mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label sekolah tun fatimah. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label sekolah tun fatimah. Papar semua catatan

Jumaat, 3 November 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20171027 Lawatan Hujung Minggu


Sekolah Tun Fatimah : 20171027 Lawatan Hujung Minggu. 27 Oktober. Sempat singgah dulu kat Uda. Tapau nasi ambeng. Beru gerak ke STF. Makan tengahari bersama kat kantin. Lama la sikit menyembang hari tu.

Khamis, 26 Oktober 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20171021 Back To School


Sekolah Tun Fatimah : 20171021 Back To School. Jap je masa berlalu. Iqa pun balik ke rumah a bit lambat ituhari. Hari Isnin baru balik. Ada training untuk pertandingan di Jakarta hujung tahun ni. Tapi ok la. Sempat la bawak kebudaks ni jenjalan. Walau hanya di sekitar JB aje.

Isnin, 16 Oktober 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20171016 Outing Bermalam


Sekolah Tun Fatimah : 20171016 Outing Bermalam. Lambat sikit balik kali ni. Ada latihan Brass Band sempena persiapan untuk pertandingan di Jakarta nanti. Muka pun dah berbelang dah. Haisshhh. Kekeke. All the best Iqa! Cuti berbaki ni boleh la rehat dan tenangkan minda ye.

Ahad, 8 Oktober 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20171007 Outing


Sekolah Tun Fatimah : 20171007 Outing. A bit tukar sikit. Iqa dah jadi outing bermalam gara gara jangkitan kat bawah bibir dia hari tu. Alhamdulillah. Dah OK. Tu pun nak kena paksa makan antibiotik sampai habis. Kalau tak. Memang tak la. Perangai aku semua ni. Takut ubat.

---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #J3‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun‬ #like‬‎ #life‬ #colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,

Sabtu, 30 September 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170930 Lawatan Hujung Minggu - seken round


Sekolah Tun Fatimah : 20170930 Lawatan Hujung Minggu - seken round. Jangan maraa aaa... Minggu ni dua kali aku datang haaa... Kebetulan nak gi jemputan kat hutan bandar dan nak amik baju yang iqa pakai semalam untuk band nite. Sakan iqa bercerita. Seronok sungguh. Rupanya. Dia dapat best of the best costume! Dapat hamper besar dan beg tangan gitu. Hehehe. Patut la suka sangat. Jap aje kami jumpa. Iqa nak ke praktis untuk esok dan kami nak gerak ke hutan bandar.

Jumaat, 29 September 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170929 Lawatan Hujung Minggu


Sekolah Tun Fatimah : 20170929 Lawatan Hujung Minggu. Maybe ni antara yang tersingkat kot. Plus minus around 10 minit je. Iqa kena gerak around jam 4 untuk prepare bagi Band Nite malam ni. Tak kisah la kan. Mama ngan anak ni memang asal dapat jumpa je ni. Janji dapat bau je dah cukup tu. Esok dah sibuk nak praktis pasal ada persembahan kat KL Ahad ni. Good luck iqa and the team!

Edisi Mama : Sekolah Tun Fatimah 20170707 Lawatan Hujung Minggu


Edisi Mama : Sekolah Tun Fatimah 20170707 Lawatan Hujung Minggu. Masa ni aku kasi terus selfie stick aku pada mama. Aku memang tak reti tul nak pakai selfie stick ni. Hahaha. Sempat berwefie guna selfie stick masa jumpa iqa kat STF. Sampai ke depan cermin kereta tu. Hahaha. Memang biasanya aku duduk dalam kereta ja bila gi jumpa iqa ni. Selalu pak cik guard tanya. Dah sudah ke? Kejap benar. Hahaha. Paling lama pun dalam 20 ke 30 minit je selalunya. Agak kejam kan. Lagi lama pergi balik. Hehehe. Bincang yang penting penting aje. Paling penting dapat nengok muka mama.

Ahad, 24 September 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170924 Back To STF


Sekolah Tun Fatimah : 20170924 Back To STF. Hari ni tiba masa untuk balik ke STF. Bentan sikit kot kaki aku ni. Rasa sengal sengal gitu. Gatal merayap seharian semalam cari barang iqa. Ingatkan dah setel. Tak jugak. Singgah talent, rasa sayang; malah, Mydin Uda. Layan. Layan. Masuk STF. Ngam ngam. Belakang aku dah berderet kereta. Alhamdulillah. Cepat sikit ja. Dah setel. Sempat nengokkan band punya banner kat depan band room.

