mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label sekolah tun fatimah. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label sekolah tun fatimah. Papar semua catatan

Jumaat, 17 Mac 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170316 Selamat Bercuti


Sekolah Tun Fatimah : 20170316 Selamat Bercuti. Jap ja dah jam 3 petang. Hampir terlupa aku nak gi ambik Iqa kat STF. Sibuk ngan design keliling pinggang. Dulu ingat lagi borak kosong ngan Ustaz Azman. Baik ko buat ja design untuk JPN. Kan ke itu ko punya soul. Betulla. Bila aku amik semula. Rasa macam seronok sikit. TQ ustaz. Kemas barang. Terus gerak ke STF. Cam biasa. Orang dah tak ramai. Biasanya waktu puncak of coz la jam 1 kan. Buat apa aku nak amik Iqa awal. Pastu. Boring pulak nanti lepak kat opis aku kan. Baik dia lepak kat asrama. Jalin silaturrahim dengan murid yang balik lebih lewat.

Sampai aje aku lepak kat meja depan kaunter. Layan analisa SPM sementara nunggu Iqa. Nampak Afiqah bertugas kat kaunter. Senyum je dia ngan aku. Anis kebetulan lalu. Iqa tengah ngemas cik. OK. Anis ngan Afiqah balik malam nanti ngan bas. Anis ke Kelantan. Afiqah ke Perak. Selamat bercuti pada semua. Manfaatkan masa terluang dengan aktiviti berfaedah. Aku pun tengah dok rancang nak bawa kebudaks ni ke tempat yang ada something. Zoo Johor. Muzium Johor. Selasa ni pastinya mama nak ke Pasar Selasa Pekan Nenas. Aku amik cuti singkat aje. 2 hari. Berbelah bahagi lagi tentang hari sebab hujung minggu ada Konvensyen PAK21. Nasib baik Musleha inform tunda. So. Terus tetap aje cuti selasa rabu. Khamis cuti khas Keputeraan Sultan Johor. Tapi masih blank sebab dalam kepala aku dah setting untuk short holiday aje.

---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #J3‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun‬ #like‬‎ #life‬ #colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,

Sabtu, 11 Mac 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170311 Lawatan


Sekolah Tun Fatimah : 20170311 Lawatan Semalam gi melawat Iqa. Minggu depan periksa. Khamis depan dah mula balik bermalam. Jap aje. Pejam celik pejam celik. Sempat beli goreng pisang dulu depan Fresh Hub tadi. Lepak. Borak borak. Iqa bawak buku nak ulangkaji. Tapi. Borak punya pasal. Dia terus lupa pasal tu. Takpelah. Kita release tensen dulu. Nanti sambung semula ulangkaji. All the best dalam ujian nanti. Good luck and do the best!

Jumaat, 3 Mac 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170303 Happy Belated Birthday Mama


Sekolah Tun Fatimah : 20170303 Happy Belated Birthday Mama. Lepas jemaat terus gerak ke STF. Esok ada banyak program. Kali ni kami lepak kat kantin. Order Nasi Goreng Kampung. Punya la banyak dia punya accessories yang dah lama aku pantang. Adessss... Masa nak balik iqa wat surprise. Dia bagi kad besday besar kat mama. Terbaeekkk!!!!

Jumaat, 10 Februari 2017

Sekolah Tun Fatimah : Lawatan 20170210


Sekolah Tun Fatimah : Lawatan 20170210. Hari ni. Lepas jemaat gerak ke STF. Sebelum tu singgah kat talent. Belikan beberapa barang untuk ahli kumpulan iqa bagi projek Tabayyun. Entah betul entah idak ejaan aku. Singgah Thye untuk some food. Baru gerak semula ke STF. Sampai. Kami lepak lam kereta aje hari ni borak borak. Ici cam biasa akan tidur sepanjang masa kami kat STF. Adik inaz pulak sibuk nak ke food truck hari ni. Dah kena tapau coconut shake ngan char koey teow. Makan separuh aje. Kurang rasa. Pasal aku pun rasa jugak sikit. Hehehe. Kan dah cari pasal namanya. Sib baik ici dah bangun masa ni. Sempat la babai iqa tadi. Balik. Singgah Angsana. Ada beberapa baranga kena beli. Mama dengan baju baharu iqi dan ici. Esok nak gi kenduri. Kena la melawa sikit kan. Adik inaz dengan watercolor baharu. At last amik buncho aje. Aku dah mula rasa nangkap kat 3 tempat kat kaki. Sahih la char koey teow kerang adik inaz tadi dah mula menjalankan tanggungjawab dia. Padan ngan muka aku kan. Hahaha.

