor semua gambo lutut aku je. Sempat la layan jap.

Doktor masuk. Hmmm. Nampaknya dah bertambah baik. Kita sambung sikit lagi antibiotik untuk seminggu lagi. Dari segi keadaan kaki tinggal tak boleh lurus penuh ja lagi dan ada sedikit tension bila berjalan. Bengkok habis dah takde masalah.

So. Apa masalah sebenar aku yang menjadi persoalan selama ini? Masalah jangkitan kuman di bahagian dalam belakang tempurung lutut. Masalah ni menarik sebab kaki aku nampak normal aja dari segi luaran tapi di bahagian dalam bengkak teruk menyebabkan kaki aku tak boleh bengkok atau lurus.
Masa aku masuk. Bacaan protein darah tak salah aku adalah 122. Lepas treatment awal di wad menurun kepada 22. Masa tu aku didiscaj. Tapi tetap masih tak boleh bengkok atau lurus penuh lagi. Cuma bisa dah tak macam yang awalnya.

Hari ni bacaan pun dah makin baik. Dah below 5. Cuma tinggal isu tak boleh lurus penuh dan tension pada kiri lutut bila berjalan. So. Another 1 week aku kena pulun antibiotik lagi dan kalau ikut dr lim nak kasi aku mc lagi seminggu. Tak larat dah baring baring aje.

So. Setel ngan Dr. Lim rasa gembira sikit. Kuman sahaja. Alhamdulillah. Dah hampir selesai dah. Yang lain semua negatif. Gula ka, gout ka. Nope. Mintak simpang.

Ahad, 26 Jun 2016

Wad Orthopedic Pakar Puteri : Day 2


Wad Orthopedic Pakar Puteri : Day 2. Hari kedua baru la mencabar. Hari 1 takde pape sebab banyak ujian dibuat. Pagi tu doktor sampai. Borak borak ngan aku jap. Sambung lepak jap. Sekali nurse masuk ngan wilcha. Doktor nak jumpa kat luar.

Laju dia nolak. Perghhh. Orang ortho semua laju laju eh. Ngeri weh. Sampai ke kaunter utama. Doktor dah tunggu. Tv terpasang dengan gambar mri lutut aku. Bengkak kat dalam kata doktor. Jadi dicadangkan untuk ubat dan antibiotik dahulu. Takde efek baru cerita pasal pembedahan.

So. Tolak balik ke wad. Sambung lepak sambil dok mikir bila la nak dapat ubat ni. Layan borak ngan pakcik dan makcik berdepan aku. Uncle sebelah pun join sekaki. Hari ni juga baru aku tau ada pegawai perhubungan khas untuk pesakit dari Singapura, China dan Indonesia.

Mama sampai pastu. Borak borak. Ucu pulak sampai. Ceria tul aku hari ni. Sambil dok harap ubat dapat selesaikan masalah aku la. Izwan pun mesej nak datang petang tu.

Pastu aku soh mama balik. Takde pape lah. Gi lawat iqa di stf. Aku ambik air sembahyang. Baru je nak solat, 3 nurse masuk. Sori ye cik. Kali ni memang kena pasang jugak ye. Alamak. Terus tergamam jap. Ni ker kaedah ubatnyer. Huhuhu.

Suruh pasang sebelah kiri dulu. Udah ditebuk katanya urat aku membengkak. Ubat tak jalan ni. Nak tak nak kena jugak pasang belah kanan. Dah tak suci lagi. Sakit menyucuk. Hilang rasa sakit kaki tu. Terkaku aku sepetang. Tokleh nak gerak langsung. Baby pun tak gini kata nurse tu. Hehehe.
Petang tu aku dah tensen. Tangan kanan aku rasa sangat tensen. Tengok tensen. Gerak tensen. Soh nurse balut sebab aku taknak tengok. Huhuhu. Uncle depan siap tegur. Haiya. Tangan pun sudah jem ka. Semalam kaki saja.

First time aku terpaksa makan tangan kiri. Dia masuk je ubat, kebas jap. Rasa sejuk habis ubat menerobos. Makan ubat lagi. Ish ish ish. Tensen tul petang tu.

Malamnya sakit abis. Kaki. Tangan. Masa ni dah hilang jap pertimbangan. Cam nak mintak je ubat tahan sakit. Tapi alhamdulillah. Dapat jugak tahan. Dan tidur. Malam tu paling pelik sebab aku terjaga setiap jam. Tak biasa la katakan.

