mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label bateri. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label bateri. Papar semua catatan

Khamis, 26 Januari 2012

Belasah sampai kering



Ok. Apa yang belasah sampai kering? Bateri fon xperia aku ni la. Dah kering kalu kena la kuar balik galaxy tab ni.

Bila keluar, galaxy tab ni memang aku jadikan ap je. So, aku ngan mama dapat guna wifi tarik dari tab ni jer. Memasing pakai xperia. Tapi ni ler first time dedua xperia kena belasah sampai kering. Mana taknya, checkin, picas, live blogging. Last last baru hero kuar. Gedabak la pulak rasanya. Tapi... Demi nak sambung picas ngan checkin, apa pun bolehkan.

Next stop... Menara taming sari



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
Galaxy Tab

Sabtu, 21 Ogos 2010

Bateri tepon dah kong

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tadi masa tengah menjawab phone dari sekolah, tetiba suara kat hujung talian hilang.. Aikk.. apasal la pulak nih.. Nengok kat dia nyer body ok. Tapi kat phone dah tak nyala lampu. Letak balik kat body.. charging.. Angkat.. Dail.. Lam 2 minit.. lampu terpadam.. Sahih.. bateri dah kong.. Mana la aku nak cari bateri ni ntah..

Enjoice...Sharing is power!!!

Isnin, 15 Mac 2010

Tesco - Bateri AA Power Hi Tech

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarAntara sebab utama kalau aku gi Tesco adalah, semestinya untuk membeli barang ni. Barang ni barang mudah jer, bateri. Ya.. bateri AA yang biasa. Dengan harga yang bagi aku cukup murah; baru RM3.00 untuk 4 bijik, tetapi power dia menyamai bateri energizer yang power tu. Mana nak carik beb.. Harga sama cam bateri everyday jer tapi power cam energizer yang memang mahal tuh.

Kisahnya dulu aku dapat sebijik kamera free nih. Memang la mantop tapi bateri dia bukan boleh beli yang chokia punya. Dia punya power untuk drain bateri memang sangat tinggi. Kalau setakat pakai everyday tu setakat shoot tak sampai 10 keping dah habis power dah.. Ye lah kan.. Setakat 2 bijik AA sekali pakai. Aku pun sampai tensen gak la ngan kamera ni pasal consumption maintainance yang agak tinggi tu.

Sekali masa Mak Yang kawin itu hari aku memang sesaja bawak kamera ni wat backup. Lepas lelepak kat Tesco SP tu, kebetulan bateri ni tengah promo.. RM2 untuk pack 4 AA. Aku sebat jer la 5 set. Sekali pakai.. Waaaa.. nice.. 1 set 4 bijik tu tahan untuk 2 minggu lebih kurang. Apa lagi.. Setiap kali gi tesco, ni ler barang utama yang aku beli.. hahahaha.. kena la bijak membelikan.. Lagipun dah lama iqa tak pakai kamera nih.. pasni leh ler dia bawak ke mana-mana function sekolah, cam kat nuri dulu..

::Klik untuk cerita penuh::





©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni set ni untuk iqa.. tu dah kuar dah set kamera dia.. bateri putih tu untuk remote tv inaz..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kamera fujifilm ni aku dapat dari click! magazine.. antara yang bertuah kan.. sekarang memang dah hak milik penuh iqa..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah leh berfungsi selalu dah la lepas nih.. tesco sudah mikin melakang lumah maaa...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni ler sebabnya bateri consumption yang tinggi.. sepenuhnya digital.. pastu pakai AA jer lak tuh..



Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 28 Jun 2009

Here come my new rechargeable batteries



Lama tul aku pakai bateri Maha Powerex. Dari tahun 2005. Last-last bebaru ni masa charge dia detect 2 bijik dah rosak. Camno. Amik gambo kawin pakai bateri biasa ajer la. Aku beli lam 6 set 4-4 bijik bateri. Hari ni baru sampai order aku dari Shashinki. Tapi Maha dah takde untuk AA, terpakso la den boli Imedeon ni. Satu set 4 biji dia juai RM50, aku beli 3 set share ngan Cha; dapat lam RM135. OK la tu. Harap-harap sepower Maha la jugak. Aminnn...

Tapi nanti lepas balik dari wat data DOS baru aku nak belek. Sekarang aku nak numpu buat data DOS dulu..