mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label dataran merdeka. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label dataran merdeka. Papar semua catatan

Ahad, 17 Februari 2013

Jom balik Kedah jom

Jom balik Kedah jom. Walau pada asalnya, memang aku nak terus drive sampai ke Kedah. Nak pi himpunan guru muda la kan. Walau pada mulanya aku memang tak berhajat nak pi. Tapi dah alang-alang cuti sekolah, kampung sendiri pulak tu. Takkan tak mau turun kan. Tempat lain boleh aku pi, tempat sendiri tak pi memang melampau la kan.

Sekali kena kat kulai sampai ke atas jem teruk. Terus call adik. Tidur bangi ajer la. Esok pepagi sambung semula gerak ke kedah. Pasal bila pikir pikir, mau pagi buta aku sampai ke kedah ni. So, pi la lepak ke bangi semalam.

Jom balik Kedah jom

Berenti makan kat pagoh. Punya la ramai orang. nak kata lagu mana, semua tensen pasal jem tadi kan. Kat machap memang full house. langsung aku gerak ke pagoh. nak parking pun sampai dekat setengah jam aku musing cari lot.

Jom balik Kedah jom

ni yang best. apa yang diletak semua sapu licin. orang ramai. senang citer, tadak tengok tengok lagi dah. jumpa ja ambik, bayar, makan.

Ahad, 29 April 2012

Bersih 3.0


Picas shared from Tan Chin Teik FB..

Dari semalam asyik dengar orang sinun mati, orang sinin mati. Kes kereta polis terbabas tu la. Ada yang kata sorang mati terperosok bawah kereta. ada yang lain pulak kata yang polis tu yang mati. Ishhh... Memacam cerita yang dapat didengar. Memang tak puas hati pasal tak dapat nengok kan. Masa berita pun lebih ke berita lain. So... pagi tadi dapat la carian dari youtube. Satu video yang asyik dengar sorang minah ni mencarut ajer. Cakap nya lebih, yang nak dicari tak nampak jugak. Bengang betul la. Terjerit sana terjerit sini. Terbalikkan keter, tarak apa apa yeii pun..



So... lagi la tak puas hati kan.. Cari lagi.. Kali ni video dari pdrm sendiri. Kat sini nampak jelas yang pendemo yang menggila. Wadehel man.. Memang gila segila gila la. Pastu yang crowd masih dok jerit polis bunuh orang. Pelik pelik. Part isi bawah keter masih tak tunjuk. Tapi memang jelas pendemo yang menggila.



Masih tak puas hati. Ye lah.. Asyik dok jerit ajer.. Aku nak tengok apa yang ada kat bawah keter tu. Betul ke ada yang sampai mati terperosok bawah keter tu. Pasal aku masih tak nampak cam yang orang pakat dok gembur tu. Jumpa video ketiga.. Masih pasal crowd yang macam kera..



And lastly.. baru dapat video yang aku puas hati gak la. Yang tak puas hati.. takde pun orang bawah tu. Orang keliling jer yang bising melalak kata ada orang bawah tu.. bila dah tolak.. pakat lari pulak tu.. Wadehel tul la...



Apa pun.. tahniah la pada semua yang menjayakan perhimpunan bersih 3.0 tu. Korang berjaya menconteng karya baru dalam sejarah peradaban malaysia. Hancusss...