Sabtu, 25 Jun 2016

Pengalaman MRI scanning di Hospital Pakar Puteri


Pengalaman MRI scanning di Hospital Pakar Puteri. Sambung semula cerita lama ye. Berikutan dr. Lim tak puas hati dengan diagnostik awal, makanya pelbagai ujian aku kena buat petang Jumaat tu jugak.

Adoila. Ni semua yang aku takut selama ni. Bermula dengan ujian darah, air kencing dan sambung dengan ujian MRI. Siap dua lokasi. Satu kat lutut kanan, satu kat tulang belakang.

Paginya. Lepas sahur lagi ada dah browse internet. Mana tahu kena MRI. Sekali memang kena. Adoi. Semua yang aku baca mula bermain di kepala. Habis la aku petang ni.

Darah setel, air kencing setel. Perit, perit. Sambung ngan MRI. Aku diminta tukar baju. Semua benda besi takleh ada. Baju, henpon semua disimpan di tempat khas.

Pintu dibuka. Nampak pesakit sebelumnya. Cuak beb. Giliran aku. Aku dibaringkan atas katil khas tu. Kemudiannya dipakaikan hedfon. Dan terus dimasukkan. Eh. Takde pun minum air bagai. Cucuk pun idak. Ok ler tu kan.

Masuk. Ingat tadi dia kata akan dengar pelbagai bunyi. Memang agak bingit. Tapi dengan adanya lagu yang dimainkan maka tenang la sikit kan. Cuba buka mata. Eh. Tak masuk penuh rupanya. Dagu aku ke bawah je kat dalam mesin. Ok ler tu.

Pejamkan mata semula dan hadapi dengan tenang. Rasa bergegar satu badan disamping terketar kesejukan yang amat. Sekali rasa katil mula gerak keluar. Gembira dah rasa ni. Sekali ada suara kat hedfon. Sabar ye cik. Masih ada ujian lagi.

Sekali tangan aku dipegang. Alamak. Kena cucuk jugak akhirnya. Huhuhu. Dan masuk balik. Adoila. Kena jugak akhirnya.

Lama jugak la aku dalam tu. Paling kurang setengah jam. Setel je kat situ terus aku ditolak ke wad. Nurse dah tunggu. Kita nak cucuk ubat ni. Alamak. Ubat apa nurse. Ubat tahan sakit. Tahan sakit. Takpe lah nurse. Saya tahan je. Maka terselamat la tangan aku dari dipasang jarum tu. Buat hari pertama. Yeay!!

Aku cuba jalan. Hmmm. Cam ok sikit. Leh gerak better dari sebelum kena suntik ngan dr lim tadi. So. Aki suruh je mama balik. Gi melawat iqa. Esok baru datang semula. Lupa nak cerita. Dalam pada nak tunggu setiap ujian tu insuran ada call untuk beritahu status semasa. Dan akhirnya dalam jam 6.30 dapat satu mesej GL aku dah lepas. Tq tq.

Buka puasa. Layan tv. Melantak ubat yang nurse bagi. Layan tv lagi. Kekadang rasa perit kat kaki. Sesekali dok nengok tangan yang dah berlubang sana sini. Huhuhu. What's next? Tungguu...

Jumaat, 24 Jun 2016

Wilcha Seharian

Wilcha Seharian

Wilcha Seharian. Akhirnya. Setelah beberapa kurun. Terpakailah juga akhirnya medical card CuepacCare aku tu. Dalam keadaan belah bagi. Sampai jugak kami ke Hospital Pakar Puteri. Bukak je pintu dah petugas hospital tunggu dengan wilcha ni. Susah payah jugak aku nak gerak ke sini. Dalam keadaan kaki aku yang hanya boleh berada lam posisi 90 degree tu aje, akhirnya dapat jugak naik ke atas wilcha tu. Punya la laju ditolak, hahaha; dah sakit tu memang la aku kata laju dan ngeri. Ngan sakit kaki sekali tokleh gerak mana-mana. Siap cakap kat mama, jangan la tolak laju-laju. Takut ni. Sekali toleh. Aiyeee. Sekali petugas tu la yang tolak sambil mama senyum-senyum nengok gelagat aku.

