mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label kompaun. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label kompaun. Papar semua catatan

Rabu, 15 September 2010

Kadar kompaun baru saman trafik???

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 14 September 2010
Masa : 10.00 malam
Tempat : Depan PC
Mood : Borak borak dengan rasa apa kes nih..

Pagi tadi adik aku hampir nak kena saman. Kesnya, potong dabel line kat kota tinggi. Padan muka dia. Sapa suruh potong jugak kan. Nak jadi citer. Polis tu tanya dia, nak setel sini ka nak setel balai. Dia pun apa lagi, setel situ jugak la. Apa ada lam dompet semua dia kasi. Sekeping not RM10 dengan sekeping not Singapore dollar 5. Hai.. murahnya harga polis sekarang. Bukan gaji baru naik ka. Bukannya aku nak sokong perbuatan adik aku tu. Tapi bagi aku better kena saman dari bagi duit bebodoh jer kat polis tu. Walaupun aku tak tau duit aku akan diaorang buat apa, sekurang-kurangnya aku bayar kepada kerajaan, atas kesalahan aku sendiri kan.. Lagi kita dok bagi, lagi tu la gejala ni akan berterusan, dan sampai bila bila pun kita akan bersikap acuh tak acuh dengan peraturan.

Aku pastu teringat satu emel yang aku dapat awal bulan ni tak silap aku. Tu yang aku tempek kat atas ni. Cerita dia pasal kadar saman trafik baru. Seingat aku, polis baru buat cadangan, tadak release lagi pun. Aku pun terus search ke laman web pdrm. Sahih, kadar ni just hoax, tipu semata-mata. Sib baik aku jenis suka cari sampai ke akar dulu. Kalau tak...

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tengok pada ruangan pengumuman tu.. nampak tak alert pasal emel nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sahih la kadar kompaun yang sibuk dipassing ke sana sini tu cuma sekadar tipu semata mata..
Berhati-hati.. terutama bila dapat bahan dari emel..

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 4 September 2010

Majlis Daerah Pontian

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 1 September 2010
Masa : 12.00 tengahari
Tempat : Majlis Daerah Pontian
Mood : Kan aku dah kata, padan muka + bengkerk

Hahahaha.. Masuk jer keter, start enjin; ternampak la pulak kertas dekat windscreen.. Hahaha.. kan dah kena.. Kengkonon nak 5 minit jer, sekali drag sampai setengah jam. Amik kau.. Kan dah kena kompaun. Nak tak nak kena la setel nih dulu. Padan muka aku..

So, gerak ke depan sikit, turun; masuk kaunter. Kena buat resit dulu. Pastu baru leh bayar. Malas aku nak cakap banyak @ mintak kurang. Brader jaga tu siap tanya.. ni kena bayar RM30 nih. Aku tau tu hint nak tanya aku nak mintak kurang tak; tapi malas aku nak buang masa bebanyak lagi kat situ.. Bagi jer resit tu. Buat pengajaran kat aku. Kita ni banyak sangat yang asyik diskaun jer. Tu pasal orang kita susah nak buang tabiat tu. So, biar ni jadi pengajaran pada aku sendiri. Tarak mintak diskaun. Kau buat salah, kau kena bayar la.. Yang penting tau berapa sepatutnya kena bayo.. Len kali ingat ye kerol..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Amik ko.. terobang RM30 pasal parking tak letak tiket. Padan muka ko.. Len kali kalau rasa kaya lagi, boleh la buat lagi..

Enjoice...Sharing is power!!!