Khamis, 9 Februari 2017

Sekolah Tun Fatimah : Back to STF 20170204


Sekolah Tun Fatimah : Back to STF 20170204. Cukup dah cuti seminggu sekolah. Dah sampai masa kembali ke STF. Sempat singgah domino. Mama nak claim voucher. Boleh tahan ramai orang kat sini. Setel. Terus ke STF. Nak tengok camne iqa manage ngan kaedah baru aku kasi. All the best Iqa. Do the best! Balik. Singgah rumah Hj. Razak. Kenduri.

Khamis, 26 Januari 2017

Sekolah Tun Fatimah : Mesyuarat Agung PIBG Kali ke-36


Sekolah Tun Fatimah : Mesyuarat Agung PIBG Kali ke-36. Hari ni aku join. Pasal banyak benda yang aku nak tau. Mula jam 2 petang tadi. Habis. Jam 5 petang. Boleh tahan jugak la. Ternaik darah jugak sikit tadi. Minta maaf banyak banyak. Kepantangan betul aku kalau sentuh pasal data ni. Nak pulak pengurusan data yang kurang sempurna. Pandangan tanpa data is just persepsi bagi aku. Tanpa data dan analisa yang betul, keputusan yang diambil mungkin tidak menepati kehendak sebenar. Maybe motto "Data kita, Wajah kita, Maruah kita" dah sebati dengan diri aku ni kot. Apapun. All the best!

Sekolah Tun Fatimah : Hari Bertemu Pelanggan Bil.1/2017


Sekolah Tun Fatimah : Hari Bertemu Pelanggan Bil.1/2017. Hari ni aku ambik cuti. Khas untuk program penuh kat STF bermula pagi tadi. Seorang demi seorang guru aku jumpa. Sorang ja tak dapat. Ustaz iqa. Alhamdulillah. Ada peningkatan bagi iqa. Daripada a bit pasif ke kurang pasif. Actually memang dia tak suka menonjolkan diri sangat kot. Sama la dengan aku ni kan. Cuma ada peningkatan bagi diri dia. Masa jumpa cikgu sarina, siap cakap ada tengok tak video PAK21 lam youtube. Sekali aku nengok. Wahhh.. Leh tahan jugak iqa lam tu. Boleh la bercakap on cam. Peningkatan jugak tu.

Isnin, 23 Januari 2017

Iqa CG training session


Iqa CG training session. Ada pulak yang ngambik gambo semalam. Share dalam group band. Ni kira rutin iqa setiap hari, setiap petang. Memula masuk dulu memang banyak juga mengeluh. Penat. Lama-lama. Dah hilang penat. Dah makin mahir. Dah  jadi blank pulak kalau takde. Siap balik cuti hujung tahun pun bawak balik flag. Nak praktis katanya.

Jumaat, 20 Januari 2017

Sekolah Tun Fatimah : Lawatan 20170120


Sekolah Tun Fatimah : Lawatan 20170120. Singgah KFC jap. Tapau dulu. Sampai STF. Lepak nunggu iqa. Cari wakaf kosong. Takde. Lepak lam kereta aje ler. Borak borak. Iqa dah letak nama aku dalam senarai akan hadir mesyuarat PIBG minggu depan. Harap harap dapat join lah.

Isnin, 16 Januari 2017

Sekolah Tun Fatimah : Lawatan 20170114


Sekolah Tun Fatimah : Lawatan 20170114. Minggu ni minggu outing. Pesan datang awal. Sekali sampai, iqa pun tak nampak lagi. Sapa awal sapa lewat nih. Ish ish ish. Sekali. Dia ajak balik rumah daa... Dah pesan awal. Kalau nak balik cakap awal-awal. Tak lah berbondong datang berbondong balik. Kekeke. Si ici masih lam mood mama chang dia lagi. OTW back ke STF singgah pizza hut. Tapau yang kawan dia kirim sekali. Jangan maraa... gambo stf sekepin je. Tu pun berbalam di belakang mama chang ici. Kekeke.

Sabtu, 7 Januari 2017

Sekolah Tun Fatimah : Lawatan 20170106


Sekolah Tun Fatimah : Lawatan 20170106. Iqa call. Cakap. Jangan datang pagi. Datang jam 3.30 petang. Orang boleh tahan ramai. Biasalah. Tingkatan 1 kan baru mendaftar. Lepak kat kantin aje lah. Dengar cerita iqa ngan anis. Hehehe. Dulu diaorang. Kali ni giliran yang baru lah. Kejap ja masa. Lupa pulak nak cerita. Sticker kereta pun dah keluar yang baharu.

Ahad, 13 November 2016

Lawatan STF 20161106 : Playtime with Fiqri


Lawatan STF 20161106 : Playtime with Fiqri. Layan aje si fiqri hari tu. Tak mau dok diam kat meja. Pakat main lari lari kat tanah lapang sebelah court basketball tu. Layankan aje.