Masuk dalam terus mama daftarkan aku. Eheh. Nak ngambik gambo ler. Dah nama bloger kan. Baru je nak snap. Dah. Jom kita ke bilik doktor. Aisehman. Sekali laju pulak sesi daftar ni. 9.15 pagi. Kami pun tiba le ke bilik doktor. Berbaris deretan wilcha dengan aku yang paling depan. Kekeke. Huhuhu. Macam nak grandprix nih. Kekekeke. Punya la ramai yang nak jumpa Dr. Lim. Macam macam gelagat manusia ada. Bisik kat mama. Semua sepesan cam aku kan. Malah ada yang lebih teruk jalannya. Sedih aku nengokkan. Nampaknya. Aku tak kesorangan.

Sesekali nampak seorang lelaki berbaju pink keluar. Jalannya laju betul. Keluar. Jap je. Masuk balik. Nurse yang jaga kat sini pun laju laju jalannya. Sama cam lelaki yang aku rasa doktor Lim tadi tu. Time flies. Sedar sedar dah 12.30 tengahari. Alamak. Klinik tutup jam 1 petang. Masak ni kalau nak kena return sebelah petang. Alhamdulillah. Sekali, jam 12.45 tengahari, nama aku dipanggil. Tapi. Tu baru dapat masuk ke ruangan menunggu sebelah dalam pulak.

Harap harap sempat la aku pas ni. Alhamdulillah. Dapat juga aku jumpa doktor Lim pagi tu. Suka berlawak orangnya. Dah la aku ni penakut. Dan aku rasa memang dia leh baca. Soh aku naik ke atas katil untuk periksa lebih lanjut. Dengan susah payah aku naik. Nurse pun banyak tolong jugak sampai aku dapat baring atas katil tu. Adoi la. Cam steven dia gerakkan kaki aku. Aiyooo. Memang sakit. Dia luruskan. Dia bengkokkan. Pastu dia wat assumption pertama. Kaki awak lebih sakit bila bengkok. Yup. Pasal dia dah buat praktikal bersama, sambil nengok muka dan tahap aku menahan kesakitan tadi. Hehehe.

K. Pastu dia tanya ni pakai medical or sendiri. Aku kata medical card. K. Kita akan buat beberapa test lepas ni. Ujian darah. Pastu kita teruskan dengan MRI scan. Tapi sebelum tu saya mau kasi suntik ubat kat bontot dulu. Huhuhu. Bende yang mengerikan mula dah terbayang kat kepala aku. Mula la pelbagai persoalan mula timbul balik kat kepala. Nak tahu apa jadi. Tungguuuu!!!

Ps: Yang tak seronoknya adalah... hari tu adalah hari jadi aku. Huhuhuhu

Isnin, 17 Ogos 2015

Ziarah Mr. Azlan @Hospital Pakar Puteri


Ziarah Mr. Azlan @Hospital Pakar Puteri. Nak hai. Dah berubah habis dah Hospital Pakar Puteri la ni. Tempat parking nun jauh sampai ke depan Larkin Sentral. Tapi ada shuttle la untuk amik pelawat. OK ler tu. Terus masuk. Jumpa Azlan ngan wife. Memang lain tul rupa dan perangai dia. Sian. Biasanya ceria. Kali ni murung je dok nahan sakit. Semalam ada ubat yang tak serasi ngan dia. Dah merah satu badan. Dok nahan sakit ja sepanjang aku dok situ. 

Kisahnya bukan sakit pasal appendic, tapi nanah pada usus besar yang pecah. Kebetulan kawasan jangkitan berdekatan dengan salur appendic; jadi doktor nasihatkan untuk buang sekali salur tu. Ni pun tengok nanah masih dalam proses pembersihan. Yang aku lak, boleh pulak lalok nengok darah ni. Dah mula kenoneng kepala. Lepak jap. Cuci muka. Alhamdulillah. Sempar dan dapat Recover balik. Kang free free dapat urut dari nurse.

Balik bab Azlan. Maybe kena tahan wad around 5 days, dan dicutikan sampai raya haji. Moga cepat sembuh dengan baik. Masa ni banyakkan berehat, toksah dok pening pasal benda lain dulu. Tolak tepi dulu. Kesihatan comes first. Get Well Soon!

Get Well Soon Mr. Azlan of PPDJB Updated


Get Well Soon Mr. Azlan of PPDJB Updated. Alhamdulillah. Dah selesai operation. Sapa yang nak pi melawat leh gi Bilik 310A kat Hospital Pakar Puteri.

