mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label etika. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label etika. Papar semua catatan

Jumaat, 13 September 2013

Tetiba aku sentap pagi ni


Tetiba aku sentap pagi ni. Biasanya aku tak heran pun pasal orang amik hasil kerja aku. Takpa. Takpa. Tapi ntah pasal apa ntah, aku memang sentap bila aku nengok bender ni pagi ni. Saja search, browsing untuk hari Malaysia. Pelik la pulak bila nampak design kad ucapan Johor keluar. Hish... apakehei la pulak ni. Pi ke web dia. Tu dia teruih ada kat situ... tadak sebarang quote pun kata tu amik dari mana. Tu yang pelik pasai pa aku tetiba sentap nak mampuih secara tetiba pagi ni. Kenapa nak sentap eekkk.. Maybe pasal team ni memang antara kehebatan mereka berkaitan grafiks dan multimedia kot. Team yang dah biasa buat design. Tu yang pelik tu. Tak reti ka nak buat design. Paling koman pun tak kan tak reti ubah semula kot. Setakat design cenggitu pun tokleh buat ker... Nak tengok yang asal... nin dia


sori la tersentap la pulak hari ni. minggu ni minggu sentap aku kot. asyik kena bohong ja sepanjang minggu. nasib la sesapa yang kena ngan aku yerk.. korang really really deserved it!



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Selasa, 1 Mac 2011

Blogging : Apa dah jadi sekarang ni?

Klik untuk gambar yang lebih besar
Foto by Kristina B, shared on Flickr
Sejak kebelakangan ni dah makin pelik rasanya lam dunia blogging ni. Tak puas hati dengan orang sinun, tak suka dengan orang sini, hantam sana, bom sini. Perghhh.. tak tau la apasal dah sampai jadi cenggini.

Apa yang aku perasan, luahan tak puas hati secara terbuka terhadap individu makin berleluasa. Bukan secara umum lagi dah. Tak tau la apa salah individu tersebut dengan empunya diri tu. Tapi keadaan cenggini memang tak sihat la bagi aku. Apa salah kita komen terus ajer kat entry atau blog orang tu ajer. Tak payah la sampai bukak entri khusus untuk mengomen pasal entri atau blog orang tu.

Aku bukanla otai sangat pun dalam dunia blog ni. Nak komen lebih lebih pun tak syok la jugak. Blog aku ni pun baru lagi, sebelum aku berblogging guna blogger ni, aku pun masih baru lam photoblog di fotopages. Tapi apa yang aku nak, jangan la jadikan blog sebagai platform khusus untuk menghentam orang sinun, orang sini; secara direct, secara terbuka. Orang tu pun ada maruah dia juga. Aku pun pernah kena jugak. Dah memang dari dulu aku selalu kena cop spammer. Rasanya semua dah tau aku nyer trademark kot, kan. Tapi aku tak kisah. Tu cara aku. Korang nak tegur, tegur la. Tak payah la sampai buat entri khusus untuk tu kan. Kan dah free free aku glamer. Hehehehe.. Dan yang best.. aku tetap cenggitu jugak kan.. Kan aku dah melalut..

Apa pun, aku harap; lepas ni, just komen kat blog @ entri orang terbabit ajer la. Tak perlu la sampai nak buat entri khusus; dah la tu.. direct nama la pulak kan.. Dunia blogging ni kecik ajer. Baik kita berkawan ramai dari bermusuh ramai..

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 10 Oktober 2010

Aktiviti rutin lepas habis outing/majlis

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 9 Oktober 2010
Masa : 12.00 tengahari
Tempat : Depan PC.. kalau dulu aku selalu sebut tochamputer hehehe
Mood : apasal lambat sangat nak haplod nih

Macam biasa, lepas habis aktiviti atau majlis atau acara; mesti aku dok depan pc. Paling bodoh transfer kuar gambar dulu ke pc. Pelik nengok sesetengah orang yang boleh simpan foto/video lam device memasing sampai sebulan dua, ada yang lagi teruk sampai setahun pun ada. Kalau rajin terus aku wat image prosessor and terus haplod ke photobucket. Kalau tak wat image prosessor ja. Ni aku tengah select gambo nak haplod ke panoramio. Gambo-gambo ganu kite itu hari. Kebetulan si cha tanya pasal HDR.. Pastu dia amik gambo aku nak wat sample.. Belasah aje la..

Cerita pasal haplod nih, ada 3 tempat yang biasanya aku akan haplod. Kalau bideo of course la ke youtube. Sekarang ni pun youtube dah naikkan dia punya kapasiti, kalau dulu sepuluh minit ja; la ni dah 15 minit. TQ TQ.. tapi aku nyer bideo memang lama sikit haplod; pasal aku tak suka haplod cincai-cincai. Bodoh-bodoh mesti HD, biarpun bideocam aku masih tak HD, hehehehe.. kaming soon la tu.

Klik untuk cerita penuh


Tempat kedua yang mesti aku haplod adalah photobucket. Jap ja akaun aku dah full. Tahun lepas aku mula guna pro punya akaun. Tu pun pasal dia kasi aku diskaun promosi tahun lepas. USD10. Belasah ja duit paypal baya.. baru USD10 kan.. Tahun ni aku renew lam USD30. Tak kisah la.. Hasil juai gambar kat fotolia masih banyak. Kasi hantam saja.. Photobucket ni tempat utama untuk penyimpanan fail aku. Dan semua orang yang kenal aku tahu, aku bukan jenis simpan gambar / video. Step aku.. transfer, proses, haplod, delete terus dari penyimpanan aku. Sama la cam movie-movie aku tuh.. hahahaha

Last tempat aku hapdet of course la panoramio. Panoramio ni tempat gambar-gambar landscape yang aku ambik sepanjang aku berada di mana-mana. Syarat utama tak leh letak watermark. Saiz mesti asal. Tarak edit-edit. Pastu, pengurusan google maps akan pilih samada sesuai atau tak nak diletak kat google earth. hehehehe.. belasah saja.. Tu sebab aku gi memana, first gambo aku ambik mesti gambo bangunan..
Enjoice...Sharing is power!!!