Khamis, 21 September 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170921 Outing Bermalam


Sekolah Tun Fatimah : 20170921 Outing Bermalam. Masanya tiba jua. Bukan pasal balik bermalam, tapi kena tunggu aku lama. Lam kul 4.30 petang baru aku sampai. Padahal opis sebelah tu aje. Nak buat camner kan. Dua kawan iqa ikut sekali, anis ngan syikin. Layan aje. Yok!

---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #J3‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun‬ #like‬‎ #life‬ #colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,

Jumaat, 15 September 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170915 Outing


Sekolah Tun Fatimah : 20170915 Outing. Lama jugak merayap hari ni. Tapi. Mama dengan the kebudaks la. Aku lepak dalam kereta aje. Kaki tengah tak best. Nak cari baju untuk band nite katanya. Layan aje. Tapi. Tak ketemu jua idaman hati. Minggu depan aje le. Dah nama pun balik bermalam minggu depan. So. Ada masa lebih sikit. Apapun. Hari ni memang merayap sakan.

Jumaat, 8 September 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170908 Lawatan Hujung Minggu


Sekolah Tun Fatimah : 20170908 Lawatan Hujung Minggu. Ni antara lawatan paling singkat kot. Around 10 ke 15 minit ja gitu. Iqa ada training band. Esok ada persembahan kat AEON Mall Bandar Dato' Onn. Jadi. Jam 2.45 petang dah kena ada kat Band Room. Kami gerak dari Larkin Sentral around 2. Singgah Mat Corner jap tapau Nasi Ambeng. Sampai ja STF terus panggil iqa. Dia sampai siap gi beratur beli ayam pulak kat food truck. Berenti kat wakaf. Bukak makanan dah jam 2.30 gitu. Iqa makan ala kadar aje. Turun bawah. Hantar semua barang dia dan terus ke Band Room. Kejap betul kali ni. Ish ish ish. Buat yang terbaeekkk!!!! Yang penting kali ni semua ada tu. Memang ngam ngam betul. Tepat jam 2.45 hujan selebat-lebatnya. Cantik cantik ja kami dapat luang masa dengan semaksimum yang mungkin dalam cuaca yang redup gitu.

Selasa, 5 September 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170904 Back to school


Sekolah Tun Fatimah : 20170904 Back to school. Perghhh. Rasa lama betul cuti sekolah kali ni. TQ PM sebab bagi tambahan cuti lagi. Memang berbaloi baloi rasanya. Cuti kali ni memang manfaat sehabisnya bagi iqa. Sabtu awal buat password untuk comp di Jakarta hujung tahun ni. Ahad sampai Rabu masa dihabiskan di JLEAD3.0. Khamis memang pulun relaks la seharian. Jumaat dah raya. Sabtu mula pulun balik siapkan projek dia. Ahad dan Isnin memang dia go for exam Perancis dia. So. Semalam. Keluar lepas Zohor. Terpaksa singgah Angsana untuk cover baharu iPad yang dah tertanggal dah. Lasak sungguh guna ni. Setel semua. Sempat tapau marry brown. Terus gi STF. Banyak pulak aku snap sementara nunggu dia check-in asrama. Kekeke. Apapun good luck nanti. Do your best, be the best!

Isnin, 28 Ogos 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170714 Outing Day


Sekolah Tun Fatimah : 20170714 Outing Day. 14 Julai. Keluar nak cari buku. Tak silap buku perancis dan untuk inaz buku upkk. Cari sarap dulu. Mulanya nak makan kat Siantan. Parking aje dah si inaz ngan si iqi muntah. Apasal la pulak ni. Haishh... Kensel terus. Terus ubah hala ke Selera Johor. Paling suka of coz la iqa. dapat la makan asam pedas kegemaran dia. Selesai makan terus ke Angsana. Alhamdulillah. Dapat semua buku yang dicari. Dan aku tak ingat apa sebab yang terpaksa kami patah balik ke rumah. Selesai semua. Singgah KFC pulak. Tapau. Baru hantar iqa semula ke STF.

Sabtu, 19 Ogos 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170818 Lawatan Hujung Minggu


Sekolah Tun Fatimah : 20170818 Lawatan Hujung Minggu. 18 Ogos. Cam biasa. Taruh nasib aje ler. Memang dah dua minggu nasib baik ni. Ada aje lagi belen nasi ambeng untuk kami di Mat Corner. Beli 3 bungkus terus gerak ke STF. Iqa dah siap beli hot dog cheese mayonis. Perghhh.. Pedas kena taste ngan aku la pulak. Kekeke. Lepak kat kantin macam biasa. Sebab of coz semua wakaf dah penuh. Borak borak pasal life dan peperiksaan dia sepanjang minggu. Balik. Singgah great zone untuk beli dapur baharu. Yang lama dah rosak sebelah.