Ahad, 16 Ogos 2015

Get Well Soon Mr. Azlan of PPDJB


Get Well Soon Mr. Azlan of PPDJB. Hmmm... tak sangka tul. Semalam elok ja gi kerja. Siap share gambo kerja hari sabtu kat Maktab Sultan Abu Bakar. Sekali pagi tadi, masa tu aku sesaja share gambar Menteri Pendidikan dan timbalannya. Khusus ditujukan pada JB terutamanya. Sekali dia kata dia down ni. Appendic dah pecah. Tengah tunggu giliran untuk masuk ke Operating Theater kat Hospital Pakar Puteri. Perghhh... Yang best sempat share gambo tangan tu. Nampak gambo atas tu. Tu dia sendiri amik ler tu. Adoyaiii... Apa-apa pun, semoga semuanya berjalan lancar dan you get well soon! Jangan dok lama-lama kat situ, nurse rimas nanti. Ekekeke.

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 19 September 2010

Edisi jom beraya lagi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 18 September 2010
Masa : 8.20 malam
Tempat : Nusa Perintis
Mood : Jom beraya lagi jom

Malam ni kitaorang pergi beraya lagi.. Rumah puteri, dua pupu iqa. Iqa la paling suka, puteri dah siap sedia nunggu iqa. Dah susun semua permainan ngan buku nak main sama ngan iqa. Malam tu kami makan laksa tomyam. Pergghhh.. pedaih, masam semua cukup la. ngam gila.. iqa ngan adik inaz tak tahan.. langsung gi main ngan puteri ja..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adohaiii.. iqa ni.. makin buruk lak gaya dia bergambo

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lama sangat nunggu, abang izat gi beraya kat rumah jiran dia dulu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sapa leh tahan nengok pipi si ziqri nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa nak main dam boleh ...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
sukanya ziqri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mama lagi suka..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nampak tak kuih batang buruk nih.. bebudak ni gelak dengar nama dia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ziqri dapat main kat tempat mainan baru

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Suka tak ziqri??

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mananya si ziqri ni suka baring.. dah nak angkat badan dia dah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa pulak yang dukung.. hiii.. ngeri tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah jom kita makan laksa tomyam dulu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aksesori biasa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Taruk mama taruk..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Cam biasa.. aku aksesori mesti banyak bawang punya la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ziqri dah tido.. asal jalan tido..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Both balqis ngan both puteri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Macam-macam aktiviti diaorang ni buat

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah siap lukis lukis dah haa

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 20 Mac 2010

Hari dimana kakiku masih menjejak hospital

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarHari ni, dengan semangat meluap-luap; aku berharap Ziqri akan discaj dari wad. Memang sangat-sangat berharap. Start keter, terus jalan. Yang bestnyer tetiba mama tepon Puteri Specialist. Nak tanya pasal borang yang aku hantar hari khamis itu hari. Sekali si penjawab tu dah cakap kata dia nak call aku semalam, tapi tak leh pasal nombor aku tak bagi. Terus aku cakap on the spot. Ko tunggu setengah jam lagi aku sampai puteri. Dari nak tengok ziqri tetiba dah mula balik hari marah membara aku. Hampeh la ko. Khamis aku dah bagi nombor aku. Semalam aku konfirmkan pun sekali lagi aku tinggalkan nombor, boleh ko kasik alasan cenggitu. Memang carik pasal tul ngan aku.

Terus menyimpang. Dari naik ke atas aku jalan terus jer. Sampai puteri aku turunkan mama dulu kat depan. Suruh mama naik dulu. Aku dapat jer parking terus aku naik atas. Terus masuk bilik dia.

Mana doktor??
Doktor ada operation..
Isteri saya mana??
Jap yer cik.. jom ikut saya..

Sekali bawak jumpa supervisor dia.. Apa lagi, walaupun dia cakap dia dah dengar dari mama, aku bagi lagi. Kejadah wat kerja cenggini. Tiga hari, setakat klinik kampung boleh ler aku terima.. Jenuh dok mintak maaf jer ler.. Dia cakap dia janji dia settle lam satu jam.. OK aku nak tengok..

Pastu terus gi nengok Ziqri. Nampak troli dia dah bawak ke tengah.. Wahhh.. ada can kuar nih. Borak ngan doktor. Sekali takleh la pulak. Pasal doktor perasan macam kuning balik jer. Tanya semalam berapa.. Dah 10 katanya. Dia cakap dia akan buat test darah terus. Aku minta nak bawak sendiri.

Lepas jer hantar. Makan jap. Masa makan tu Puteri telepon.. Dah siap yer cik.. Selamba aku cakap.. Kata sejam..ni dah dua jam. Mender.. Pas mintak maaf dia dah cakap aku leh ambik bebila masa kat kaunter depan. Tak kisah la.. Imej dia dah tercalar bagi aku. Tak kira la berapa banyak maaf dia mintak. Tengok jam.. Ujian darah Ziqri dah siap.. Sekali nengok 12.4.. hmmm.. punah la harapan aku nak discaj hari ni. Huhuhuhu..