Jumaat, 28 Oktober 2016

STF Band @ Kejohanan Balapan dan Padang STF Kali Ke 53


STF Band @ Kejohanan Balapan dan Padang STF Kali Ke 53. Semalam, bertempat di Stadium Srikandi, STF berlangsung kejohanan ini. Iqa terlibat dengan CG lam Band STF. Terkejut jugak aku masa amik dia pasal muka bersolek penuh. Kekeke. Tak dapat join sebab ada bengkel kat Kulai. Selesai bengkel baru gerak gi ambik. 3 kali panggil nama. Rupanya dah terlelap sebab penat dan lama nunggu. Sian...

Jumaat, 14 Oktober 2016

Lawatan STF 20161014 : Superhero Band Nite attire hunting Part 1


Lawatan STF 20161014 : Superhero Band Nite attire hunting Part 1. Masak wehhh.. Nak cari baju superhero la pulak untuk Band Nite si Iqa. Melilau satu Angsana cari. Kekeke. First time masuk semula STF ngam ngam sebelum gate tutup. Hasil? Yillek. Esok sambung lagi. Huhuhu.

Lawatan STF 20161014 : Picking the girl


Lawatan STF 20161014 : Picking the girl. Setel kat hotel terus mula gerak pulang. Aku pilih jalan depan dataran bandaraya. Sampai kat gerbang mahkota hanphone bunyi. Iqa call. Katanya nak outing, basuh baju dan banyak lagi. Apa lagi. Teruskan perjalanan. Cilok kat depan Asrama Pusat. Terus nunggu dia kat depan pejabat warden. Kekeke. Aku lagi cepat. Rezeki Tuhan kata aku. Kalau tak tunggu petang lepas Jemaat la kan. Sesambil tu dia dok bercerita memacam dan terus aku bawak balik aje ler. Nanti cerita panjang apa yang dia nak.

Ps : Lupa. Pasal punya la lama aku nunggu abis si mengkarung ngendap cengkerik aku usya. Dari dia ngendap sampai dia dapat tangkap dan makan tuh.

Ahad, 2 Oktober 2016

Lawatan STF 20161002 : Banner making


Lawatan STF 20161002 : Banner making. Hari ni gi kejap le ker STF. Hari jemaat hari tu lebih ke majlis si timah, walaupun bawak iqa keluar. Hari ni iqa ngan anis bersama menyiapkan banner ucap selamat untuk seniornya. Layan nasi ambeng uda yang dibeli on the way ke STF tadi. Selera makan dia dah bertambah baik. Dulu pakat share. La ni leh makan sorang sebungkus. Bagus la.

Jumaat, 30 September 2016

Lawatan STF 20160924 : Lelepak santai


Lawatan STF 20160924 : Lelepak santai. Sambung lagi. Ni part kami. Sebab hari tu sahaja 3 kali aku ulang alik masuk keluar STF. Paginya. Tengaharinya. Petangnya. A bit tired. Sementara nunggu iqa buat persembahan bersama team CGnya. Lepak kat Anugerah Steak. Frankly speaking. Maybe last kot datang sini. Masuk semula STF. Sempat keliling satu STF jenjalan. Naik ja. Iqa dah terpacak kat gelanggang. Ready untuk perasmian. Aku terus lepak ja ngan skill biasa aku. Tempat paling best nak amik video. Semua leh nampak. Kekeke. Sekali hujan. Abis. Takde rezeki.

Sabtu, 24 September 2016

Lawatan STF 20160924 : Music & Arts Festival STF 2016


Lawatan STF 20160924 : Music & Arts Festival STF 2016. Dari pagi sampai ke petang kat sini. Sian Iqa. Dah ready nak buat persembahan, tetiba hujan. Terus kensel. Takpelah iqa. Takde rezeki. Dapat jumpa pun sekejap aje.

Ahad, 18 September 2016

Lawatan STF 20160918 : Back to STF


Lawatan STF 20160918 : Back to STF. Hari ni tiba masa kembali semula ke STF. Hantar awal. Senang. Banyak masa dapat diluang untuk kembali ke sistem. Do your best Syafiqah!

Sabtu, 3 September 2016

Music & Arts Festival STF 2016


Music & Arts Festival STF 2016. Tadi masa gi STF amik Iqa, nampak pulak brosur ni kat kaunter. Terus amik dan kita kasi sebar. Yok reramai. Pelbagai aktiviti ada kat sini.

  • Persembahan Pancaragam & Kebudayaan
  • Jualan Food Truck
  • Pertandingan / Permainan / Acara
  • Bengkel Koir
Orang ramai dijemput hadir seperti ketetapan berikut :

Tarikh : 24 September 2016 (Sabtu)
Masa : 8 pagi hingga 5 petang
Tempat : Laman Aktiviti Pelajar, STF

Untuk keterangan lanjut, sila hubungi :

Pn. Norhaniza : 012 764 6099
Pn. Norfadly Roseeda (Setiausaha) : 019 304 7945
Pn. Suzana (Koir) : 016 718 7185

---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #‎Asus‬ #‎Zen4‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun‬ #like‬‎ #life‬ #colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,