Ahad, 13 Ogos 2017

Sekolah Tun Fatimah : 201170812 Outing


Sekolah Tun Fatimah : 201170812 Outing. Paginya kena hantar mama gi SMK Kangkar Pulai dulu. Sempat la jumpa homeroommate dedolu. Eton. Kekeke. Lecturer kat UTM rupanya hang nooo... Borak lebih kurang. Balik. Datang semula amik dalam jam 12.30 tengahari dan terus shoot ke STF. Amik iqa. Sekali dia nak makan asam pedas daa.. dah kena merayap ke Selera Johor. Makan chicken chop lagi la jawabnya. Hehehe. Pastu gerak ke Jakel cari kain untuk iqa nyer projek, sebelum merayap di Uda untuk fotostat dan sebagainya. Lum cerita terpaksa patah balik ke Mydin sebab tak jumpa kat Uda. Sempat menapau DVD untuk ici kat sini. Kekeke. Setel. Hantar iqa balik dan terus gerak pulang. Seharian juga jadinya.

Sabtu, 5 Ogos 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170805 STF Band at Majlis Penerimaan Bas Baharu Srikandi


Sekolah Tun Fatimah : 20170805 STF Band at Majlis Penerimaan Bas Baharu Srikandi. Meriah group Whatsapp STF Band Parents hari ni. Jap jap masuk berita. Jap jap masuk foto. Jap jap masuk video. Seronok jugak layan. Aku memang tak pergi STF hari ni. Layan Whatsapp aje. Tengok CG pun dah ada 3 varians pakaian dah. Tahniah pada semua yang terlibat. Meriah! All the best pada Band STF. Harap Jakarta 2017 Grand Prix Marching Band menjadi nyata. Kita boleh! Foto ni semua dari group ni je. Sapa yang nak menyumbang amat dialu-alukan. All the best!

Sekolah Tun Fatimah : 20170804 Lawatan Hujung Minggu


Sekolah Tun Fatimah : 20170804 Lawatan Hujung Minggu. Semalam singgah Mat Corner terlebih dahulu. Alhamdulillah. Ada rezeki dapat makan Nasi Ambeng hari ni. Pastu baru gi beli food untuk Iqa. Selesai baru la gerak ke STF. Ramai orang hari ni. Terus gerak ke kantin untuk late lunch. Suka Iqa dapat makan nasi ambeng. Layan.

Sabtu, 29 Julai 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170729 Back To STF


Sekolah Tun Fatimah : 20170729 Back To STF. Hari ni hantar Iqa ke STF. Singgah ke Talent Bookstore dulu cari barang Iqa dan buku UPKK Inaz. Iqa nyer selesai, Inaz punya tak setel lagi. Gerak terus ke STF. Lepak jap borak-borak. Nganto Iqa ke Surau. Sekali bas STF baru sampai. Hmmm.. Layan la jap. Snap sana sini la jadinya. Pastu. Gerak ke Angsana. Nak setelkan hutang ngan Inaz. Alhamdulillah. Jumpa jugak buku dia kat sini.

Sekolah Tun Fatimah : 20170721 Lawatan Hujung Minggu


Sekolah Tun Fatimah : 20170721 Lawatan Hujung Minggu. 21 Jun. Macam biasa. Melawat Iqa. Hmmm. Lepas ni tak payah beli maggi lagi dah. Dah diharamkan. Makan lunch bersama. Dalam kereta. Kekeke.

Jumaat, 21 Julai 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170617 Lawatan Hujung Minggu


Sekolah Tun Fatimah : 20170617 Lawatan Hujung Minggu. Sempat singgah Angsana dulu beli apa yang patut. Sambil sambil mama shopping untuk raya. Sampai STF. Iqa bagi something. Hehehe. Seperti dapat diagak dari awal. Khas untuk abah katanya. Cute. On the way back sengaja lalu tol. Topup kat Touch n' Go. Lepas ni dah perintah berkurung tokleh topup kat tol masa raya. Hahaha. Sekali kad tak boleh pakai. Ni la masalah ada dua kereta dua kad ni. Dah tak tau yang mana yang tak pernah guna lebih setahun. Bila jadi gitu kad akan deactivate. Sib baik ada IC yang dah ada function TnG. Topup ke IC aje ler.