::Klik untuk cerita penuh::





©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Macam biasa.. parking dekat kafe yang kat hujung doniaa nuu.. Tinggal mama depan wad dulu la kan..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Hari ni bawak wira la pulak. Semalam bawak sawi mama penat nak panjat pasal sawi ni tinggi berbanding wira..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Depan ni surau. Tapi banyak yang salahguna wat tempat tido, tempat anak-anak main lari-lari.. jaga la sikit adab lam surau tu.. rasa cam nak pelempang pun ada.. tak habis lagi hari marah aku nih..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni ler nasib kami kaum bapa.. kalau time menyusu ker apa, takkan nak dok sekali kan.. ini ler tempat lepak kami.. huhuhu..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ikut jalan ni ler kalau nak gi makmal check darah.. aku memecut tak ingat dunia.. dah siap hantar tu baru terasa cam nak tercabut kaki aku.. punya la nak nengok bacaan turun..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni makmal biokimia dia.. lepas hantar kena tunggu sejam..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Melantak la dulu.. perut pun baru reti nak berbunyi..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sesambil layan cartoon network lak tu.. ben10 pun ben10 la.. janji rock.. pastu layan puteri.. hahaha..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah dapat keputusan.. aku suruh nurse tolong kira.. 12.4??? huhuhuhu.. naik la pulak..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Haiii.. bila la boleh wak ziqri keluar nihhh..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sambil merenung jauh keluar ikut satu-satunya tingkap kat tempat duduk nih..



Enjoice...Sharing is power!!!

Rabu, 17 Mac 2010

Hari marah sedunia??

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarAdakah hari ni merupakan hari marah sedunia?? Dari pagi tadi kerja nak marah jer.. Takde benda lain selain marah jer kuar dari diri aku ni. Semua orang hampir kena marah @ bebel oleh aku. Start aku kuar rumah untuk ke Puteri sampai la aku balik semula ke rumah, takde sorang pun yang aku jumpa yang tak kena marah bebel dengan aku. Kecuali casher tesco ngan jusco la.

Pagi ni aku ke puteri, amik dokumen adik pasal nak daftar. Terus naik ke tingkat 5, bahagian pendaftaran. Sekali dokumen Ziqri hilang. Dah start la aku nyer bebel.. Sambung semalam bebel kat cytech la ni. Dokumen budak pun leh hilang ker. Mender beb. Tak kira la. Ko setelkan dokumen anak aku on the dot. Habis semua dokumen diaorang setelkan.. aku tinggal sain ngan isi nama ziqri jer.. dah chow.. sebelum kuar gi beli sandwich yang iqa suka. Lantak depan keter sebelum ke tesco.

Sampai tesco, misi utama aku beli breast pump. Tanya budak yang jaga situ. Boleh tak tahu.. Ko jaga rak ajer la.. dah start balik. Beli air solivite iqa jer. Pasni nak gi cytech lak. Sesampai jer terus kena bebel lagi. Cakap semalam jam 12pm. Ni aku bagi extra setengah jam lagi. Ko sakit ker, kejadah apa ka bukan masalah aku.. ntah camner ntah aku leh kesian lak.. aku kasi sampai jam 2 on the dot. Takde ko siap la.. Pasal aku rasa aku nak gi jusco jap untuk carik breast pump yang takde kat tesco tadi. Dan aku tak tau kenapa, Tuhan telah mengurangkan kemarahan aku di Jusco tu.. tapi tu citer lain.. Nanti aku tulis kenapa..

::Klik untuk cerita penuh::





©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lelepak depan jabatan rekod puteri..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni ha jabatan rekod dia.. sebelah lif utama tingkat lima.. nombor bilik 39..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sesi makan sandwich depan puteri, atas tunggul kayu..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sesi merajuk iqa pas kena marah dengan aku.. suka sangat duduk kerusi kaki dua.. jatuh sekali, sekali lagi aku tarik kerusi dia..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Makan lam tangisan.. sian iqa.. pas pujuk sesikit, dia ceria balik.. maybe cara aku memang kasar sangat

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik dok nengok jer kakak dia kena marah.. dengar cakap ok, tak dengar, mula la nak kena tu..



Enjoice...Sharing is power!!!